Reklama

Reklama

Ztraceno v překladu

  • USA Lost in Translation (více)
Trailer 1

Jak se asi řekne japonsky „Stojí to za..."? Moderní Tokio ve své supervelkoměstské anonymitě. Agresivní, pulzující, nevšímavé, fascinující, zábavné i odtažité... Cizí – alespoň pro dva Američany, kteří se tady náhodou ocitnou ve stejnou dobu – a ve stejném hotelu. Herec Bob má v Tokiu natáčet reklamu na whisky, o hodně mladší Charlotte doprovází manžela fotografa. Oba si tady připadají ztracení, nerozumějí jazyku, kultuře; oba mají spoustu času – a oba trpí nespavostí. Náhodné setkání, pár společných dní a pocit blízkosti pomáhají oběma překlenout osamění v neznámém prostředí – a možná oba dva získají i něco navíc... (Česká televize)

(více)

Recenze (1 212)

pyty 

všechny recenze uživatele

PRO: Úžasně se předvedl Bill Murray - ve spíše poetické než vyloženě komediální roli - a taky mě překvapila sympatická scarlett johannsonová. PROTI: Co na to Japonci? ()

jirik 

všechny recenze uživatele

Jasných pět...ale asi stárnu. Ještě před pár lety bych spíše ocenil Stevena Seagalla a teď tohle!!!!!!! Bil Muray v životní formě, Scarlett Johansson jakby smet. Ještě, že to natočili v Tokiu. Nikde jinde by to asi tak nevyznělo. Super atmosféra, i když trochu pomalé, ale i tak krásné. A to upozorňuji, že nejsem žáden romantik, vždyť jsem neviděl ani Titanic nebo Pretty Woman a to je co říct. ()

Hungry Ant 

všechny recenze uživatele

Výborně!!! : ) S.Coppola prostě umí, film je úžasný, jak bylo řečeno, skládá se z několika málo scén, které jsou docela dlouhé a chvilkama se zdánlivě nic neděje, ale člověk se ani chviličku nenudí. Herecké obsazení je také výborné, Bill Murray nikdy nezklame a (to už tu taky bylo řečeno) jeho mimika v tomto filmu nemá chybu. ¨No a Scarlett Hohansson ? Je tam vážně kouzelná a když se ještě usměje ... :) člověk by pro její další úsměv zabíjel. 5* je málo :) ()

berapav 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Kouzelné! Nezapomenutelné! Nevím, co chválit dřív. Sofia Coppola má velkou budoucnost. Bill Murray a Scarlett Johansson vytvořili úžasný pár a to, že Murray nedostal Oscara je ostuda! Atmosféra filmu je naprosto vynikající, takže jsem se cítila stejně jako ústřední dvojice - ztracena v překladu. Ale to se nedá popsat, to prostě musíte vidět...! ()

Yara 

všechny recenze uživatele

Měl jsem velké štěstí, když jsem na tento film narazil. Můj vůbec první film se Scarlett Johansson a Billem Murray ve vážné roli je naprosto skvělý. I když chápu i ty, kterým nic neřekl a kteří jej po 20 minutách vypnuli, já ho prostě miluju a řeknu vám proč. Hlavní důvod je asi ten, že se ve filmu pracuje s myšlenkou, kterou mám osobně moc rád a to, jestli může existovat pouhé přátelství mezi mužem a ženou. I když o tom úplně film není, pracuje tu Cappola se vztahem poměrně intenzivně a nabízí mnohé otázky. Pasáže, kdy má divák svůj vlastní čas, aby si udělal pořádek v myšlenkách nad situací, která ve filmu nastala, stejně tak jak to v tu chvíli činí sami hrdinové, je to, co se mi na filmu moc líbí. Co se režisérce povedlo myslím velmi dobře bylo mimo jiné i to, ukázat, jak nám rozdílná kultura nebo jen pouhé jiné prostředí může dát odpovědi na otázky, které bychom si možná jinak sami ani nepoložili. Výborný Bill Murray, podle mě nejlepší jeho výkon co jsem zatím viděl. Scarlett dokazuje, jak velkou herečkou je. ()

turtles_33 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy má až na půdu cynická duše nefandila hlavním hrdinům tolik, jako u tohohle filmu...Konec mě vždycky tak zdrtí, že se musím jít opít, proto za pět, bo piju rád... ()

Ondrish 

všechny recenze uživatele

Kato, kato, kato....!!! Ospalá prázdnota o dvoch američanoch v Tokiu. Mám pocit, že všetci, čo tu híkajú od nadšenia, sú pózeri, ktorí si myslia, že pochopili nejaké kolosálne posolstvo. Žiadne tam nebolo... možno tam je zopár životných múdrostí, možno niečo pre Američanov a Japoncov - o tom ako sú navzájom odlišní a že Amíci sa v Japonsku cítia ako votrelci (zrejme podvedomý pocit viny za Hirošimu a Nagasaki). V tomto prostredí sa stretne 25-ročná kočka, ktorá má čuráka manžela a zisťuje, že ho nemá rada a stárnúci sfrustrovaný herec, ktorý tu točí reklamu na whisky. Na chíľku to medzi nimi zaiskrí a tešia sa, že v tomto cudzom svete na chvíľku našli svojho soulmate. To je celé. Plus kopa banálnych, takmer dokumentárnych príhod, ktoré nič netlmočia - asi sa stratili v preklade. Najväčšie pozitívum je záverečná scéna, ktorá je celkom dojemná a príjemná pieseň, ktoré to celé vytiahli na 50%. "For Relaxing Times Make it Suntory Time"... urobíte lepšie. A radšej si k tomu nepúšťajte Lost in Translation. ()

de-souza 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná...dokonalé navození atmosféry člověka ve velkém cizím městě, ve velkém cizím hotelu...samota uprostřed milionového města. Bill Murray v parádní roli plus hudba a parádní kousek je na světě ()

tekedozai 

všechny recenze uživatele

"for relaxing times, make it santory time" hah tak tato scena ma ako jedna z mnohych zastihla dost nepripraveneho na tento skvost. Pribeh o tom o com je a aj to tom o com sa tvari ze nie je, o hladani, nadeji, nahode, kulture. Bozsky pan Murray, ktoremu sekunduje prekrasna Scarlett Johansson, no co viac od rozpravky pre dospelych na dobru noc mozno ocakavat.... ()

FlashFXP odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože! Keď vidím tie hodnotenia, tak mám dojem, že som videl iný film! To bolo doslova a do písmena utrpenie dopozerať to do konca. Neskutočná NUDA!!! Niečo tak nezáživné a doslova o ničom a tak neuveriteľne nadhodnotené som snáď ešte nevidel. Poviem presne čo je tento film. Nafúknutá obrovská bublina plná ničoho, čo sa hrá na vážny umelecký film, ale je to len trápna blbosť o dvoch debiloch čo filozofujú nad nesmrteľnosťou chrústa. A ten film získal Oscara! Panebože za čo! Nabudúce si radšej nechám vŕtať koleno než takýto film. Strata času. ()

Mezerník 

všechny recenze uživatele

Co na tom filmu všichni vidí? Chápu ztracenost hrdinů v cizím prostředí, ale spíše než Japonsko může za jejich problémy fakt, že sami vlastně neví co chtějí... I přes relativně krátkou stopáž je tam řada hluchých a zbytečných míst, hlavně to zpívání hlavních hrdinů na japonském večírku... ()

lemrousek 

všechny recenze uživatele

Pocit osamocenosti je to jediné, co se tomuhle filmu povedlo. Pro mě to bylo málo. Ale možná to je tím, že pro mě je Bill Murray odpudivý, gumový, špatný a ještě horší herec (všem příznivcům se omlouvám :-)) ()

Astaire 

všechny recenze uživatele

Tento film mě nijak neoslovil, ani dějem, ani zpracováním. Bill Muray ale podává výborný herecký výkon, to neupírám. ()

vitrouš odpad!

všechny recenze uživatele

Nekdo tady napsal ¨Nezapomenutelný konec. Vždycky brečim." ano, souhlasim, taky jsem brecel, ale stestim ze uz ten konec nastal. Takovou nudu nezaziju snad ani kdyz cumim do stropu. Fuj, uz nikdy vic ()

fojťan 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh dvou zcela rozdílných lidí, které společná osamělost svede dohromady. Pokud styl filmu sedne vašemu vkusu, dá se tady máloco vytknout. Tleskám! ()

HellW10 

všechny recenze uživatele

Chytlo mě to za srdce.Opravdu. Bill Murray a Scarlett Johansson jako dvě osamělé duše v cizí zemi. Milenecký vztah bez lásky fyzické. A fantastický závěr.Bravo, Sofie. ()

roithamer 

všechny recenze uživatele

film o samotě v cizím prostředí? pokud to měl být "jen" hezký film, tak se to povedlo, ale pokud to má být ambice na "film s myšlenkou", tak se to moc nepovedlo (podle mého názoru), a pokud to mě být film, který mne "chytne za srdce", tak to už se nepovedlo vůbec ..všichni herci jsou skvělý, režie je fajn, to ano, ale nějak mne to nechalo celou dobu zcela chladnou. mimochodem ty vtipy založené na tom, jak japonci nerozumí anglicky a jak jsou "neevropští", byly dost mimo, pokud se to mělo podobat realitě .. ()

Související novinky

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (více)

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama