Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Oprostil bych se od místní kritiky. Když pominu, že je to podle skutečné události, tak si myslím, že filmů, kde se jednotka probíjí ulicemi, aby udělala dobro a počítá s tím, že asi zařve, tak těch není mnoho. Takže hledat tady silné charisma osob je pěkná blbost, to by film mohl trvat tři hodiny a vůbec už by to nebylo o té akci, jako takové. Také nesmíme zapomenout na to, že nových filmů, které zaujmou je v dnešní době nic moc, takže v tomto případě spokojenost. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mosul je realistický, civilní a autentický. Paradoxně je to víceméně jedno, protože i kdyby byl stylizovaný a přikrášlený, asi bych to nepoznal. Celou dobu jsem měl totiž pocit, že mi uniká nejen spousta nuancí, ale i zásadních reálií. Bez patřičného vzhledu do problematiky se film smrskl na sice neobvyklé a bohužel i nepříliš atmosférické válečné drama. Většinu z dojmu dělají herci a výtečná výprava, respektive město přes něhož se prohnala vlna ničení a rabování. Přestřelky moc působivé nejsou a na epickou akci zřejmě nezbyly peníze. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se dá říct, že jsem viděl mnohem lepší válečné filmy, nicméně stejně mě Mosul na konci překvapil svou lidskostí a tíhou okamžiku (stejně jako pro hráče až notoricky známý příběh Spec ops - the line). Rozhodně bych pak neřekl, že ten film vypadá nějak levně a nestojí za moc...ano, je to víceméně malé levné béčko z produkce Russoových, jež zúročili zkušenosti z velkolepějšího akčňáku Extraction, nicméně zvlášť v téhle době sucha mohu doporučit, ačkoliv jsem se osobně nebavil po úplně celou stopáž...70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Militaristický akčňák bez západních hereckých hvězd. Natočen (evidentně) v autentického prostředí ruin poválečného iráckého města. Celý čas jsme s jednotkou místních válečníků, kteří jako jediní navzdali boj s ISIS. A sledujeme jejich misi s utajovaným a docela překvapivým cílem. Mírný ponor do její postav, ale jinak pouze stroze realistická, zaprášená pěšácká akce, vykoupená duchaplnějším, emocionálnějším závěrem. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Článek v časopise NewYorker, podle něhož film vznikl, je naprosto dechberoucí. Bohužel Carnahanův scénář z něho udělal tak trochu generickou historku o tom, jak zkušený moudrý mazák učí mladé ucho bojovat. Chybí tomu strašně to zasazení do bitvy o Mosul, tak jak ho najdeme v novinovém článku. Carnahan jen vybral určité motivy a příhody (třena kuvajtskou soap operu), ale nedokázal (a ani s malým rozpočtem nemohl) ukázat celou tu hrůzu v Mosulu. Proto jen solidní tři hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)
  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)

Reklama

Reklama