Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Jeden šťastný den (S01E09)

(epizoda)
  • Jižní Korea 운수 좋은 날 (více)
Thriller / Dobrodružný / Akční / Mysteriózní / Drama
Jižní Korea, 2021, 55 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední kolo přináší další krutou zkoušku, ale tentokrát všechno záleží jenom na jednom hráči. Na scénu vystoupí autor hry. (Netflix)

Recenze (60)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsem doma, mami." Ale kdo a u jaké mamky? Poslední díl byl neskutečný. Především to, co se dělo po výhře. A na úplném konci. Opravdu moc dobré. PS: Jako ok, bylo to svým způsobem své, bylo to originální, brutální, ale zároveň neskutečně lidský a já byla neskutečně spokojená...ale abych to uzavřela tím, čím jsem začala...Alice byla prostě o chlup lepší...krátkej, ale byl tam... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda, že se nekončilo sedmou epizodou, resp. že tvůrce nevměstnal do sedmé epizody uspokojivý závěr bez zbytečného odhalení kdo a proč za tím stojí, nejapných proslovů a ... . Mohla to být pecka pecka, takto je to "jen" další velmi dobrý korejský seriál. Poslední dvě epizody vrací rozmlsaného diváka zpět na zem. Doslovnost a potřeba vysvětlovat a odhalit KdoCoProč dokáže totiž zmršit i sebelepší námět. Snad v tom byl záměr, protože Netflix si je vědom toho, že američtí diváci potřebují naservírovat návod i k záchodovému papíru a instruktážní DVD k hřebenu. Na druhou stranu... bez Netflixu by mnoho seriálů a filmů nevzniklo. Bylo by ale moc smutný, kdyby se kvůli zaměření na celosvětový trh, přizpůsobovali filmaři celého světa zrovna americké produkci. Ale možná Netflixu křivdím a prostě se závěr tohoto seriálu jen nepovedl. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem velký příznivce thrillerů, nijak je nevyhledávám. Se skutečným životem a jeho problémy nemají moc společného. V tomto seriálu šlo o peníze. Určitě je dobré nemít finanční nouzi, ale pro mě peníze zas tak moc neznamenají. Ki - hun se sice vrátil domů s balíkem peněz, ale matka byla mrtvá. Co s penězi, když vám chybí blízký člověk. Ten starý muž se mi zdál být podezřelý hned od začátku. Něco mi na něm pořád vadilo. To, že Ki -hun věnoval svou výhru matce kamaráda z dětství a bratrovi Se - bjok, mě nepřekvapilo, to jsem čekala. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler! "Dobrý déšť ví, kdy má padat." Řeknu předem, že tyto finalisty jsem nečekal. Vzhledem k charakterovému vývoji, kterým si postavy prošly, to však dávalo perfektní smysl, jelikož motivace obou byla rozličná a přec stejně intenzivní. Boj byl surový, traumatický, skvěle natočený a vygradovaný, vyústěný téměř poetickým činem, jenž důstojně završil hry, který bylo obětováno tolik a vráceno tak málo. "Když jsme byli děti, takto jsme si hrávali... a mámy nás volaly k večeři. Nikdo nás už nevolá." To měl být konec, dobrý konec, který však nepřišel. Místo toho přišel balast. Velký zvrat ohledně tvůrce her byl nesmyslný, laciný a kompletně mi zničil příjemné vzpomínky na šestý díl, který teď zpětně vyznívá o dost jinak, a to vážně ne k lepšímu. Ki-hunovo křiklavé odbarvení, jehož pointa mi stále uniká, si taky mohli odpustit a namísto toho, aby se osobně postaral o bratra dívky, která mu zachránila život, ho nechá R O K hnít v dětském domově, zatímco se upíjí do letargie, a nakonec ho odhodí k sousedce. Nedozvíme se, zda policistovo snažení mělo vůbec nějaký výsledek, namísto toho seriál skončí jakousi premisou pomsty, která mě vážně ale vůbec netankuje. Sice se chystá druhá řada, avšak té po likvidaci hlavních a troufnu si říct, pro seriál nepostradatelných postav, nedávám velké naděje. Promarněná šance. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud mám být upřímný, finále mě poněkud zklamalo. Ukázalo se totiž, že byl můj prvotní dojem z hlavního hrdiny naprosto správný, a jsem tedy rád, že jsem si k němu nevytvořil kladný vztah. Odhalení tvůrce hry mě na druhou stranu pobavilo velice velmi a byl bych mnohem raději, kdyby závěr probíhal v tomto cynickém duchu, než aby se utápěl v přílišné sebekritice a volání po morálních hodnotách. Po osm epizod měli diváci možnost sledovat, jak funguje pud sebezáchovy, tak proč si ve finále hrát na to, kdo je lepším člověkem. Dnes je všude plno lidí, kteří se buší do hrudi se slovy: "Já bych nikdy atd., atd.", ale jsou to z valné většiny lidé, kteří nikdy nemuseli udělat opravdu těžké rozhodnutí pod velkým tlakem. / Poučení: Chceš-li změnit barvu vlasů, důkladně si to promysli. Několikrát. Nasadíš-li život pro obrovskou finanční částku a vyhraješ, nebuď debil. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Hodiny v místnosti odbijí o půlnoci jen 11x. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno