Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chvílema to bylo na 5 a chvílema na 3, takže volím průměr. Jako, už mě celkem dlouho pěkně štve, že těch novejch filmů je tak strašně málo, slovo štve je hodně umírněný. Kevin s touhle ženskou randil už v novým supermanoj, asi se jim spolupráce zalíbila :o). Konec film je parádně napínavej a hodně vygeadovanej, oceňuju. Začátek a prostředek spíš takový poklidný road movie, s tím, že vidíš krásný záběry jihu USA, moc pěkný. Costner je ještě ve filrmě, je to frajer! Spoiler - by mě zajímalo, v kolika filmech doposud umřel, moc jich asi nebude... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Chvílema dusná atmosféra, která vrcholí skvělým finále ( když si vzpomenu na scénu u večeře, tak vám povím, že se mi špatně dýchalo ). Film je sice předvídatelný, ale je to dobře natočené, herecký perfektní - Diane Lane je skvělá a Costner hraje svůj standard. Do toho pěkná hudba od Michaela Giacchina. Dovedu si představit, jak by film vypadal v režii Davida Finchera, to by bylo něco! Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí, je to fakt dobrej film. 7,5/10 ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak výsledek předčil má očekávání v plné míře! Pomalu plynoucí film jako ze staré školy, který se v některých chvílích dost vleče (zejména první polovina budiž zářným příkladem), na druhou stranu se ale drží pořád ve vodách nadprůměru, za což může poděkovat perfektní chemii mezi hlavní hereckou dvojkou (Costner a Lane). V rámci zápletky se nejedná asi o žádnou inovativní podívanou, ale i tak jsem se jako divák dočkal jedné šílené situace, kterou jsem fakt nečekal. Jinak od večeře na začátku druhé půlky (což je za mě nejvydařenější sekvence celého filmu, tam se dala ta hutná atmosféra doslova a do písmene krájet) se film rozjel do slušných obrátek, dialogy strhující. Vše to zakončil vydařený katarzní a zároveň smutný konec. Dokážu si představit, že v rukou schopnějšího rejžy bychom se možná dočkali i filmu roku. Ale spokojenost i tak převládá. Za mě 7,5/10 ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Komorní oldschool slowburn road-movie s jedním z nejlepších soundtracků letoška, fantastickou Diane Lane, přesným scénářem, kde ani jedno slovo nechybí a ani jedno neni navíc, a naprosto výbušným finále. Nejlidštější a nejcitlivější film za hodně dlouhou dobu, ne-li roku... “Sometimes that's all life is, Margaret; a list of what we've lost.” ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi celou dobu příčilo to hluboké přesvědčení prarodičů o jejich oprávněném jednání, takže když vyrazí na cestu s cílem uzmout vnuka z náruče jeho matky, musel jsem nad tou nedostatečně obhájenou bláhovostí kroutit hlavou. Nakonec to samozřejmě vygraduje do vesměs předvídatelné hardcore redneck tragédie, což snímku láme vaz podruhé a překračuje to tím pomezí mezi obstojně vystavěným sociálním dramatem a melodramatickou srágorou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama