Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

na to že se jedná o režisérův debut a že film stál sedm tisíc dolarů,které rodriguez získal tak,že na sobě nechal zkoušet nová antibiotika:-)se jedná o celkem zábavnou vykosovačku,na které je bohužel znát málo peněz,nic moc herci,vůbec celkově je film sice velice zajímavý,ale je prostě vidět že je to nízkorozpočtová nezavislá onanie režiséra,ve kterém se ukrývá veliký potenciál.s desperádem nesrovnatelné(jak jinak:-) ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni skvělý film, ale nevím co mě tak okouzlilo. Jestli to, že i při tak málo postavách je to velice krásný film a městečko je krásně depresivní a přitom takové sladké a živé. Jistě, není zde tolik akce jako v dalších "pokračováních", ale taky je to ze začátku 90. let, takže se to musí trochu respektovat. ()

Reklama

srbak 

všechny recenze uživatele

Dobre, Mariachi stal Rodrigueza asi tak 5 korún (aj to je možno už trochu veľa) a slúži to ako milý návod pre začínajúcich režisérov bez skúseností, ale viac menej to je tak všetko - nič zaujímavé, začne to, skončí to a u mňa ešte ak pridáme ten pocit nenávisti Rodrigueza, no na Oscara to nebude :-). ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil podle poměru rozpočet:zážitek, bylo by to nejspíš 5*. Pokud mám ale řadit El Mariachiho mezi ostatní celovečerní filmy je to za lepší 3. Rodriguez předvedl, že má co nabídnout a že umí vytvořit zajímavé prostředí s dobrou atmosférou a slušným množstvím nápadů, ale nějaké ty peníze tomuto snímku zkrátka chyběly. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečně měl Rodriguez nutkání vecpat do snímku otravnou romantickou linku, kterou snímek lehce degradoval. Do té chvíle se jednalo o vynikající a vtipnou záležitost. Naštěstí má úžasný dar přijít s dostatečně drsnými a zajímavými postavami, takže jsem u snímku zásadně netrpěl. Akce bylo taktéž dostatek. Kdo má rád španělštinu a kvalitní béčka, ten by si měl přijít na své. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Film stál pouhých 7000 dolarů. (cariada)
  • Záverečné titulky filmu si Rodriguez údajne takmer celé vymyslel, vraj preto, aby snímka pôsobila ako skutočný veľkofilm. (kri.tino)
  • Režijní debut Roberta Rodrigueze byl původně plánován jen pro Mexický trh domácího videa, ale společnosti Columbia Pictures se snímek natolik líbil, že odkoupila vysílací práva pro USA. (Terva)

Reklama

Reklama