Reklama

Reklama

Výhody cestování vlakem

(festivalový název)
  • Španělsko Ventajas de viajar en tren (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Helga právě odvezla manžela na psychiatrickou kliniku. Ve vlaku se náhodně setkává s psychiatrem Ángelem Sanagustínem působícím ve stejné nemocnici, který jí začne vyprávět poměrně komplikovaný příběh. Případ Martína Uralese de Úbedy, extrémně nebezpečného maniaka posedlého mimo jiné odpadky, jí ovšem náladu nezlepší. Postupně se však seznamuje s mnohem krutějšími a absurdnějšími úchylkami. Scénář vznikl podle románu Antonia Orejudy. (La Película)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (45)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Predstavte si ženu, ktorá príde domov a prekvapí svojho manžela, ako sa paličkou od nanuka špára vo vlastnom hovne. Tak to je dámy a páni úvodná veta tejto lahôdky. A viete čo? Film si po celú dobu nielen udržal nastavenú laťku, ale on ju s veľkou radosťou prekonával. Výhody cestování vlakem pôsobia, ako keby sa Quentin Tarantino a Wes Anderson ožrali v Španielsku, a natočili film. Bizarné, pestré, poprepletané, intenzívne štekliace Vašu pozornosť, vyložene vhodné pre milovníkov psov a zároveň obsahujúce dokonale výstižnú prezentáciu deformácie zo sledovania porna. Cítite to? To nie je kanalizácia. To je odér 5* zábavy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dielo vhodné do absurdného divadla, je plné schizofrénie, podivného humoru, ale atmosfericky veľmi dobre fungujúce. Film sa skladá z troch príbehov, ktoré sa stretávajú navzájom, všetko je však založené na imaginácií a v tom psychu nie je vždy jasné, čo je skutočnosť a čo len predstava. Miestami je to dejovo naozaj bláznivé, herecké výkony excelentné, Španieli opäť nesklamali. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, bizarnosť, je to správne slovo (výborne Evilenko), ktoré dokonale vystihuje tento španielsky počin, skladajúci sa z troch veľmi podivných príbehov, s originálnym nádychom. No nie, nie, toto definitívne nesadne každému, pričom postavenie v “červených” pozíciách, by “Ventajas de viajar tren” rozhodne pristalo. Solídna záležitosť, veľmi .. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film se skládá ze 3 příběhů. Ten první obsahuje 3 podpříběhy, respektive 3 různé varianty téhož příběhu, které se v čase mění, druhý příběh i třetí příběh jsou samostatné. Současně je celý film vyprávěn jako příběh z pohledu hlavní postavy, které byl vykládán příběh někým, komu byl vykládán příběh zase někým jiným. A ve finále nás čeká malinký twist, který asi všichni čekali. Stejně zmateně jak působí komentář, tak působí i samotný film - humor na mě nezafungoval, čekal jsem morbidnější, černohumornou komedii, ale z výsledku nemám vlastně žádné pocity. Takové 2 hodinové natahované "nic" - nápadité, originální, bizarní, ale pořád zkrátka neúderné. Škoda, na Španělsko jsem čekal větší šlehu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní Španělská Renesance pokračuje a tohle je definitivně nejlepší počin, který jsem od nich letos viděl. Film je pořádný znepokojivý bizár plný černého humoru, nečekaných zvratů a šokujících odhalení, přesně jak máme od Španělů rádi. Kritici film přirovnávají k Divokým Historkám anebo padla I hláška "Wes Anderson na LSD!". Příběh se zaměřuje na ženu, která ve vlaku potká psychiatra, který ji vypráví příběh o jednom svém pacientovi a z toho film vytěží více vzájemně propletených příběhů podivných lidí se šokujícím odhalením. Španělé se tentokrát utrhli z řetězů a servírují scény, které bych od nich nečekal. Ve filmu dojde na Snuff s dětmi, znásilnění ženy psem, sex dvou mentálně postižených lidí a dokonce i jedna brutální scéna s mozkem ven ( Vše však není samoúčelné). Dozvíme se i zajímavé věci ohledně odpadu, který změní Váš pohled na svět definitivně. Šokující, zvratovité, excelentně zahrané ( Luis Tosar na oscara!!), znepokojivé, hypnotizující a zkrátka ve všech ohledech výborný kus filmařiny, kde oscary budou lítat za všechny kategorie ve Španělsku. Pro někoho to bude možná až moc velký bizár, ale mně to sedlo neskutečně. Příběh*****, Akce>Ne, Humor***, Násilí***, Zábavnost*****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí***. 8.5/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v Paríži, Madride, Pamplone a San Sebastiáne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama