Reklama

Reklama

Greta

  • Švédsko I Am Greta (více)
Trailer 4

Příběh dospívající aktivistky Grety Thunbergové je vyprávěn prostřednictvím působivých, dosud nevídaných záběrů. Počínaje školní stávkou jednoho člověka pro klima před Švédským Parlamentem, režisér Grossman sleduje Gretu – stydlivou školačku s Aspergerovým syndromem – v jejím vzestupu k výjimečnosti a jejím podněcování povědomí o globálního dopadu tím, že podněcuje školní stávky po celém světě. Film vrcholí úžasnou větrnou cestou přes Atlantský oceán, aby promluvila na summitu OSN. (Film Europe)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Greta Thunberg na festivalu v Benátkách prozradila, že přístup režiséra Nathana Grossmana jí ne vždy úplně vyhovoval. „Nebylo to moc profesionální. Od té doby, co říkal, že to může být něco velkého, jsem občas opravdu pochybovala. A říkala jsem si: ‚Proč nepošlou zvukaře, nebo proč nepracují více profesionálně?‘ Myslím si, že na určité úrovni jsem pochybovala o tom, jak vážně je ten projekt zamýšlený.“  (SONY_)
  • Dokument se natáčel dva roky. (SONY_)
  • Film získal ocenění za nejpřesvědčivější žijící subjekt v dokumentárním filmu na udílení Cen filmových kritiků za nejlepší dokumentární film, dále pak cenu za nejlepší vědecký film na festivalu v Curychu a cenu za nejlepší zvuk na festivalu v Montclairu. (Duoscop)
  • „Já ani nikdo v mém okolí za to nedostaneme ani korunu. Společnost B-Reel Films věnuje polovinu výnosů z filmu mé nadaci a vše bude věnováno organizacím a projektům bojujícím za udržitelný svět, obranu přírody a podporu lidí, kteří již čelí nejhorším dopadům klimatické a ekologické krize,“ prohlásila Greta Thunberg. (Duoscop)

Reklama

Reklama