Reklama

Reklama

Laurel a Hardy obětmi prohibice

  • USA Scram! (více)

Obsahy(1)

Během tvrdých časů hospodářské krize a prohibice jsou Stan Laurel a Oliver Hardy nemilosrdným soudcem vykázáni z města pro potulku. Do cesty se ovšem této dvojce připlete opilý řidič, který nemůže najít klíčky od svého vozu. Stan s Oliverem mu pomohou s hledáním a on je za odměnu vezme k sobě domů, neboť venku řádně prší. Brzy se však ukáže, že se nejedná o jeho dům, tudíž odejde, ale jeho dva noví přátelé, nic netušíce, zůstávají ve vile a v pyžamech, která uvnitř našli, uléhají do postele. Zde jsou nachytáni paní domu, které tvrdí, že jsou přátelé jejího muže, přičemž ji nevědomky nalévají alkohol ze džbánku, v němž měla být voda. Žena, dostávající se do dobrého rozmaru, začne s dvojicí návštěvníků tancovat, rvát se a nekontrolovatelně smát. Do této scény se navrací její muž a nastává nemilé překvapení jak pro něj, tak pro Olivera se Stanem. (cheyene)

(více)

Recenze (6)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILER. Tak tato groteska se ovšem slavné dvojici opravdu povedla! Závěr v domě soudce, který na začátku Stana s Olim vykáže z města, je neskutečně zdařilý. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Laurel a Hardy obětmi prohibice. Dost nemilosrdný soudce vykáže Laurela a Hardyho za potulku z města. Pomohou opilci najít klíč od auta, který mu spadl do kanálu a on je za to pozve k sobě domů. Až uvnitř zjistí, že to není jeho dům a odejde. Laurel a Hardy se už ale povalují v pyžamech v posteli. Když je potká opilcova domnělá žena, musejí ji vzkřísit a nevědomky ji opijí alkoholem z nádoby na vodu. Žena se stále hihňá, nutí je tancovat a pere se s nimi. Do chvíle, než se vrátí její manžel, tvrdý zastánce prohibice, kterému nejsou Stan a Oliver tak úplně neznámí… ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Na tak krátký díl docela slušná zápletka. Líbí se mi že jejich krátké grotesky jsou vždycky rozdělené na určité etapy. Tady je první u soudu, druhá venku před hotelem, třetí před domem muže co se jich ujal, čtvrtá u něj doma. Každá scéna přináší nové obrazy, nové vtipy a gagy, a často i nové postavy. Když je to každou chvíli v jiném prostředí, Laurel a Hardy využívají k jejich blbostem i různé předměty a věci odpovídající okolí. Proto to nikdy neomrzí. Velmi roztomilý krátký film. ()

Reklama

Reklama