Reklama

Reklama

Všechno dobře dopadne

  • angličtina All Ends Well
Trailer

Obsahy(1)

Včelí královna neboli matka, trubci a dělnice. Pracovitost, pospolitost a nezištnost ve jménu funkčního společenství, v němž nezbývá prostor pro egocentrismus. Poetická esej líčí fascinující svět včelích úlů, jejichž uspořádání dává za příklad lidské societě. Díky pozorování hmyzu a rozhovorům se včelaři i odkazům z knihy Radomila Hradila „Včely a jejich svět“ se dozvídáme, že včela, jakožto objektivně nejdůležitější stvoření na Zemi, se stala ohroženým druhem přičiněním lidstva, jehož chamtivost a sobeckost může dospět k jeho záhubě. Je však zřejmé, že pro Zemi vše dobře dopadne, ať už s lidstvem, či bez něj… (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

pp 

všechny recenze uživatele

Záměrem asi bylo natočit poetický film, který by divákům přiblížil fascinující život včel. Proto nás svými moudry "obohacuje" několik postav, namátkou: truhlář, plastik Brabenec s podobně vylitým kámošem (Zajímá vás, co mají společné včely a velryby? Oni to taky nevěděli, ale nakonec na to přišli.), dvojník moderátora Xavera plkající o zkaženosti světa. Hudební složku zajišťuje nejen včelař a skladatel Jaroslav Šaroun fascinovaný snubním letem královny. Citáty z knihy Včely a jejich svět doprovází záběry androgynního chlapce zírajícího na včely. Celkově vzato to zajímavé by se s přehledem vešlo do 5 minut, zbytek byl - byť místy velmi hezky natočený (detaily včel, pláství atp.) - blábolivý nesmysl. Z výše popsaného je asi zřejmé, že se o žádný poučný či snad dokonce zábavný dokument nejedná. A varování na závěr: Film je zcela nevhodný pro děti!  ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument s myšlenkou, která by měla být slyšet. Bohužel na druhou stranu moc nemusím takové ty řeči, jak jsou lidé hloupí a zaslouží si vyhubení - ne, ne, to zkrátka ne. Ale jak jsem napsal, jinak řemeslně nádherné, každý vystupující měl své opodstatnění a také jsem odcházel ze sálu o něco chytřejší, což je určitě plus. Vyhodnocení: Mnohem lepší než Všechno bude v pohodě ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Název snímku odkazuje na známou sentenci " Všechno bude nakonec v pořádku. Pokud to není v pořádku, není to konec". Autorství je přikládáno více autorům, ale nejčastěji je spojováno s Johnem Lennonem. ()

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele

Miroslav Janek patří mezi mé nejoblíbenější dokumentaristy. Konečně jsem si udělala čas na tento film a musím uznat, že Janek dokáže výborně zpracovat prakticky každé téma. Ke sledování tohoto dokumentu je potřeba trpělivost a musíte být na to správně naladěni. Svým způsobem je to "veliké filmové vyprávění". ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dokument podpořil Státní fond kinematografie částkou 1,7 milionů korun. (SONY_)
  • Název snímku odkazuje na známou sentenci: „Všechno bude nakonec v pořádku. Pokud to není v pořádku, není to konec.“ Autorství je přikládáno více autorům, ale nejčastěji je spojováno s Johnem Lennonem. (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama