Reklama

Reklama

Pohádky z mechu a kapradí

(seriál)
  • angličtina Fairy Tales from Moss and Fern (festivalový název) (více)
Animovaný / Pohádka
Československo, (1968–1972), 5 h 12 min (Minutáž: 8 min)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Animovaná kreslená půvabná pohádka o dvou malých skřítcích Křemílkovi a Vochomůrkovi z pařezové chaloupky ukryté v mechu a kapradí. (Česká televize)

Recenze (131)

john986 odpad!

všechny recenze uživatele

rozhodl sem se, ze dnes udelam poradek v pohadkach a ohodnotim je podle toho, jak je maj v lasce moje deti, tj. ti, pro ktery jsou urceny. Meni se doba, zivotni styl i deti... pohadky, na kterych sem ja vyrustal uz nemaji takvou odezvu, takze po nekolika neuspesnych pokusech s Kremilkem a Vochomurkou, Rakosnickem sem to zabalil a hlasuju za ne za odpad! vyjimkou je Krtecek a Maxipes Fik, ty byly prijaty s nadsenim. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Další ze série pěkných animovanách seriálových pohádek. Když jsem chodil ještě na základní školu, neustále jsem poslouchal vyprávění o dobrodružstvích Křemílka a Vochomůrky, o sledování večerníčků ani nemluvě.A samozřejmě si nedokážu představit ty 2 bez hlasu paní Bohdalové. 4*, patří mezi nejlepší ve svém žánru. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když se zadaří, může si člověk udělat pyžvík (pyžamový víkend), Křemílek a Vochomůrka v pyžamu prožívali celý život. Pařezová chaloupka schovaná ve spadaném listí je přesně to místo, kde bych v noční košili být nechtěla, protože bych zmrzla. Dvěma lesním skřítkům ale stačila k zahřátí jedna z nejhezčích večerníčkových znělek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kolik generací už na nich vyrostlo? K několikaminutové pohádce na dobrou noc usedají každý večer tisíce dětí. Místy kouzelné zpracování ano, ale cílovým divákem je dítě, především předškolního věku. Leckdy se tak OBECNĚ nedá přehlédnout ona drásavá hudba a depresivní nálada, která z každého druhého dílu vyzařuje. Ostatně, s odstupem času, si každý musí všimnout, že u nás vzniklo velké množství Večerníčků, kde hlavní postava snad v každé epizodě brečí, fňuká, kňourá. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Klasika, co dodat. Kremilek a Vochomurka nemaji chybu. Jejich pribehy jsou napadite, roztomile a detske, coz se dle meho nazoru, od vecernicku ocekava. Dokonaly dabing Jiriny Bohdalove nadherne podtrhava uz tak krasnou animaci a napadity dej. Spice vsech vecernicku. U me je hned na druhem miste po Rumcajsovi. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci pro tento díl změnili úvodní melodii, která jinak beze změny provází všechny tři série. Rozšířili ji o sborové zpěvy, protože epizoda je o zpívání. (sator)
  • Na podzim roku 2021 byla první původně černobílá série z roku 1968 uvedena v kolorované verzi. (me116)

Reklama

Reklama