Reklama

Reklama

Stvořeni pro lásku

  • Hongkong Hua yang nian hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v šedesátých letech, kdy se do hongkongského bytu nezávisle na sobě stěhují dva manželké páry: novinář Chow se svojí ženou a krásná sekretářka Li-zhen s manželem. Jejich protějšky tráví mnoho času na cestách a tak si Chow a Li-zhen společně zkracují osamělé večery. Dokud se neobjeví podezření na mimomanželské aktivity jejich partnerů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po Kar-waiovom predchádzajúcom filme som sa k tomuto staval s odstupom, no na moje potešenie som zaznamenal mierny posun k lepšiemu. Hlavne čo sa týka hercov. Východné filmy sú často silné po obsahovej stránke, no na hercov a ich výkony si nikdy neviem zvyknúť. No tu musím povedať, že ma dostali. Bezchybné vyjadrovanie citov a života, plné úprimnosti a prirodzenosti. Aj poňatie a spracovanie sentimentálneho príbehu s baladicko-poetickým ladením mi celkom pohodovo sedelo, no to mi zďaleka nestačí. Rozprávanie príbehu znova nemá základný pilier, o ktorý by sa opieral a ktorým by zaujal a záver bol akoby odseknutý a nedopovedaný. Možno som nebol naladený na správnej frekvencii, no čakal som viac. 60%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG - MUŽ (Chowe) - Jak vám mám říkat? ŽENA (Chan) - Můj muž se jmenuje Chan........... Divák, který si nepřečetl obsah napsaný distributorem, stejně od prvních chvil zhruba ví, co se bude dít. Není těžké to poznat. Jde jen o to, jak se s touto láskou vypořádají hlavní aktéři. Takový milostný čtyřúhelník, který zákonitě vede jedním směrem. Láska si nevybírá a vždy si najde cestičku. Herečky jsou pěkné, štíhlé a mají dlouhé nohy a krky. Film však postrádá hlubší erotiku a to mu hodně ubírá. Alespoň z hlediska mužské části obecenstva. Film mohl býti zajímavější. Takto je to hodně o dialogu. Hudba je příjemné. Kameraman si se záběry hraje a celkově se ze svým "přístrojem" mazlí, ten dal filmu trochu jiný rozměr a drží to celé po kupě. CITÁT - Jdu si pro nudle........... Když je člověk svobodný nese zodpovědnost jen za sebe. Pan Chowe a paní Chan se však rozhodnou trochu jinak. Film o lásce, věrnosti a možné samotě. CITÁT - Jsem jen průměrný člověk a šel bych si zaš*kat......... ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Něžně krutý film o pastech, ve kterých se lidé udržují, jimiž si ničí životy, maří vzrušení. Napodruhé teprve vynikne krutost, přesnost vyprávění příběhu, strukturace. Maniakální dekorativnost scén má obrovský význam - preciznost provedení, do nějž se přelije energie, zástupná nenaplňované opravdovosti života. Jako maniakální leštění mříží. Stačí sledovat všechny ty látkové vzory na šatech stále stejného střihu. Zoufalá energičnost, s níž se hrají stolní hry. Ale opravdu. Napodruhé. Ten střih, ten tvar, to origamí poskládání příběhu. A ta strašlivá naivní důstojnost, disciplinovaná odtažitost, s níž se přijímá a vykonává rozsudek nad vlastním životem. *~ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nevím co mám hodnotit. Kar-Wai Wong je mistr stylizace, atmosféry a krásy pohledu kamery. Bohužel příběhově hraje v tomto díle druhé housle a z nudného a zdlouhavého příběhu chce dostat něco více, ale to se nedaří. Příběh opravdu je spíše pozadí, pro Kar-Waiovi kvality. Je to velká škoda, velké očekávání se vytratilo a toto místo zaujalo zklamání. Jediné co mi utkvělo v paměti... Je to neklidná chvíle. Sklonila hlavu dolů, aby mu dala šanci přiblížit se. Ale on nemohl, z nedostatku odvahy,ona se otočila a odchází... ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Takže hned zprvu musím upozornit, že objektivně jde o famozní film, originální a nevšední. Ale ted mé pocity. Na film musíte být stoprocentně naladěni, tzn. musíte mít tu správnou náladu. Jinak se budete nudit tak jako já. Měl jsem po sobě docela šílený den a Stvořeni pro lásku nebylo zřejmě to nejvhodnější. A možná, že i forma zvítězila nad obsahem, ten je přece jen trošku plochý. Ale vyzdvihnu kameru (hudba se neustále opakuje, takže ke konce mi už trošku lezla na nervy - ale to neznamená, že není poslouchatelná), takže doufám, že někdy budu nalazen k tomu, abych tomuto filmu dal ****, ale kdo ví, jestli se na ten film ještě někdy podívám... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Pôvodná verzia filmu mala 130 minút, kým nebolo vystrihnutých 32 minút, aby sa dosiahol 99-minútový strih pre kiná. Týchto 32 minút tvorilo zakončenie filmu, dodatočná časť na konci, ktorá sa odohrávala o 10 rokov neskôr, keď sa hlavné postavy znovu stretli. Zakončenie bolo uvedené ako samostatný krátky film s názvom "In the Mood for Love 2001" (2001) iba raz na festivale v Cannes v roku 2001. Jediným uvoľneným materiálom sú fotografie nájdené v knihe "The Cinema Of Wong Kar-Wai" a v brožúre z Cannes z roku 2003. Pre svoj ďalší celovečerný film Wong nakrútil zakončenie/krátky film znova a rozšíril ho, aby vytvoril pokračovanie 2046 (2004). (Pat.Ko)
  • Film je najvyššie umiestneným moderným filmom na zozname 250 najlepších filmov podľa magazínu Sight and Sound. V roku 2015 obsadil 25. miesto v tomto rebríčku. (Pat.Ko)
  • Režisér Wong Kar-wai pôvodne vymyslel dvojdielny projekt, z ktorého prvým mal byť „Leto v Pekingu“; S komplikovanou evolúciou sa však pôvodný projekt zmenil. V polovici vývoja scenára sa Wong Kar-wai nedokázal dohodnúť na natáčaní v Pekingu s čínskym filmovým úradom, takže namiesto toho, príbeh prispôsobil novým potrebám. "In the Mood for Love" vyplynula ako jedna z troch prameňov príbehu o láske a jedle, ktorý by zahŕňal pôvodnú zápletku "Leto v Pekingu." (Pat.Ko)

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama