Reklama

Reklama

Stvořeni pro lásku

  • Hongkong Hua yang nian hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v šedesátých letech, kdy se do hongkongského bytu nezávisle na sobě stěhují dva manželké páry: novinář Chow se svojí ženou a krásná sekretářka Li-zhen s manželem. Jejich protějšky tráví mnoho času na cestách a tak si Chow a Li-zhen společně zkracují osamělé večery. Dokud se neobjeví podezření na mimomanželské aktivity jejich partnerů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Stále jsem měl před sebou obrazy filmu 3-iron od Ki-Duka. Zatímco 3-iron ve mě rezonuje mnoho let, tak Stvořeni pro lásku už ve mě nezanechává jediný silný okamžik den po projekci. Až na vizuální práci Kar-wai Wonga, která je jako vždy vybroušená do nejmenšího detailu - doteky rukou stěn, zpomalených záběrů chůze, nebo pomalý pohled do deště. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Prišiel koniec a s ním odišli slová. Táto filmová nádhera je bez kazu a ja som bez slov. Píšem až po precitnutí..... Scenár, forma, hudobný doprovod, Maggie Cheung a Tony Leung a, na čo nezabúdam, strhujúce šatičky hlavnej hrdinky, to všetko si ma dnes podmanilo. "Vo vzduchu je napätie," vysloví sa na začiatku, a počas tohto atmosférického, zrelého a dojemného filmu s a ho budete môcť dotknúť. Mnohokrát. ()

Reklama

Skrk 

všechny recenze uživatele

Stvořeni pro lásku. Uvnitř syrové a kruté. Dojemný, mnou nepopsatelný snímek s určitou poetikou a s tak krásnou vizuální stránkou. Nevzpomenu si na žádného jiného režiséra, který tento styl vizuality zvládá natolik, že i cigaretový kouř je tak úžasný. Hudební doprovod je kapitola sama o sobě. (24. nejlepší film všech dob) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Stvořeni pro lásku je hodinu a půl trvající nic s herci, kteří z úst vypouštějí prázdné repliky. Při filmu jsem sice neusínal, ale stále přemýšlel nad něčím jiným a jsem za to rád, aspoň jsem si při sledování urovnal to, že bych si měl koupit novou postel a zajít večer na panáka. Jo... Takový prázdno to je! Pritom mam Wonga rad a jeho filmu si naprosto vazim. :-( ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi spôsob akým v tomto filme budovali atmosféru, pomocou takmer všetkých filmárskych prostriedkov. Kamera, strih, úžasná hudba, scenérie ale toto bolo aj všetko čo sa mi páčilo. Atmosféricky dokonalé, pocitovo však u mňa veľmi nejednoznačné a príbehovo slabé. Pocit, ktorý mal tento film vo mne vyvolať ma prešiel len veľmi okrajovo. Príbeh mi preto začal byť postupne ľahostajný, nakoľko bolo veľmi rýchlo jasné ako to vlastne približne skončí...a aj to tak skončilo, žiadne prekvapenie sa nekonalo. Videné v rámci Season challange tour. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Napriek tomu, že sú dvaja hlavní antagonisti filmu, postavy pána Chana a pani Chow nikdy nie sú fyzicky viditeľné na obrazovke, s výnimkou krátkeho momentu, keď je pani Chow vidieť len zozadu. Roy Cheung a Paulyn Sun, ktorí tieto postavy hrali, skutočne nakrútili scény ako svoje postavy, ktoré však boli vystrihnuté z konečnej verzie (tieto scény sú prítomné na DVD a Blu-ray ako vymazané scény), a ich prítomnosť vo filme zostala iba v podobe hlasovej účasti pána Chana a dvoch krátkych scén pani Chow, pričom jej tvár nie je nikdy zobrazená. (Pat.Ko)
  • Na anglický název filmu (In the Mood for Love) přišel režisér během poslouchání písničky od Briana Ferryho, která se jmenuje "I'm in the mood for love". Je to předělávka původní písně z 30. let. Kar Wai Wong ji použil pro hongkonský a americký trailer. (Morien)
  • Maggie Cheung se v každém záběru objeví v jiných, většinou květovaných šatech stejného střihu. Celkem jich pro film bylo vyrobeno 46, ale ne všechny se dostaly do finálního sestřihu. (Morien)

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama