Reklama

Reklama

Ztraceno v překladu

  • USA Lost in Translation (více)
Trailer 1

Jak se asi řekne japonsky „Stojí to za..."? Moderní Tokio ve své supervelkoměstské anonymitě. Agresivní, pulzující, nevšímavé, fascinující, zábavné i odtažité... Cizí – alespoň pro dva Američany, kteří se tady náhodou ocitnou ve stejnou dobu – a ve stejném hotelu. Herec Bob má v Tokiu natáčet reklamu na whisky, o hodně mladší Charlotte doprovází manžela fotografa. Oba si tady připadají ztracení, nerozumějí jazyku, kultuře; oba mají spoustu času – a oba trpí nespavostí. Náhodné setkání, pár společných dní a pocit blízkosti pomáhají oběma překlenout osamění v neznámém prostředí – a možná oba dva získají i něco navíc... (Česká televize)

(více)

Recenze (1 212)

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Jak pojmenovat a nalézt tajemství života na Zemi? To nelze, je totiž ztraceno v překladu toho co od života očekáváme...Tenhle film mě zasáhl jako žádný jiný, Bill Murray se zpočátku potácí "nízkým" Tokyem jako člověk bez duše, a nečekaně ji nachází zpět ve vyjímečné Scarlett, tráví spolu čas a nacházejí mezi sebou něco o co ani jeden z nich nechtějí přijít, a věřtě, že není nic těžšího než vyjádřit pocity na konci tohohle díla, režisérka nechává vše otevřené a od vás film pouze očekává, že si v něm promítnete své vlastní pocity, Murray byl kouzelně vtipný. ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Skvelý Bill Murray v netypicky vážnej úlohe predvádza asi svoj životný výkon. Scarlett Johansson je úžasne prirodzená a s Murrayom tvorí perfektnú dvojicu. Samotný film je veľmi príjemný a nenudí. Rozhodne odporúčam. ()

Landier 

všechny recenze uživatele

o tomhle filmu jsem nevěděl vůbec nic, kdo je režisér, kdo napsal scénář a vím, že jsem si napoprvé ani nemohl vzpomenout na jméno hlavní herečky ... přesto jsem se Lost in translation stále vracel ... nenásilnou a naprosto volnou formou je tu vylíčen mírně vyhořelý život filmové hvězdy, která už je za zenitem a mladé čerstvě vystudované manželky, která zjišťuje, že vlastně neví, proč je vdaná ... a tak se na pozadí pulsujícího Tokia odehrává minimalisticky vznikající vztah ... zní to banálně a stejně banální i tento film je - ale v tomto případě je ona banalita a tragikomičnost přesně tam, kde má být a vše funguje a krásně zapadá do sebe ... místo v osobní sbírce jisté ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a citlivý príbeh dvoch ľudí, ktorím sa v prostredí japonského veľkomesta prehlbuje ich osamelosť, ako aj nedostatky a problémy v osobnom živote, až kým sa konečne nestretnú.. Spolu prežívajú v obrovsky rozdielnom prostredí a mentalite japonského národa, ktoré je pre nezasväteného cudzinca priam šokujúce.. (hlavne tie televízne talk show :D). Nieje to však príbeh o láske ako takej, skôr o priateľstve dvoch spriaznených duší. Režisérke postačili pre vyjadrenie citov a pointy filmu krásne obrazy a tiche momenty, ktoré sú ešte lepšie vďaka excelentnému obsadeniu hlavných rolí - ozaj 100% Bill Murray a Scarlett Johansson. ()

JK77 

všechny recenze uživatele

nebolo to zle ale po vsetkych tych oceneniach a dobrych kritikach som cakal viac. Asi mi to len nesadlo. Takze tak asi 3*1/2. Ale Sofia Coppola je urcite nadejna reziserka. ()

PjotrN 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil asi před rokem ve filmovém klubu v televizi. Ikdyž začínal téměř o půlnoci neváhal jsem ho shlédnout, protože jsem viděl vysoké hodnocení. Nyní vím, že bych ty dvě hodiny raději věnoval spánku. Celý film jsem čekal na nějáký větší příbeh, který se nedostavil. Chápu, že to 2 lidi v jiné zemi a kultuře k sobě táhne, ale moc jsem to tomuto snímku nevěřil. Bill Murray se přehlédnout nedá, a byl jako vždy skvělý, ale jenom to vše nezachrání. Možná, že změním názor po druhém shlédnutí, ale doposud to pro mě byla velká nuda. ()

Wabia 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Opravdu to je to pravé slovo. Je nesmírně lidský a člověk se hrozně snadno ztotožní s představiteli a ztratí se v ději a vůbec celém filmu. Myšleno kladně. Hrozně příjemný zážitek. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočené. Trošku jsem se viděl v Billu Murray a v jeho pohledu na svět. Scarlett Johansson je žena za kterou se skutečně musí otočit každý muž, i ten který nepreferuje blondýnky. Tento film by mohl alespoň trošku vysvětlit starším ženám proč si jejich manželé hledají o dost mladší milenky. ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný film... A také první, kde se mi Scarlett Johansson líbila. Sofia Coppola ukázala, že opravdu má neobyčejný talent. Nádhera =)))) Naprosto Ztraceno v překladu =)))) | 07/2009 ()

monikka87 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí filmu som bola mierne sklamaná, nejako som sa nechytila... komediálne ladené Strach a chvenie sa mi páčilo viac. Vidím to tak, že na objavenie čara tomu dám ešte šancu a Stratené v preklade si niekedy pustím. ()

obscurite 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Murray je užasně charismatický a vtipný (nejlepší scéna - focení s whisky). Ano, je to film o jazykové bariéře, ale také o tom, že každá nová přiležitost by se měla využít. Moc krásný film! ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Neříká se mi to lehce, ale po všech superlativech, které jsem se o filmu dočetl a doslech, jsem ze Ztraceno v překladu poměrně zklamaný, zejména asi proto, že jsem čekal něco úplně jiného. Komediální drama o muži (v podání naprosto fenomenálního a dokonalého Billa Murraye), který se ocitl sám uprostřed Tokia, je totiž daleko více romantickou tragédií. Scarlett je taky skvělá a spolu jim to sluší - strašně příjemně se mi na ně koukalo. Musím uznat, že Ztraceno v překladu má něco, co žádný jiný film - jedninečné kouzlo vytvořené kombinací prostředí, hereckých výkonů a romantického vztahu. Výborný zážitek, ale přeci jen mě to nedostalo tak, jako mnohé jiné filmy a to nelze ignorovat... 85%: ()

HChinaski 

všechny recenze uživatele

Krásný film s úžasnou atmosférou. Seana Penna mám moc rád, ale dodnes mě trochu mrzí, že Murrayovi Oscara vyfouknul. Ta atmosféra Tokia je tak elektrizující, že až běhá mráz po zádech. Napětí mezi ústřední dvojící je cítit z každého pixelu a Sofia Coppola potvrdila, že od tatínka pochytila nejspíš víc, než si všichni mysleli. LIT je film který zbožňuju, ale těžko dokážu popsat proč. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Kdosi napsal, že málokdo dokáže hrát s takovým minimem výrazových prostředků jako Bill Murray. To podepisuju. V režijním vedení tohoto filmu cítím ženu, která náladou, atmosférou, světlem, gesty vypráví příběh o lidské osamělosti a lidské blízkosti. ()

4k7 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem se tvářil stejně znuděně, jako Bill Murray na plakátu. Skoro mám až pocit, že to byl záměr tohoto filmu, jinak si to neumím vysvětlit. Pak ovšem bravo! Jenže moc kladně to hodnotit nemůžu. Samozřejmě vidím tu atmosféru osamocení, znechucení a nudy, v které si padnou dva lidi do noty a sdílejí společně své pocity. Ale není mi to třeba, mělo to zůstat jen mezi nimi... ()

angyy 

všechny recenze uživatele

Ou! Pro mě naprosto nestravitelný, pseudointelektuální film. Paní režisérka se může klidně zastavit u mě doma a natočit film o mě. Třeba jak sedím za stolem a přemýšlím. Pak se dramaticky přesunu za jiný stůl v jídelně a jím. Popřípadě se nudím a nebo zase přemýšlím. Když už bych se nudil dost dlouho, zašel bych z nudy do baru. Tam bych s někým poplkal o nudě a pak tam seděl sám a nudil se, nebo přemýšlel. Pak bych šel domů (po cestě bych přemýšlel) a doma udělal potřebu. Před spaním bych se ještě tak pět - deset minut nudil ... chvilku popřemýšlel a šel spát. 10% ()

Zaplo05 

všechny recenze uživatele

Krásně jemné s nestálou kamerou. Tenulinká dějová a dramatická linka, nutí člověka jemného neustále držet v napětí. V tom přirozeném napětí, které mu nezvedá tep. Tohle zatím dokázal jedině tento film! Možná někomu přijde, že je to o ničem - ale ono je to o životě - a copak ten je nějak významný ve své podstatě? Mění ho jenom ty drobounké pohledy... Zároveň ale krásný film o odcizenosti dnešní doby. Místo slov pohledy a místo lži upřímnost - PŘEKRÁSNÝ film ! ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Loni jsem začal studovat japonštinu a co čert nechtěl, na jedné hodině se někdo zmínil, jaký že je to Lost in Translation skvělý film. I nedalo mi to a na film jsem se podíval. Po zhlédnutí a předchozím vyhledání filmu zde na csfd jsem měl pocit, že jsem se asi díval na jiný film. Kdybych měl vyjádřit celý film jedním slovem, pak tím slovem by byla naprosto rozhodně "nuda". Skutečně, nemůžu si pomoct, ale takový pocit promarněného času, jaký jsem měl po zkouknutí tohoto filmu, jsem snad ještě nezažil. Bill a Scarlet si povídají, párkrát spolu vyrazí za zábavou... a nic, to je vše, 102 minut, ve kterých člověk najde méně, než by bylo třeba na 20ti minutovou epizodu seriálu. Zápletka neexistuje, pointa taktéž. Film není ani vtipný, jednou jsem se lehce pousmál. Tokio a celý film na mě působily dojmem příběhů tak z osmdesátých let. Disko a karaoke, uff... Tak přemýšlím, proč nakonec hodnotím film dvěma hvězdičkami, když nespokojená dušička uvnitř křičí "odpad!!", asi je to za Scarlett Johansson, což je prostě hezká ženská. Už nikdy víc a filmům od zde tolik opěvované režisérky se tedy rozhodně vyhnu velikým obloukem. Jestli všechno, co točí, je tak nudné a prázdné jako tento film, pak je to nejlepší volba. ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Nie je to perfektný film ale príjemne sa na to pozerá , hlavnú úlohu nehraje Coppola, Murray a ani Johansson ale Tokyo , bez neho by to bol len polovičný zážitok . ()

Související novinky

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (více)

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama