Reklama

Reklama

Loli paradička

(festivalový název)
  • Slovensko Loli paradička (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (98)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vyborny a originalny slovensky film s mnozstvom vtipnych situacii zo zivota v, pre mna vtipnom nareci. Trosku ma zamrzel ten nestastny zaver. Kamilka bola uzasna, klobuk dolu. Prosty a autenticky film, z ktoreho som vobec nemal dojem, ako niektori vypisuju, "tlacenie nejakej agendy". Urcite odporucam. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ja sa tak hanbím. Po dopozeraní som len sedel a hľadal tie správne slová. A tie neprichádzali. Ako kategória slovenský film je vo väčšine prípadov katastrofa, ale keď už východ niečo natočí, to fakt stojí za to. Preráža to dno viac jak jojkárske sitkomy a čo je najvác, 4-krát to vypredalo svidnícke kino. Nesvedčí to o kvalite filmu ale o demencií miestnych a prehnanom lokálpatriotizme. Ne, nebudem sa ďalej vyjadrovať. Super ODPAD! ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Ak človek nie je z Východu Slovenska, alebo aspoň neovláda "šariščinu", tak to bude o polovicu slabší zážitok. Pre nás vyvolených Šarišanov, to ale je veľmi príjemný a zábavný filmový zážitok. Čo súdim aj podľa plnej kinosály, kde sa každý minimálne bavil, no väčšina divákov sa smiala takmer počas celého filmu ( o niektorých som sa až obával že dostanú infarkt :). A ak mám byť úprimný...v živote som sa v kine tak s chuti a tak často nesmial, ako práve pri tomto filme. Aj zato dávam *** ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Když na začátku filmu říkala pani producentka, že je ve filmu použito šariš nářečí nevěnoval jsem tomu příliš pozornost, bohužel pro mně se to nakonec ukázalo jako fatální, protože mnohým dialogům jsem absolutně nerozuměl a na aj title jako pomocníka jsem neviděl. Na druhou stranu to není vyčítka směrem k tvůrcům, protože i já jsem zastánce toho , aby mluva byla co nejvíce autentická, takže je to tak trochu paradox, vyčítám filmu něco, co na druhou stranu chválím. Jenže největší devíza tohoto filmu je ve vtipných dialozích (bohudík části jsem i rozuměl ), důraz na regionalitu a snaha o autentičnost postav z toho právě ty dalogy mě často unikly. Hlavní dvě postavy působily mile a uměly rozesmát. Konec byl povedený, letní pohodová amtosféra s nevtirávým sociálně rasovým podtextem povedená. Když o tom přemýšlím, abych se k tvůrcům zachoval fér, rozhodl jsem se film nakonec nehodnotit, protože není jejich chyba, že se rozhodly pro regionální dialekt, stejně tak ale není moje chyba, že jsem film chtěl vidět. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Hviezdička za skvelé vychodnarské nárečie, druhá za hlášku v hoteli. Jedno vínko? Veď ste dvaja. Abo, dajce dva. A preto aj ja dám tomuto skvostu 2 hviezdičky, horšie ako ostrým nožom to zas nebolo. Milanové hlášky za to stáli. Ale vidieť to v kine no neviem. Toto netreba brať vážne a iba pri tom stačí vypnúť a človek sa možno aj zabaví, možno. 2* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne sa mal film volať Veronka, no kvôli právam ho museli autori premenovať. (Juraj.Stavia)
  • Film vznikl jako nízkorozpočtový. Jeden z autorů řekl: „Mnoho lidí do toho šlo zadarmo, folkloristy jsme dotáhli za guláš a pivo. Bez toho by se nám to za takové peníze nepodařilo, náš snímek je 10x levnější než běžný slovenský film.“ (Tonula)
  • Loli paradička je romský výraz a znamená červené rajčátko. V čase 1:02:40 ukazuje Verunka památku na bývalého milence Viktora – neumělé tetování, zobrazující červené rajčátko. (Tonula)

Reklama

Reklama