Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Figu 

všechny recenze uživatele

Docela dost přeceněnej film! Všechno je okatý a předvídatelný od začátku a je jasný jak to dopadne. To další kličkování v příběhu a nabalování kaše kolem něj je navíc a trochu zbytečný... Nebudu nic prozrazovat, každej kdo do toho půjde uvidí sám. Jen napíšu, je to hodně podobný kvalitním thrillerům plných zvratů, z konce minulýho století, kterých je už šíleně moc. Navíc ta hudba ve filmu je neposlouchatelná! Každopádně Sam Worthington, na to jaký je kopejtko, hódně dobrej hereckej výkon. A dobrý je za tři. 55% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice solidní paranoidní thriller, který diváky vrací někam do devadesátých let, kdy byl tento žánr v módě. Brad Anderson v něm znovu dokazuje, že co se budování atmosféry týče, patří k nejlepším, protože od počátku diváka pohltí hutná, nepříjemná a jako by konspirační atmosféra, v níž si nikdo nemůže být ničím jistý a je jasné, že nic nebude mít normální průběh. Pomáhá si v tom i kamerou, která používá speciální filtry, kdy je obraz zahalen do zvláštního "oparu" a společně s nejistotou ohledně psychického zdraví hlavního hrdiny je až hypnotický. Své samozřejmě dělá i zneklidňující hudba. Problém je pak v příběhu, který je rozehrán klasicky a diváka se snaží nechat v nejistotě co nejdéle, což se mu poměrně daří a s indiciemi pracuje hodně opatrně, leč ke konci úplně neuspokojí, protože dost nepochopitelně spoléhá na dvojitý twist, který moc nefunguje, působí zbytečně samoúčelně a zpětně se v něm objeví hned několik nelogičností. Výsledku moc nepomáhá ani Sam Worthington, který rozhodně není špatný, jen je místy hodně toporný a vzhledem k tomu, že určité pasáže by měl odehrát jen svým výrazem, není to pak úplně důvěryhodné. Chybí tu taky nějaká jiná výraznější postava, přitom potenciálu je v tomto smyslu plno. Kdyby se tvůrci rozhodli film ukončit prvním koncem, dojem by byl o něco lepší, jelikož ale zvolili jiné řešení, je Fractured "jen" solidní podívaná na jeden večer, k níž nemá smysl se moc vracet. 70 % ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Ou shit musím říct na začátek. Dobrej, moc dobrej thriller pro mě:) nejdřív si říkám, no dobrý, tak to je jasný, ale pak postupem času se pochybnosti dostavovaly a už sem si vlastně nebyl tak jistý. Depresivní nemocniční atmosféra kdesi v prdelákově celkem fungovala. Nízkorozpočťák, jak má být. Slabší pětihvězda, ale mě to dnes sedlo jako prdel na hrnec:) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

To je přesně ten typ filmů na Španělský způsob. Contratiempo, La Cara Oculta. Krásný mindfuck na konci. Audio filmu byť podkreslovalo šílenství jedné choré mysli, ale místy znepříjemňovalo zážitek. Nicméně poutavý psychothriller za použití Kavkovské absudrity při práci s byrokracií - tentokrát z prostředí nemocnice. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson opäť dokazuje, že dokáže natočiť thriller napínavý od začiatku do konca a na sekundu nepolaviť. Ale nešikovne a okato naznačí záverečnú pointu hneď v úvode a aj keď si celý čas nie ste istí, či to tak naozaj je, v závere s ňou predsa len príde, a ja nepoznám nikoho, koho by v roku 2019 nesklamala. Škoda, lebo inak ide o solidný, štvorhviezdičkový napínák. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama