Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ostřílený detektiv Ho (Kang-ho Song) obdrží anonymní hlášení o teroristickém útoku na let KI501 z Inčchonu na Havaj. Navzdory své fobii do letadla nastoupí. Těsně po vzletu umírá na palubě z neznámého důvodu muž a v letadle nastává panika. V Koreji na zprávy reaguje ministr Hee Sook, jenž svolává nouzovou schůzku s plánem zajistit bezpečné přistání letu KI501. (mikki089)

(více)

Recenze (19)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že Korejci se podobné filmy učili u hollywoodských kolegů. A své učitele zjevně v mnohém přinejmenším dostihli. Thriller to precizně vystavěný, dobře vygradovaný a vypointovaný, pochmurný, se skvělou výpravou a s několika parádními hereckými výkony (včetně malé dcery náhradního pilota). A oceňuju i jeden významný kaz na protivně "povinném" happyendu, a to silnou závěrečnou scénu s policistou na vozíku. Na druhou stranu lze filmu jemně vyčíst šablonovitost, předvídatelnost, přemíru patosu, trochu přepálenou stopáž a hlavně a především otravně nervní (=škubavou) kameru, která ději jistě měla dodat na autenticitě a akčnosti, ale mně pouze otrávila divácký zážitek a o jednu hvězdu snížila moje hodnocení. P.S.: Zdejší synopse je úplně mimo, asi od mimoně. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit kluky korejský, že natočili dobrý film. A to asijské filmy dost nemusím. Ta jejich žoviální sterilita je pro mě absurdní. Tady měli účastníci zájezdu, kromě stewardek, různá oblečení, tak jsem se docela orientoval. To končení bylo sice až příliš patetické, ale jinak, i na tu stopáž, jsem se kupodivu vůbec nenudil. (74%) ()

Reklama

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem opravdu několik podobných filmů ohledně thrilleru z letadla, jenomže Jižní Korea mi nabídla opět tu nejlepší variantu. Film má neskutečně skvělý a fungující začátek, který mě hned pohltil a vtáhnul do děje. Příběh je navíc hned rozdělen na dvě prostředí, kde v letadle si to vzal na starost Byung-hun Lee a na pozemním prostředí tomu šéfoval Kang-ho Song, takže se jedná o hodně sympatickou podívanou. Vizuální stránka je též na dobrém levelu, protože třeba ta chase scéna na jeden záběr byla poměrně cool. První polovina mi přišla opravdu zajímavá a napínavá, ale po celkovém odhalení, kde se už jen řešila ta jediná věc, tak ta druhá polovina v tom trochu polevila, jenomže i tak to byla stále dobrá popcornovka, která mě 140 minutovou stopáží nenudila. Mé hodnocení: 7.5/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Devadesátkový katastrofický "jsme v letadle a jsme v háji" snímek zpožděný o dvě dekády. Každopádně na vrcholu pomyslného seznamu pocovidových filmů "rozhodně nechci vidět za letu, zatímco vedle mě někdo pokašlává". Vynecháme-li aktuálnost, tak zbývá poctivá žánrová práce. Navzdory přepálené stopáži to šlape, umí to být adrenalinové (volný pád), stejně jako jímavé (nepřistaneme), občas sympaticky nekompromisní a byť se to nebojí za své přijmout nejedno klišé, tak se to v rámci mezí drží ve vodách uvěřitelnosti. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Brutálna emočná nakladačka a napätie, ktoré mi robilo problémy so srdcom. Občas som zabudol dýchať a to som mal sánku otvorenú až po zem!!! Herecký koncert všetkých hercov a dejovo/zvratový MASAKER, ktorý má síce nie moc kvalitné CGI ale všetko ostatné šľapalo na jednotku s hviezdičkou. Kórea konečne nepotrebovala zombíkov a vystačila si IBA so smrteľným vírusom :D ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Počas predprodukcie prechádzal režisér Jae-rim Han detaily filmu s pilotmi, zamestnancami leteckej spoločnosti, detektívmi vyšetrujúcimi terorizmus, ako aj s leteckými silami, aby urobil leteckú katastrofu čo najrealistickejšiu. (Arsenal83)
  • Film sa po svojom vydaní okamžite umiestnil na prvom mieste v kórejských pokladniach - za 4 dni prekonal hranicu 1 milión divákov a za 18 dní dosiahol už 2 milióny návštevníkov. (Arsenal83)
  • Lietadlo pre film bolo vyrobené z vyradeného lietadla zo Spojených štátov. Na vytvorenie modelu bol použitý motív raného modelu Boeingu 777. Pomocou gimbalu s priemerom 7 metrov a dĺžkou 12 metrov sa dal otáčať o 360 stupňov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama