Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentky Kayla a její nejlepší kamarádka Maddie večer v podchodě sprejují graffiti a jsou uneseny. Kayla se probouzí dezorientovaná v lese v dřevěné rakvi. Vydává se hledat Maddie. Brzy zjišťuje, že je účastnicí ve smrtící hře, kde jsou ženy pronásledovány maskovanými muži... (noelcoward73)

Recenze (67)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tak jako není to úplně špatný ...Evidentně je to točený s nadšením a láskou. Jen prostě to má hrozně prostinkej děj. Vlastně se tam jen po lese a stepi nahání banda zabijáků s trapnejma holkama. Ty holky nejsou ani sexy (škoda), ani sympatický, ani kdo ví jak hezký a už vůbec ne chytrý ... ale zase se skvěle porcujou na cucky ! :-D No ony samy sebe neporcují, samozřejmě je porcují ti vrazi. Ti maj fakt vymakaný masky, to je paráda (hlavně ten "vlasatec" ala Leatherface). A ty poctivý FXgore jsou fajn. Kolikrát jsem docela i koukal ... Je to pro příznivce subžánrů a ani ti nebudou kdo ví jak dobře ... spíš budou tak jenom trochu. Ale každopádně snaha se cení, měla by ... (hele je to lepší, než číst komentáře PSYCHORA, haha!! :-D ) ------a pak se mi to nějak po 3 hodinách rozleželo a stáhnul jsem to na 2 **, protože je to fakt slabota ... ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Výtečný Killing Ground z roku 2016 naznačil směr, kterým by se mělo australské ozploitation v budoucnu ubírat, leč D'Aquinovy fúrie ztratily stopu již po několika metrech. Režisér následuje odkazu Fulciho a ignoruje jednu ze základních pouček hororové teorie, která říká, že gore a násilí mohou představovat cestu, ale nikoliv cíl samotný. Snímek vyniká kvalitou zvláštních maskérských efektů a prací s protetickým make-upem, avšak jako celek působí velice nekompaktně. Nebyl jsem znechucen mírou přítomné brutality, nýbrž dezorganizovaným dějem, prkennými hereckými výkony, nesympatickými postavami, nucenými dialogy či absentující atmosférou. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Furies uděluji jednu silnější hvězdu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda dvoch momentov, ktoré film pripravili o ešte lepšie hodnotenie - úvodná scéna s "fuck patriarchy", pretože liberálnym falusom už v tých prázdnych lebkách načisto preskakuje. Aby dospelému človeku napísala smsku stará žena, že či vie Tvoja mamka ako sa na internete vyjadruješ o inžinierke Čaptavej, tak to je už iný level demencie...Proste buď existuje jej názor alebo žiaden iný a takýchto ľudí mi je strašne ľúto. Označiť osobu za pózerku a bárbinu je hrubé urážanie. Feministky všetkých krajín, spojme sa...Každý normálny človek ktorý nemá predsudky k mužom či ženám alebo k starým či mladým, kresťanom či židom musí z týchto ľudí plakať aspoň v duchu. Druhým momentom je nezvládnutý záver, pretože dalo sa to ukončiť podstatne lepšie. Obrovská škoda, pretože dobré masky a dobrý nápad s Kráskami a zvieratami si ho aj vďaka výbornej kamere zaslúžil. Rozpačitý koniec pokazil dojem z filmu, ktorý mal potenciál zaradiť sa medzi najlepšie horory tohto roku, ak by mal lepší scénar či schopnejšieho režiséra. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se teď při pohledu do filmografie jedné (Linda Ngo) z "krásek" téhle vybíjené. V této chvíli tedy Včelka Mája: Medové hry a toto.  Děvčátko si zřejmě rádo hraje...  The Furies je svým způsobem sympaticky přímočará jednohubka pro milovníky kečupu s dnes stále populárním konceptem smrtící hry. Zde si hraje na honěnou a vybíjenou šest blíže nijak nespecifikovaných maskovaných magorů a šest vyděšených ze všech možných míst unesených dívek a vše se děje v režii nějaké tajemné společnosti boháčů, modří jistě budou vědět.   Taková pohádka o krásce a zvířeti pro zvrhlíky s na hlavu postaveným téměř vším, od "hereckých" etud "krásek", kde mají ty uvozovky opravdu své opodstatnění, bez výjimky se sešlo šest ošklivek  a bez i jen ochotnického nadání, až po absenci nějak alespoň elementárně promyšleného vybíjení či finále.  Pohledné gore je tak prakticky jediným (krájení obličeje sekerou, lžičkování oka apod), co se dá chválit. Ale vzhledem k tomu, že jsem si nešel pro nějaký hororový majstštych a ta hloupost pořád zůstala v mantinelech snesitelného, tak  tři pro trikaře a jen houšť! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná hixplo naháněčka s poměrně výživným gore, která sice nabídla ten nejchutnější detail na začátku, ale ani potom to nebylo zase tak špatné. Potěšili celkem neotřelý prvek dotýkající se o klasický příběh Kráska a zvíře a něco do sebe měly i masky záporáků. Mínusem jsou mizerné herečky a moc mi neseděla ani odpověď na tradiční proč, ale uznávám, že vymyslet něco jiného by byl asi problém. Slušné. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení bylo použito sto litrů umělé krve. (Duoscop)
  • Při vybírání názvu se tvůrci inspirovali v římské mytologii, kde je Furie bohyní pomsty a kletby. (Duoscop)

Reklama

Reklama