Reklama

Reklama

Výhody cestování vlakem

(festivalový název)
  • Španělsko Ventajas de viajar en tren (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Helga právě odvezla manžela na psychiatrickou kliniku. Ve vlaku se náhodně setkává s psychiatrem Ángelem Sanagustínem působícím ve stejné nemocnici, který jí začne vyprávět poměrně komplikovaný příběh. Případ Martína Uralese de Úbedy, extrémně nebezpečného maniaka posedlého mimo jiné odpadky, jí ovšem náladu nezlepší. Postupně se však seznamuje s mnohem krutějšími a absurdnějšími úchylkami. Scénář vznikl podle románu Antonia Orejudy. (La Película)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (45)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Název filmu by se hodil spíš pro dokument Českých drah, než pro černou komedii s naprosto šíleným příběhem, který rozhodně nebude pro každého. A jelikož ten příběh docela přeskakuje a zamotává se, divák se musí sakra soustředit, ale stejně v tom moc logiky nenajde. Můj oblíbenec Luis Tosar je opět ve formě, umí být vtipnej i nechutnej zároveň a jestli mám nějakou část vypíchnout, tak tu s tím psím fetišem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Shodou okolností mám v tomto fasciklu soubor textů od pacientů se schizofrenií a paranoidními poruchami. Později vám něco přečtu. Tito pacienti, například s hebefrenní schizofrenií, vykazují nutkavý sklon opakovaně vyprávět svůj vlastní životní příběh. Ale pokaždé to dělají jinak. To znamená, že se jejich osobnost skládá z řady překrývajících se příběhů…“ Už dlouho jsem nenarazil na film s tak prazvláštní, těžko definovatelnou atmosférou (skvěle podpořenou hudbou, kamerou a nasvícením). Navíc snímek plný absurdností, zvláštnůstek, anomálií a úchylek. A také ne úplně čestného vedení diváka ze strany tvůrců, kteří si s ním celou dobu hrají jako kočka s myší. A nepracuje se tu jen s divákovým očekáváním, ale hlavně přijetím toho, co vidí. A tak si musí každý sám položit otázku, kde je pravda. A stejně si nebude jistý, že to tak skutečně je. Já si každopádně po zhlédnutí tohoto filmu dám větší pozor na to, jak nakládám se svým odpadem. A k popelářům budu od teď malinko podezřívavější…MĚ totiž tak snadno nedostanou! Solidní 4*. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je slušný úlet. A po nedávném vynikajícím El hoyo, Španělsko opět boduje. Shodou náhod mají oba dva filmy stejné datum premiéry. Nejvíce mě odrovnal příběh s "fenou", kde dojde i na šílenou scénu s mozkem. Bizarní, vtipný, znepokojivý (hlavně první příběh s dětmi), dost dobrý film. (10. komentář, 84. hodnocení) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, bizarnosť, je to správne slovo (výborne Evilenko), ktoré dokonale vystihuje tento španielsky počin, skladajúci sa z troch veľmi podivných príbehov, s originálnym nádychom. No nie, nie, toto definitívne nesadne každému, pričom postavenie v “červených” pozíciách, by “Ventajas de viajar tren” rozhodne pristalo. Solídna záležitosť, veľmi .. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní Španělská Renesance pokračuje a tohle je definitivně nejlepší počin, který jsem od nich letos viděl. Film je pořádný znepokojivý bizár plný černého humoru, nečekaných zvratů a šokujících odhalení, přesně jak máme od Španělů rádi. Kritici film přirovnávají k Divokým Historkám anebo padla I hláška "Wes Anderson na LSD!". Příběh se zaměřuje na ženu, která ve vlaku potká psychiatra, který ji vypráví příběh o jednom svém pacientovi a z toho film vytěží více vzájemně propletených příběhů podivných lidí se šokujícím odhalením. Španělé se tentokrát utrhli z řetězů a servírují scény, které bych od nich nečekal. Ve filmu dojde na Snuff s dětmi, znásilnění ženy psem, sex dvou mentálně postižených lidí a dokonce i jedna brutální scéna s mozkem ven ( Vše však není samoúčelné). Dozvíme se i zajímavé věci ohledně odpadu, který změní Váš pohled na svět definitivně. Šokující, zvratovité, excelentně zahrané ( Luis Tosar na oscara!!), znepokojivé, hypnotizující a zkrátka ve všech ohledech výborný kus filmařiny, kde oscary budou lítat za všechny kategorie ve Španělsku. Pro někoho to bude možná až moc velký bizár, ale mně to sedlo neskutečně. Příběh*****, Akce>Ne, Humor***, Násilí***, Zábavnost*****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí***. 8.5/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v Paríži, Madride, Pamplone a San Sebastiáne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama