Reklama

Reklama

Jistě, pane ministře - Série 2 (1981) (série)


Zasloužené pocty (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Doing the Honours

Obsahy(1)

Kolikrát už Sir Humphrey, ta nešťastná šedá eminence Ministerstva pro administrativní záležitosti, zhatil a překazil dobře míněné akce svého pána a vládce! Tedy, pravda, ne že by to ve svých důsledcích někdy Jimovi příliš vadilo. Občas dokonce, (kdyby měl být hodně upřímný), musel ex post prozíravost a zkušenosti své „pravé ruky" dodatečně ocenit, neboť se díky jeho zásahu párkrát vyhnul nepříjemnostem a malérům. Tentokrát je ovšem pevně odhodlán nedat se a prosadit svou. Ostatně kdy se mu také příště poštěstí, aby měl na všechny své podřízené v ruce tak účinný bič, jakým je vrozená lidská touha po poctách a vyznamenáních? Ovšem i ministr je jenom člověk, jemuž nic lidského není cizí. A Sir Humphrey je si téhle odvěké pravdy velice dobře vědom. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jistě jsme si nakonec všichni oddechli, že k onomu snížení nákladů nakonec došlo a dojali jsme též nad tím, že výchova nových politologů, kulturologů, antropologů a sociologů pro asijské a africké země nedojde újmy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zvyšování platu zabránit nemůžu, ani jejich povyšování, nepíšu jejich hodnocení, ale vyznamenání jim odepřít můžu." Ministerský nápad z Bernardovy hlavy měl určitý potenciál, ale když se mu do cesty připletl titul čestný doktor práv, tak to trošku ztratilo na údernosti. ()

Reklama

Reklama