Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další snímek v řadě o strašidelném domě, do kterého se dle zavedené šablony přistěhuje mladý manželský pár. Tentokrát je tam nalezena místnost, mající nadpřirozenou zvláštnost, že danému jednotlivci do ní vstoupíc plní toužebné přání. Svým způsobem obyčejná surrealistická zábavná forma oplývající přirozenou lidskou chamtivost v závislosti na tom, jak se k ní přistupuje. Koncepce příběhu však není nijak děsivá a myšlenkově převratná. Největší síla celého příběhu je značná předvídavost, což hatí veškerou zvědavost následujícího vývoje děje. Vizuální stránka však není špatná, ba dokonce místy vytváří dojem komiksovosti. Snímek je však také nemile záludný. Počáteční značná jednoduchost se každou další minutou neustále zesložiťuje, až se to nakonec dostane do míst, kde divák, nepřemýšlející nad veškerými aspekty daných událostí, neví co, kde, jak a vlastně proč. Je v tom zkrátka určitý chaos, takže je potřeba to skutečně pevně sledovat, jinak je divák naprosto ztracen. Napětí se zde bude hledat marně. Spíše se divákům vnucuje temná vizuální myšlenková etuda v daných spektrech přirozené touhy jednotlivců. Tento film je prostě tak jednoduchý, až je složitý. Divák, který vše správně uchopí za pačesy má vyhráno. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prach si a na prach sa obrátiš. Najskôr celkom slušne rozohraná psychologická hra o ľudských túžbach, ale pred koncom som sa nestačil diviť, či len zle vidím alebo na to nestačí moja obmedzená myseľ. Ale to je jedno, film to stálo jednu hviezdičku. –––– Nebezpečnější než člověk, ktérý nemůže dostat to, co chce, je ten, co dostane vsechno, co chce. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Je dítě věc nebo majetek? A není nakonec lepší, aby se některá přání nesplnila? Co nám na světě skutečně patří? Nejde nějak obejít problém se semenem, které musí umřít, aby dalo život rostlině? Tyto a ještě další otázky film hodí do placu první polovině. A ve druhé si začnete klást vlastní. Proč ti dva mudrlanti ten báječný dům snů nepodpálili? Proč se prostě neodstěhovali? Proč si taky nezkusili přát něco nemateriálního, třeba mír na zemi? A kdy už bude konec? Nebo aspoň reklama. ;) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to je takový obyčejný film o dvou mladých lidech, kteří si chtějí opravit starý dům a v něm šťastně a spokojeně žít až do smrti....Až dokud neobjeví TEN POKOJ...A tím končí normální život a začíná nenormální pohádka děti, o tom co s vámi může udělat, dostat prostě cokoliv..."Nebezpečnější než člověk, který nedostane to co chce, je ten, který dostane všechno co chce"...Je to zajímavá myšlenka a zajímavé pojetí...Koho někdy nenapadlo co by bylo, kdyby...Kupodivu to celý film funguje i když pouze ve dvou lidech...Na konci už jsem se v tom sice poněkud zamotala, ale to je fuck...Rozhodně to stojí za to...Za mě 85% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Room"sa ukázalo ako film plný poriadnych a dobre zapracovaných prekvapení. To čo začalo ako veľmi jednoduchý film sa ukáže nakoniec ako veľmi komplexne spracované filmové dielo s niekoľkými zaujímavými zvratmi. Je to podľa mňa celkom šikovne zamotané. Osobne si myslím, že Christian Volckman určite videl Kingove "1408". Pretože niektoré momentky tak na mňa pôsobia. Ale nemyslím to v zlom. Len občas ako diváci nemusíme správne určiť čo sa reálne deje. Pretože to odrazu vytiahne niekoľko tromfov, kde ostaneme s otvorenými ústami pozerať. Najmä ku koncu. Je super, že tvorcovia nešli jednoduchou cestou klišé, ale skutočne zariskovali s niektorými momentkami a výsledok je podľa mňa celkom solídne spracovaný príbeh. A ako tu bolo povedané, stačilo málo na to, aby to nefungovalo. Lenže keď máte dobrý scenár, veci fungujú. Olga Kurylenko je tu podľa mňa dobrá a rovnako aj Kevin Janssens. Myslím si, že jediné čo film drží späť je trošku jeho tempo. Občas som čakal, že to pôjde svižnejšie a na to, že to trvá len väčšiu hodinu a pol tam boli miesta, kedy som pozeral na hodinky. Ale inak neviem čo viac filmu vytknúť. Myslím si, že ak chcete skutočne solídny thriller, tak toto je pre vás to pravé. A musím uznať, film bol plný dobrých prekvapení. Takto si predstavuje využívanie zvratov, atmosféry a konceptu. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)
  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)

Reklama

Reklama