Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentky Kayla a její nejlepší kamarádka Maddie večer v podchodě sprejují graffiti a jsou uneseny. Kayla se probouzí dezorientovaná v lese v dřevěné rakvi. Vydává se hledat Maddie. Brzy zjišťuje, že je účastnicí ve smrtící hře, kde jsou ženy pronásledovány maskovanými muži... (noelcoward73)

Recenze (67)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mna takéto vyjebavacky bavia, no nie ,ale všetky, spomeniem napríklad taký Hatchet, ktorému som dal do kopy 4*-4 častiam. Ale tento ukázal viac i keď okrem pachu krvi, kopíroval aj ine filmy, môžem, ale za seba povedat, že veľmi sympaticky. Len tie herečky hrali, ako z rodinných prípadov, strašne. Kráska a zviera, ten príbeh pozná hádam každý a niečo podobne je i tu, len o veľa ťažšie stráviteľné. Masky boli parádne, bodycount dosť vysoký a vybuchujúce hlavy, tiež potešili. Logicky slabota, ale logika v takýchto filmoch sa nenachádza. Tieto filmy sú len na pobavenie, či spestrenie, pre zarytých fanusikov horroru a preto, ja som sa bavil a tak troska nadhodnotím. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není obyčejný tuctový slasher, jak se může na první pohled (prvních 30minut) zdát. Klasicky to má pár nesmyslů typické pro tenhle žánr jako například vymaštěnost postav, herečky, které snad v životě nikde nehrály, ne úplně Hollywoodskou režii nebo nízký rozpočet, ale má to nečekaně i plusové body. Hlavním tahounem jsou vymazlené a kreativní masky zabijáků, docela solidní gore, které jsem za delší dobu dlouho neviděl, a taky (menší SPOILER) sakra originální nápad propojení zabijáka a oběti jako Kráska a Zvíře. V 80minutové stopáži to hezky šlape a utíká, krví se nešetří a hlavní pointa je solidní zvrat, jinak to ale klasicky nevychází na poli atmosféry nebo nějakých hereckých výkonů. I tak hezký průměr, kterému se nebojím dát třetí hvězdičku, ale znova bych si to už asi nedal. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Odpudivá sračka, která člověku nic nedá. Nemá smysl v ději hledat nějakou logiku nebo smysl, je to jen tupá řezničina pro úchyly, kterým se takové filmy líbí. Osobně mi bylo z toho všeho sekání a bodání jen špatně, efekty jsou skutečně mimořádně realistické, a tu příšernou scénu s krájením tváře asi jen tak nedostanu z hlavy. Jinak pár věcí mi tam přišlo dost předvídatelných a odhadl jsem je dopředu (třeba to, že si Kayla sama vypíchne oko), což je pro mě zase dokladem toho, že největší slabinou toho filmu je scénář. Pokud jde o samotný závěr, ten mi přišel stupidní. Mimochodem je to film s asi nejhnusnějšimi herečkami, co jsem kdy viděl - všechny do jedné jsou mimořádné ošklivky, a asi i proto tím filmem tak opovrhuji - kdyby se na ty holky aspoň dalo koukat, tak by jim možná i člověk fandil, aby z toho vyvázly, ale takto... ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Výtečný Killing Ground z roku 2016 naznačil směr, kterým by se mělo australské ozploitation v budoucnu ubírat, leč D'Aquinovy fúrie ztratily stopu již po několika metrech. Režisér následuje odkazu Fulciho a ignoruje jednu ze základních pouček hororové teorie, která říká, že gore a násilí mohou představovat cestu, ale nikoliv cíl samotný. Snímek vyniká kvalitou zvláštních maskérských efektů a prací s protetickým make-upem, avšak jako celek působí velice nekompaktně. Nebyl jsem znechucen mírou přítomné brutality, nýbrž dezorganizovaným dějem, prkennými hereckými výkony, nesympatickými postavami, nucenými dialogy či absentující atmosférou. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Furies uděluji jednu silnější hvězdu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi krvavé vyvražďovačky v oblíbeném prostředí opuštěného lesa a stačí-li vám jen bezmyšlenkovitá přehlídka bodných nástrojů a úmrtí, určitě si v The Furies najdete to svoje. Pokud však trváte na tom, že hororoví tvůrci musí umět pracovat s divákem, šponovat napětí, kreativně obměňovat podobu scén a gradovat dění, tak moc velké slávy raději nečekejte. Přestože podobným nadšeneckým dílům fandím a oceňuji každý nový nápad, tenhle australský pokus zůstává na půli cesty mezi odvázanou násilnou jízdou a temným hororem, kde se hraje i na vztahy mezi aktéry a osobní mstu. Na undergroundových hororových festivalech a při večerních projekcích u piva však Furies zapadne bez větších problémů. Silné 2*. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Při vybírání názvu se tvůrci inspirovali v římské mytologii, kde je Furie bohyní pomsty a kletby. (Duoscop)
  • Během natáčení bylo použito sto litrů umělé krve. (Duoscop)

Reklama

Reklama