Reklama

Reklama

God of War: Raising Kratos

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Playstation divize tuto víceméně celou generaci jede jako na drátkách a za tenhle dokument (dokonce ofiko s českými titulky na youtube) si připisuje hezkých pár bodíků navrch. Severský God of War je pro mne srdcová záležitost, které jsem na první projití věnoval 52 hodin a dokážu si představit, že se k ní před dalším nášupem ještě vrátím. Je opravdu neuvěřitelné, jak se od prostoduché mlátičky z předchozí trilogie (+spin-offům) stala (převážně díky) Corymu Barlogovi fantastická a skvěle hratelná příběhová záležitost, jež má duši a člověka dokáže dojmout, soubojový systém hodný hře s Thorem a dechberoucí hudbou Beara McCrearyho, a navíc prakticky bez hluchého místa. Což dokument skvěle reflektuje, ačkoliv má o něco pomalejší nástup, ovšem oproti nedávnému Playing hard na stejné téma (For Honor) je to klenot a jakmile začne ta pasáž ukazování dema na E3 (jež si živě pamatuji), jsem se pouze tetelil blahem. Snad tu za pár let bude podobný dokument na výbornou dvojku! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dvouhodinová sonda do vývoje jedné z nejlepších (ne-li nejlepší) her všech dob, což potvrdí snad každý, kdo si to s Kratosem prošel od začátku do konce. Jeden záběr, epický příběh otce a syna, brutální gameplay, a za tím vším Cory Barlog. Sony ten dokument pojalo dost výživně, takže se jede od krušných začátků, přes velkolepé odhalení na E3 (kde jsem mimochodem byl a brečel jsem jak tehdy, tak teď) až po mohutný release. Má to emoce, má to pointy, má to všechen ten exkluzivní behind-the-scenes stuff, po kterém lidi prahnou, a k tomu ještě občasný doprovod Beara McCrearyho. Co víc si přát? Jo, snad jen výlet na Island, sochu Kratose a hlavně to pokračování! (Jediné mínus dokumentu je jeho délka, která mi ale jako fanouškovi zase tolik nevadila). ()

Reklama

KUFI 

všechny recenze uživatele

Predne musim rict, ze miluju GOW serii, hral jsem vsechny dily a reboot povazuju za velice vydarenej. Ale dokument na me moc dojem neudelal. Protoze jsem se tesil na zajimavy zakulisni materialy z vyvoje hry a emocionalni plkani o vztazich a rodinach me nezajima. Bohuzel je ho film plnej a skutecne podstatny veci mi zustali utajeny. Doufal jsem, ze uvidim napr. vystrihany casti hry, technicky aspekty jejich spickovyho enginu a vyslovene me nasralo, ze neukazali dabera Mimira ani Baldura. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a perfektně sestříhaný dokument, který nejde až tak to hloubky, co vývoje hry z technického hlediska týče, ale spíš představuje tým, který za rebootem God of War stojí. Od Coryho Barloga stojícího v čele, přes motion capture herce až po řadové vývojáře. Divák se dozví, že i za takovým velkým komerčním titulem stojí lidé, kteří hru dělají srdcem (což je i ze hry samotné hodně cítit) a zároveň lidé, kteří za ta léta dospěli - zejména samotný Cory Barlog, který chtěl po poměrně tupých mlátičkách přinést dospělejší příběh, než tomu bylo doposud. (Ne)překvapí, s kolika problémy se potýkali tvůrci i při samotném vývoji a to nejen těmi profesními, ale i osobními. Malej Sunny Suljic je sympaťák a na svůj věk solidní profík, Christopher Judge zase svou osobní zpovědí dojal (každý jeho fanda navíc ví, na jakou "show", resp. televizní seriál ve svém povídání naráží). Obecně celej dokument nesmírně funguje i po emoční stránce a zejména chvíle, kdy celý tým vyráží na E3 a napjatě očekává, jak hru publikum přijme... A potom ten jásot, kdy Kratos vstoupí na scénu za doprovodu živého orchestru Beara McCrearyho, který ve vrcholném momentu s rukama nad hlavou viditelně září štěstím... Za to ty probdělé noci a vynaložené oběti určitě stojí. A mně ty dvě hodiny utekly jak voda. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jak to definoval můj kamarád Honza – film o tom, jak Cory Barlog za dobu vývoje jedné hry úplně zešediví. Na druhou stranu, Cory Barlog není úplně nejsympatičtější člověk, takže je trochu těžší se s ním pořádně ztotožnit. S Christopherem Judgem už to je ale jiná. Po (ještě o něco lepším) Playing Hard ale rozhodně další super dokument, a doufám, ze nás s podobnými bude Sony zásobovat dál. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Tvůrci dokumentu měli k dispozici více než 400 hodin materiálu. (Duoscop)

Reklama

Reklama