Reklama

Reklama

Všechno dobře dopadne

  • angličtina All Ends Well
Trailer

Obsahy(1)

Včelí královna neboli matka, trubci a dělnice. Pracovitost, pospolitost a nezištnost ve jménu funkčního společenství, v němž nezbývá prostor pro egocentrismus. Poetická esej líčí fascinující svět včelích úlů, jejichž uspořádání dává za příklad lidské societě. Díky pozorování hmyzu a rozhovorům se včelaři i odkazům z knihy Radomila Hradila „Včely a jejich svět“ se dozvídáme, že včela, jakožto objektivně nejdůležitější stvoření na Zemi, se stala ohroženým druhem přičiněním lidstva, jehož chamtivost a sobeckost může dospět k jeho záhubě. Je však zřejmé, že pro Zemi vše dobře dopadne, ať už s lidstvem, či bez něj… (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele

Miroslav Janek patří mezi mé nejoblíbenější dokumentaristy. Konečně jsem si udělala čas na tento film a musím uznat, že Janek dokáže výborně zpracovat prakticky každé téma. Ke sledování tohoto dokumentu je potřeba trpělivost a musíte být na to správně naladěni. Svým způsobem je to "veliké filmové vyprávění". ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument s myšlenkou, která by měla být slyšet. Bohužel na druhou stranu moc nemusím takové ty řeči, jak jsou lidé hloupí a zaslouží si vyhubení - ne, ne, to zkrátka ne. Ale jak jsem napsal, jinak řemeslně nádherné, každý vystupující měl své opodstatnění a také jsem odcházel ze sálu o něco chytřejší, což je určitě plus. Vyhodnocení: Mnohem lepší než Všechno bude v pohodě ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Název snímku odkazuje na známou sentenci " Všechno bude nakonec v pořádku. Pokud to není v pořádku, není to konec". Autorství je přikládáno více autorům, ale nejčastěji je spojováno s Johnem Lennonem. ()

pp 

všechny recenze uživatele

Záměrem asi bylo natočit poetický film, který by divákům přiblížil fascinující život včel. Proto nás svými moudry "obohacuje" několik postav, namátkou: truhlář, plastik Brabenec s podobně vylitým kámošem (Zajímá vás, co mají společné včely a velryby? Oni to taky nevěděli, ale nakonec na to přišli.), dvojník moderátora Xavera plkající o zkaženosti světa. Hudební složku zajišťuje nejen včelař a skladatel Jaroslav Šaroun fascinovaný snubním letem královny. Citáty z knihy Včely a jejich svět doprovází záběry androgynního chlapce zírajícího na včely. Celkově vzato to zajímavé by se s přehledem vešlo do 5 minut, zbytek byl - byť místy velmi hezky natočený (detaily včel, pláství atp.) - blábolivý nesmysl. Z výše popsaného je asi zřejmé, že se o žádný poučný či snad dokonce zábavný dokument nejedná. A varování na závěr: Film je zcela nevhodný pro děti!  ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dokument podpořil Státní fond kinematografie částkou 1,7 milionů korun. (SONY_)
  • Název snímku odkazuje na známou sentenci: „Všechno bude nakonec v pořádku. Pokud to není v pořádku, není to konec.“ Autorství je přikládáno více autorům, ale nejčastěji je spojováno s Johnem Lennonem. (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama