Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi se stává cílem na zločinecké planetě. (Disney+)

Recenze (85)

lookin328 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi proboha, proberte se! Jak někdo může dát málo hvězd, protože ,,zemřel inquizitor” nebo že Reva ví o Vaderovi? Chcete říct tajemství? Ta série má 6 dílů, 6! To si opravdu myslíte, že když se doslova každej kdo na tomhle projektu dělal, dušoval, že neporušej kánon, tak by hned v druhé epizodě udělali tohle?! Jinak epizoda parádní, napětí by se dalo krájet, prostředí super. Lea je prostě Lea, nevim co jste jako čekali, přesně to odráží její povahu kterou bude mít za 10 let. Jediná kaňka je ten parkour Revy, to mohli udělat líp. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já zatím dostávám od Kenobiho přesně to, co jsem čekal, takže jsem nadmíru spokojen. Druhý díl je už mnohem akčnější, než první, a poprvé tak vidíme Obiho ve větší akci. Je tu hezky znázorněn ten kontrast toho, jak se bojí používat své schopnosti, a jak je také určitým způsobem už oslabem, a působí staře, přitom je to stále v nitru velmi mocný Jedi. Obi se také dozvídá pravdu o Vaderovi, což bude určitě jedna ze zápletek příštích dílů, a uvidíme, jak si s nastalou situací poradí všichni inkvizitoři. Nečekám, že by Veleinkvizitor odpadl definitivně (Vzhledem k tomu, že se objevi v dějově následujícím seriálu), takže je možné, že se nám tu utvoří jakési dvě frakce inkvizitorů. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná předvídatelný scénář, nicméně výborně natočené a skvěle zpracované. Daiyu působila živě, stejně tak její obyvatelé. A konečně nevídáme jen lidi. Reva je zatím sympatická a od ostatních (monotónních) Inkvizitorů rozhodně vyčnívá. Líbí se mi Obi-Wan, jak je nejistý, bez formy a bez Síly. Dost paralel s Lukem v Epizodě VIII. A ten konec? Úplně úžasný a McGregorův pohled všeříkající... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, po prvnim dile jsem sundal nostalgicke bryle a misto rozplyvanim se nad McGregorem jsem kroutil hlavou. A kroutil jsem hlavou nad debilitou scenare. Jak ze vlastne nasel Leiu? Jak se dostal z te strechy, kde na nej strileli dva bounty hunteri? Proc Kumail najednou otocil? A ted kdyz je Kenobi s Leiou v pomale nakladni lodi na predepsane trase, z ktere nemuzou uhnout a inkvizitor na ne kouka, jak pomalu odletaji, to je game over, ne? Proste je sestreli, ne? Nebo je budou sledovat svoji lodi, kdyz je chteji zive, ne? ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je pozdě, tak jen pár neuspořádaných myšlenek po prvních dvou epizodách. Pomalejší tempo mi vyhovuje. Na Obi-Wana v podání Ewana McGregora jsem totiž ochotnej koukat nekonečně dlouho, i kdyby si celou dobu jen zamyšleně mnul vousy pod kápí. Úvodní sestřih prequelů a první scéna byly skvělý. Líbil se mi Benův kámoš jawa. Malý Leii jsem se trochu bál, děti dokážou bejt otravný, ale herečka je výborná nebo je to prostě zábavně napsaná role. Je sympatický, jak to vyrovnaně čerpá ze stylu původní trilogie i prequelů. Miluju Baila Organu, ale je vidět, že od Rogue One zestárl. U klona veterána a Obi-Wanovi realizace na konci druhý epizody jsem měl nahnuto. Některý masky mimozemšťanů vypadaj jak z roku 1977. Celkove jsem ale lapen a těšim se, co bude dál. Jak by řekl Obi-Wan: I’m cautiously optimistic. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Velký inkviziotor považuje Obi-Wana (Ewan McGregor) za posledního žijícího člena Vysoké rady. V té době byl Yoda považován za mrtvého a nejvyšší odměna byla vypsána právě na Obi-Wana. Třetí přeživší člen, mistryně Shaak Ti (Tasia Valenza), byla zabita prvním Starkillerem. (Veskoslav)
  • Dealerku jménem Tetha Grig, která Obi-Wanovi nabízí na Daiyu „koření“, hraje Esther-Rose McGregor, dcera Obi-Wanova představitele Ewana McGregora. (NiWi)

Reklama

Reklama