Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Neboli hromada knírkatejch mexikánců s kudrlinama. Upřímně, je tam docela dost blbostí a je z toho cítit ještě málo zkušeností s filmem... a nebo ten malej rozpočet. Nejvíc mi na tom vadily ty obrovské díry ve scénáři, pak většina hereckých kreací, chabé zpracování a že to místama vypadalo jak nějaká telenovela nebo indickej film. Chápu okolnosti vzniku a vzhledem k tomu - všechna čest. Celkově to je spíš takové béčko... ale má to dobrej nápad a je to kvalitní základ pro Desperado. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S málo penězi veliké divadlo. Rodriguez se rozkoukává a rozkoukává se celkem rychle. První desetiminutovka nezáživná, po čtvrthodince se to však změní a nuda pomine. Začíná docela slušná jízda, kterou Robert později dovedl k dokonalosti v Desperadu. Herci / neherci hrají obstojně, i když pár nenápadných a nekontrolovaných pohledů do kamery si neodpustili, stejně tak drobné chybičky... Hudba je na nízkorozpočtový film více než slušná a její jednoduchost se krásně prolíná s jednoduchým dějem. Akce je kvalitní, krve je taky dost a bodycount roste s každým dvacátým záběrem. Rodriguez s Mariachim načal nadprůměrnou akční sérii, škoda, že ji třetím dílem posunul o třídu níže. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Špatný film s úděsnými herci a s pekelně talentovaným režisérem. Celý film jsem si užil jenom díky znalosti jeho další tvorby a nutno dodat, že Robert Rodriguez se umí parádně vykrádat. Díkybohu za pozdější remake, který byl mnohem víc sexy, než tenhle amatérský nezávislák. Tomuhle žánru nezávislý styl prostě nesluší. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je amatérský film a to se nedá jen tak schovat. Hlavní hrdina má hlas jako padesátiletý kastrát, o nějaké hraní se snad nikdo ani nesnaží a kameru Rodriguez nejspíš někomu ukradl z narozeninové oslavy. Ale o to přeci vůbec nejde. Na amatérský film je to totiž sakra dobré! Rodriguez hýří nápadem a talentem v každé druhé scéně, nadšení pro filmařinu na vás čouhá z poza každého rožku a když se zamyslíte v jakých podmínkách a za jaký rozpočet celý film vznikal - všechna čest. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil podle poměru rozpočet:zážitek, bylo by to nejspíš 5*. Pokud mám ale řadit El Mariachiho mezi ostatní celovečerní filmy je to za lepší 3. Rodriguez předvedl, že má co nabídnout a že umí vytvořit zajímavé prostředí s dobrou atmosférou a slušným množstvím nápadů, ale nějaké ty peníze tomuto snímku zkrátka chyběly. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Film stál pouhých 7000 dolarů. (cariada)
  • Pravděpodobně proto, že neměli při natáčení dostatek rekvizit, je několik gangsterů ve filmu vyzbrojeno ''vzduchovou'' pistolí Marksman 1010C BB pistol. (HectorHagman)
  • Záverečné titulky filmu si Rodriguez údajne takmer celé vymyslel, vraj preto, aby snímka pôsobila ako skutočný veľkofilm. (kri.tino)

Reklama

Reklama