Reklama

Reklama

The Beach House

Trailer 1

Mladý milenecký pár přijíždí do osamoceného domu na jedné z pláží východního pobřeží USA. S příslibem prázdnin mimo civilizaci se těší na společně strávené chvíle o samotě, ovšem nalézají v domku postarší pár, který v něm také má v plánu přebývat - to je ovšem ještě ten nejmenší problém, protože z moře na ně všechny číhá daleko děsivější hrozba. (Goldbeater)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (40)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těší mě, že jsem po dlouhé době zase viděl nezávislý horor, který nesází jen na to, že je na první pohled jiný a prostě nezávislý a tím pádem ho musí všichni pro jeho "jinakost" docenit, ale že se snaží mít i propracovanou zápletku a solidně budovanou atmosféru. Není to úplně dokonalé, postavy tu moc představené nejsou a ten druhý pár taky mohl být využitý víc, ale jinak se tu vše postupně logicky v jasných náznacích vysvětlí a kupodivu to dojde i k nějakému pořádnému konci. Navíc i atmosféru tu funguje solidně už od začátku, včetně té dlouho trvající nejistoty okolo toho, co se vlastně děje. A i když je jasné, že to nemělo žádný velký rozpočet, přišel mi dost solidní i vizuál, který se ale projeví hlavně v druhé polovině filmu, kde začíná jít opravdu do tuhého. Za mě tedy příjemné překvapení a na čtyři hvězdy to vidím určitě. Slabé 4* ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mladý milenecký pár přijíždí do osamoceného domu na jedné z pláží východního pobřeží USA. S příslibem prázdnin mimo civilizaci se těší na společně strávené chvíle o samotě, ovšem nalézají v domku postarší pár, který v něm také má v plánu přebývat - to je ovšem ještě ten nejmenší problém, protože z moře na ně všechny číhá daleko děsivější hrozba. Co je jádrem filmu nechci úplně prozrazovat a odkrývání příčin napětí, které je v tomto téměř body hororu pečlivě budováno, nechám na každém zvlášť. Má to své volné tempo a možná mi úplně nesedl konec, který tak trochu vyšumí do prázdna, ale jinak mám z tohoto pomalého snímku docela pozitivní pocity. Optimismem vás rozhodně nenaplní. [Sitges 2019] ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se v domku na pláži neplánovaně srazí se starším párem a společně pak čelí něčemu, co přichází z moře. V první polovině  vlastně jen mluvení přechází do blábolení. V té druhé na sobě přítomní začnou pociťovat důsledky onoho něčeho, ale ve finále to působí tak, jako by všichni byli na hodně nudném tripu. Dvě tři scény sice daly naději, že by se mohlo začít něco dít, ale vzápětí film zase sklouzl do ekologického blouznění. Špatné. 15% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Behom jedného dňa som videl dva horory z roku 2020 – Relic z produkcie bratov Russoovcov a The Beach House. Hoci obidva čo sa zápletky týka azda odlišnejšie byť nemohli, niečo mali predsa spoločné: šlo o komorné horory disponujúce sympatickým obsadením, skvelým prostredím (dom uprostred lesov, chatka v opustenom prímorskom letovisku) a dlho šponovaným napätím, ku koncu pribudlo gore a neochota odpovedať na otázky. Obom veľa nechýbalo a stali by sa peckami. The Beach House je prvú polovicu fakt parádna záležitosť. Ako v Relicu, aj tu je vám jasné, že sa blíži čosi otrasné a bojíte sa toho, ale podvedome sa na to ako fanúšikovia hororu tajne tešíte. V druhej polovici, hoci sa v nej prechádza k akcii, už to nie je tak úplne ono a možnože by bodlo viac odpovedí, než otázok, lebo ak film vyžaduje spoluprácu s divákom je to super, ale malo by to mať isté hranice a tu zostáva po odplavení záverečných titulkov naozaj asi viac otázok, než odpovedí. Palec hore, ale štvrtú hviezdu dávam len s prižmúreným okom. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film vypadá jak kdyby ho točily snad postižení a nemělo to snad ani scénář. Posuďte sami spoilery kluk s holkou jdou na výlet na otcův dům u pláže tam potkají ještě jakéhosi trenéra baseballového týmu a ženskou nakaženou asi rakovinou (přes 40 minut v hajzlu) (pokud jsem to dobře pochopil pokud ne omlouvám se) jednoho dne se dívají z balkónu a ta nemocná ženská chce jít ven se podívat na světélkující stromy tak jde nikomu to nevadí tak jde i ten chlápek a zmizí. Druhý den se ti mladí probudí a vydají se je hledat po ani 5 minutách to vzdají a radši si lehnou u pláže a chtějí se vyspat tomu klukovi je pak blbě tak odejde na záchod a vedle té holky se objeví ten chlápek (kde do té doby byl nevíme?) tak si s ním kecá a on se pak rozhodne si zaplavat a umře mezitím se ta holka vrací domů do toho domu a zjistí, že ta nemocná ženská je v tom domě (to jako nevěděly nebo byly neviditelná nebo co?) a ta po nich jde tak utečou a zjistí, že je tam nějaká nákaza (cca 30 minut v hajzlu) . Pusťte si radši The Bay https://www.csfd.cz/film/286612-the-bay/komentare/ nebo Sea Fever https://www.csfd.cz/film/766489-sea-fever/komentare/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v North Truro (Massachusetts, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama