Reklama

Reklama

Lenin. Neodvratnost.

(festivalový název)
  • Rusko Lenin. Něizběžnosť (více)

Obsahy(1)

První světová válka již trvá skoro tři roky – nejkrutější a nejkrvavější v dějinách lidstva. Vladimir Lenin je dlouhou dobu v emigraci a nedávno se přestěhoval do Curychu. Ačkoli celý svůj život věnoval přípravě revoluce, Lenin propásl její začátek a nyní hledá jakoukoli možnost vrátit se do Ruska, aby uchopil situaci do vlastních rukou. Ale možností není mnoho a nakonec zbývá ta nejméně pravděpodobná – překročit území Německa, válčícího s Ruskem, ve vlaku... (Týden ruského filmu)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je slabý, v podstate vôbec nerieši revolúciu, iba cestu k nej a aj to len prostredníctvom zdĺhavých politických kecov. Do historickej hĺbky sa ani nesnažil dostať. Je to skôr o vzťahu s Nemcami, vzťah Lenin - Parvus, o ktorom sa v našich učebniciach nepíše. Inak Parvus a Lenin sa na seba dosť podobali, čo je mätúce. Tento film nie je ani ohováraním vodcu boľševikov, ani rehabilitačným súborom. V podstate nie je dokopy ničím. Dúfam, že seriálová podoba Děmon revoljucii pojala problematiku širšie a hlbšie. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Skutočnú pravdu nepozná nikto." (Čechov) Nie je to čistokrvná konverzačka, ale aj tak mi prišlo, že tie kecy boli nekonečné. Nebol to pokus o demítizovanie Lenina, skôr o heroizáciu v malom. Ak neviete, kto bol kto vo VOSR a okolo nej, máte problém. Vo filme sa vysvetlení nedočkáte. ()

Reklama

Reklama