Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka Maxi unikne smrti při teroristickém útoku. Výbuch ji vezme téměř vše co má. Domov, matku, sourozence. Její život je v troskách. Charizmatický Karl ji přesvědčí, aby se stala součástí a tváří jeho hnutí, jež chce změnit Evropu a navrátit jí ty pravé hodnoty. Extrémní pravice už dnes nemá podobu holých lebek, sjezd Karlova hnutí vypadá spíše jako marketingová prezentace nejnovějšího telefonu. Evropa bez přistěhovalců, Evropa, kde je bezpečno a pořádek. Ideály znějí krásně a Maxina bolest a prázdnota jsou prostě příliš velké. Maxi ale netuší, že Karl a jeho skupina mají ve skutečnosti mnohem větší a ambicióznější plán. Její příběh jim může na chvíli dodat sílu a sympatie veřejnosti, ale to nestačí. Kdo chce skutečnou moc, nesmí se bát krve a ohně. Je suis Karl. Sláva vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (18)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k závažnosti aktuálního tématu neustále sílících, radikálně smýšlejících nacionálně orientovaných politických skupin je super, že film vznikl, nicméně mu dost škodí jistá tezovitost – chyběla mi tam hloubka širších kontextů, komplexnějšího společenského vhledu a reakce protistran. Herec Jannis Niewöhner v roli vůdce Karla sice má přesvědčivě zhoubné charisma, kterému lze velmi snadno podlehnout a nechat se jím manipulovat a zfanatizovat (celou dobu jsem přemýšlela nad tím, co bych já ve své nedospělosti a zranitelnosti ve věku a situaci Maxi dělala a dost jsem pochybovala o správnosti svého eventuálního nerozumného rozhodování), nicméně za celou dobu se nedostaneme dál než za zdi „meetingů“ skupiny, takže když se v závěru filmu jak lusknutím prstu spustí vlna pouličních nepokojů po celé Evropě, publikum z té nepřesvědčivosti rozhodně nemrazí tak, jak by mělo. Škoda promarněného potenciálu... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Holka ze sluníčkářské rodiny přijde o mámu při teroristickém výbuchu a to ji přivede ke Karlovi, který je v čele jakéhosi hnutí, které dobře maskuje svůj jakože pravicový program a jedou spolu na kongres do Prahy. Německý film, u kterého voliči SPD zrudnou do běla, dobře ukázal, jak se moderní extremismus dokáže skrýt za marketingovou přitažlivou fasádu. Já u tohoto filmu nemám problém s černobílým viděním nacionalisté ( čili každý komu se nepozdává přijímání uprchlíků ) fuj a uprchlíci a jejich fandové včetně režiséra fajn, já mám problém, že ten film je prostě slabý, nudný s nevěrohodným finále. Dvě hvězdy za českou stopu, hlavně Aničku Fialovou. ()

Reklama

Zlty_Dodo odpad!

všechny recenze uživatele

Film pre západoeurópsku mládež a slniečkovo naladených z celého sveta.. kontrast chudáka moslima z Líbye a fujky belošského európskeho teroru a ešte hnusnejšej Prahy (ako inak, nesúhlasili sme s kvótami, že) plnej xenofóbnej Hitlerjugend, ktorí neváhajú vraždiť vlastných aby to podsunuli islámskemu terorizmu..  A Marine Le Pen tomu velí, aby bolo všetkým jasné :) no, bolo by zaujímavé natočiť film o skupinke Židov za tretej ríše, ktorí by behali po ulici a vraždili vlastných, aby to zvalili na náckov, to by bol asi identický fabulovaný extrém. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ten film má všechno: zajímavý, ba dokonce zásadní téma, dramatický, technicky dokonale ztvárněný momenty, mladý, šikovný herce včetně těch od nás, má novodobýho Delona/ Deana a přináší varování stran možných následků případné snahy vypakovat uprchlíky pryč z Evropy. A za tuhle svoji skepsi platí tvůrci na ČSFD tvrdou daň- jejich film má navzdory všem svým nezpochybnitelným kvalitám 31 procent a padá střemhlav vstříc Kameňákům a Babovřeskám. Do téhle kategorie v žádném případě nepatří, většina negativních hodnocení musí být do značné míry motivována nesouhlasným politickým smýšlením. Já se na tenhle tenkej led pouštět nechci. Spokojím se s konstatováním, že ten film je dobře udělanej, zajímavej a užitečnej, protože nás provokuje k zamyšlení. Rád bych napsal, že i k diskuzi, ale většina lidí se bohužel spokojí s tím, že tomu napálí odpad!. Já to mám za 4, ale nechci, aby to padlo do černejch, to už by o to nikdo nezavadil. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Filmařsky je film udělán celkem zručně, nicméně zároveň se jedná o neskutečnou probruselskou agitku. Film se snaží navodit dojem, že neonacističtí teroristé (zakuklení jako hnutí Regenerace Evropy) jsou pro blízkou budoucnost mnohem větším nebezpečím než islamistický terorismus. Zejména je to patrné v závěru filmu. Působí podle mě velmi nevěrohodně, že by nějaké neonacistické hnutí mohlo mít širokou základnu na vysokých školách. O rozhodnutí jednoho z vůdců nechat se zabít svými politickými souputníky, aby tak vyvolali revoluci v Evropě, raději ani nemluvím. Film je "vrcholným" dílem jedné z propagand. Tak jako mají komunisté např. Třicet případů majora Zemana a prosudeťáčtí aktivisté Habbermanův mlýn, tak mají ultraliberalisté, vítači migrantů apod. Je suis Karla. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro film se stal případ v Německu, kde neonacistická skupina provedla řadu loupeží, bombových útoků a vražd vždy tak, aby podezření směřovalo na některou z přistěhovaleckých komunit. (Bontonfilm)
  • Název filmu odkazuje na heslo „Je suis Charlie“, jež se stalo symbolem solidarity a protestů po teroristickém útoku na francouzský časopis Charlie Hebdo v roce 2015. (Bontonfilm)
  • Film se z velké části natáčel v Praze a pracovala na něm řada českých tvůrců. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama