Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Historka o tom jak mladý Rodriguez natočil svůj první celovečerák během 14 dnů za 7000 dolarů je dnes už legendární. A stejně tak i zmiňovaný snímek. Musím se přiznat že napoprvé se mi až tak moc nelíbil (3*), když jsem se ale dokopal podívat se na něj znovu byl jsem u vytržení. Takhle nějak má vypadat vynikající "amatérský" film. Kdyby Mariachiho točil hollywood stálo by to minimálně 1000krát větší prachy a výsledek by jenom těžko byl srovnatelný. Rodriguezova prvotina uchvacuje nejenom výborným scénářem plným skvělých postav, ale především tím "jak se to proboha mohlo natočit skoro zadarmo?". Proč tomu tak je se můžete dozvědět na jednom z bonusů na DVD, kde režisér vysvětluje některé postupy, jak natočit film co nejlevnější, aby to nešlo poznat. Doporučuji všem amatérským filmařům se na to podívat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Laciná výprava, kamera, akční scény ale na druhou stranu neuvěřitelné nadšení ze strany tvůrců a to hlavně scénaristy a režiséra Rodrigueze. Na filmu je opravdu vidět, že si ho režisér vychutnával a udělal všechno pro to aby mohl vzniknout. Při sledování jsem si nejednou vzpoměl na staré splattery Petera Jacksona, jelikož toto je takřka to samé jen to není horor ale akčňák. To, že byl tento film dělán "na kolenou" je znát z každého záběru neprofesionální kamery, která dělá neústálé detailní nájezdy na tváře herců nebo na různé objekty. Co se týká akčních scén tak těch je zde minimum a rozhodně nejsou nikterak výbušné nebo efektní. Zvláštní je ale fakt, že i přes tyhle negativa film dokáže parádně pobavit a velice rychle uteče. Jde jen o to uvědomit si na co, že se to vlastně dívám. Jako rozcvička před Desperadem se film povedl velice dobře. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni skvělý film, ale nevím co mě tak okouzlilo. Jestli to, že i při tak málo postavách je to velice krásný film a městečko je krásně depresivní a přitom takové sladké a živé. Jistě, není zde tolik akce jako v dalších "pokračováních", ale taky je to ze začátku 90. let, takže se to musí trochu respektovat. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Špatný film s úděsnými herci a s pekelně talentovaným režisérem. Celý film jsem si užil jenom díky znalosti jeho další tvorby a nutno dodat, že Robert Rodriguez se umí parádně vykrádat. Díkybohu za pozdější remake, který byl mnohem víc sexy, než tenhle amatérský nezávislák. Tomuhle žánru nezávislý styl prostě nesluší. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

na to že se jedná o režisérův debut a že film stál sedm tisíc dolarů,které rodriguez získal tak,že na sobě nechal zkoušet nová antibiotika:-)se jedná o celkem zábavnou vykosovačku,na které je bohužel znát málo peněz,nic moc herci,vůbec celkově je film sice velice zajímavý,ale je prostě vidět že je to nízkorozpočtová nezavislá onanie režiséra,ve kterém se ukrývá veliký potenciál.s desperádem nesrovnatelné(jak jinak:-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Mariachi (Carlos Gallardo) utíká před gangstery, schovává se za autem a bere si od gangstera zbraň Mac 10. Poté se však při střelbě v jeho ruce objevuje jiná zbraň, a to Tek 9. (dc125)
  • Robert Rodriguez se seznámil s Peterem Marquardtem právě během měsíčního pobytu ve farmaceutickém výzkumném oddělení, kde na nich prováděli pokusy. Jednoho dne se s ním Robert bavil, že chce natočil El Mariachi. To se Peterovi hned zalíbilo a chtěl roli, i přestože nemá s herectvím žádné zkušenosti. Robert mu přidělil hlavního padoucha - sám Robert chtěl, aby hlavní padouch nebyl Mexičan (bylo to na tu dobu velice typické). (Diskomuz)
  • Robert Rodriguez natočil film s přátely, proto byl tak levný. (cariada)

Reklama

Reklama