Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ostřílený detektiv Ho (Kang-ho Song) obdrží anonymní hlášení o teroristickém útoku na let KI501 z Inčchonu na Havaj. Navzdory své fobii do letadla nastoupí. Těsně po vzletu umírá na palubě z neznámého důvodu muž a v letadle nastává panika. V Koreji na zprávy reaguje ministr Hee Sook, jenž svolává nouzovou schůzku s plánem zajistit bezpečné přistání letu KI501. (mikki089)

(více)

Recenze (19)

ainny 

všechny recenze uživatele

Když od filmu zase tolik nečekáte, protože vám sice žánrově sedí, ale je tak nabušený hvězdami, že to zavání docela průserem, tak můžete být i mile překvapeni. A přesně to se mi s Emergency Declaration stalo. Všichni byli výborní! Nikdo nepřehrával a přesně zapadal do obrazu své postavy. Je mi jasné, že věční kritici se vyřádí, ale vzhledem k tomu, že mě děj chvílemi tak pohltil, že jsem v podstatě nevnímala, že při tom cvakám do klávesnice a pak jenom zírala, kolik jsem udělala řádků, nemůžu jinak, než to zase jednou napálit. Bavilo mě to hodně, finále mě strhlo a úplný konec byl jenom třešničkou na dortu. Titulky. P.S. Jako obvykle je tu ten obsah poněkud mimo. Detektiv do letadla opravdu nenastoupí, fóbii má někdo úplně jiný a ministr Sook Hee je ženská... ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Někdy to je intenzivní a někdy je to utahané..... Scény z letadla jsou dobře natočené a psychopat je od první chvíle na přesdržku 😉 Jak padalo letadlo tak jsem kolaboval taky, nesnáším létání..... Je to ale zbytečně dlouhé a jak už jsem psal občas utahané.... Je to ale ten lepší thriller z letadla.... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž pri väčšine častí Leteckých katastrof som bol viac napätý a to som vedel, že to vždy rachne. Ani kórejský Greengrass a lá Let číslo 93 sa neudial. Ako katastrofický film je snímok dobrý. Máme lietadlo, máme teroristu, máme boj o prežitie. Samozrejme, je tu rodinná téma, traumy z minulosti a tým pádom stopáž natiahnutá do ázijských parametrov, oni majú vlastné zákony. Samotná teroristická téma je tak trochu nudná a niekedy aj úsmevná, lebo taká nenápadná otázka, že dajte mi letenku na lietadlo, v ktorom je najviac ľudí, to teda scenáristicky zaškrípalo. Povinná vírusovo-vakcínová zložka je už asi len nánosom z aktuálnej doby, ale chýbal tomu niekedy aj väčší realizmus, pretože lietadlá takýchto rozmerov zvyčajne nerobia nad riadiacou vežou pomaly saltá a za takýchto podmienok ani pristátia takmer do telemarku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Devadesátkový katastrofický "jsme v letadle a jsme v háji" snímek zpožděný o dvě dekády. Každopádně na vrcholu pomyslného seznamu pocovidových filmů "rozhodně nechci vidět za letu, zatímco vedle mě někdo pokašlává". Vynecháme-li aktuálnost, tak zbývá poctivá žánrová práce. Navzdory přepálené stopáži to šlape, umí to být adrenalinové (volný pád), stejně jako jímavé (nepřistaneme), občas sympaticky nekompromisní a byť se to nebojí za své přijmout nejedno klišé, tak se to v rámci mezí drží ve vodách uvěřitelnosti. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že Korejci se podobné filmy učili u hollywoodských kolegů. A své učitele zjevně v mnohém přinejmenším dostihli. Thriller to precizně vystavěný, dobře vygradovaný a vypointovaný, pochmurný, se skvělou výpravou a s několika parádními hereckými výkony (včetně malé dcery náhradního pilota). A oceňuju i jeden významný kaz na protivně "povinném" happyendu, a to silnou závěrečnou scénu s policistou na vozíku. Na druhou stranu lze filmu jemně vyčíst šablonovitost, předvídatelnost, přemíru patosu, trochu přepálenou stopáž a hlavně a především otravně nervní (=škubavou) kameru, která ději jistě měla dodat na autenticitě a akčnosti, ale mně pouze otrávila divácký zážitek a o jednu hvězdu snížila moje hodnocení. P.S.: Zdejší synopse je úplně mimo, asi od mimoně. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa predovšetkým v metropolitnom meste Inčchon v Kórejskej republike. Natáčanie prebiehalo od 30. mája do 24. októbra 2020 s prestávkou kvôli covidovým opatreniam. (Arsenal83)
  • Aby každá rola sadla čo najvernejšie, urobilo sa pri výbere hercov až 5 kôl konkurzov. (Arsenal83)
  • Film sa po svojom vydaní okamžite umiestnil na prvom mieste v kórejských pokladniach - za 4 dni prekonal hranicu 1 milión divákov a za 18 dní dosiahol už 2 milióny návštevníkov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama