Reklama

Reklama

Storož

Recenze (12)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Moje první srážka s Bykovem v podobě Hlupáka dopadala na výbornou a ani Storož k tomu nemá daleko. V depresivním prostředí opuštěného sanatoria žije osamělý hlídač stíhaný svými osobními démony a jednoho dne mu do jeho bezútěšnosti vpadne opilá žena a brzy po ní i její manžel. I oni mají ve své minulosti traumata a škraloupy a obojí je postupně dohání. Rozklad manželství, rozpad člověka, milostný trojúhelník, naděje i beznaděj a poučka o tom, že na světě jsou lidé, kteří by se okrádat neměli. To všechno je seskládané do úhledného celku na zasněženém pozadí. Bykov si to napsal, zrežíroval i zahrál a uspěl ve všech bodech. 85% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Bykovovy filmy mám hodně rád, ale ten kluk ušatá začíná přešlapovat na místě. Hlídač je oproti jeho předchozím filmům slabý jak čaj a to už Fabrika nebyla bůhví co. Bykov se sice drží své osvědčené šablony a točí filmy o volbě mezi svědomím a přežitím, ale tohle už nebylo ani promyšlené, ani dokončené a to nemluvím o naprosto průměrném herectví. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SKORO SOM TAM ZAMRZOL, TY KRAVA!" ----------- Bykov je konečne opäť späť (hoci pre rusky govoriacich už o rok skôr) v zasneženej pustatine ničoho. Predpokladal som, že Storozh bude ďalšou štúdiou rozkladu ruskej spoločnosti, no mám skôr pocit, že išlo o rozklad človeka a/alebo manželstva. Buď jedno z tých troch, alebo som film nepochopil. Zostáva už len smútiť, prečo tu ani po troch rokoch ešte nie je ďalší Zvjagincevov výtvor. "Komentár" som písať ani nechcel, keďže nemám moc o čom, chcel som sa však týmto poďakovať Danielke za titulky (x), bo bez nej by som si Strážnika ešte asi dlho nepustil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V každom Bykovom filme je možné nájsť skrytú aj otvorenú sociálnu kritiku spoločnosti. Ani tento film nie je iný, hoci to tak nevyzerá. Po obsahovej stránke na prvý pohľad jednoduché - chlapík stráži uzavreté sanatórium a do jeho dennej rutiny náhle vstúpi opitá žena.... A karty sú rozdané, už len ich postupné odkrývanie. Každý máme toho svojho vlastného bubáka v skrini. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Klasika Bykov. Pár postav, malý prostor. Každá postava má neskutečnou hlubinu a drží si linearitu. Postavy tím, že se střetnou, tak vytvoří děj, zamotaný, psychologicky propracovaný, epicky se rozvíjející k vyvrcholení na konci. Vcelku si postačil ve filmu s ústřední trojicí. Mentálně rozloženou alkoholičkou, jejím mužem a správcem sanatoria. Láska. Záplaty na duši. Mafie. Každý si nese svůj kříž a svůj příběh. A jde tu o - jak jinak - život. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo taktiež v skutočnom sanatóriu Sosnovy Bor v meste Solotcha neďaleko Riazaňe. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama