Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Divočák 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je amatérský film a to se nedá jen tak schovat. Hlavní hrdina má hlas jako padesátiletý kastrát, o nějaké hraní se snad nikdo ani nesnaží a kameru Rodriguez nejspíš někomu ukradl z narozeninové oslavy. Ale o to přeci vůbec nejde. Na amatérský film je to totiž sakra dobré! Rodriguez hýří nápadem a talentem v každé druhé scéně, nadšení pro filmařinu na vás čouhá z poza každého rožku a když se zamyslíte v jakých podmínkách a za jaký rozpočet celý film vznikal - všechna čest. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Celovečerní prvotina jednoho z nejrozporuplnějších světových režisérů, který ukázal, kterým směrem se bude ubírat ta lepší půlka Roberta Rodrigueze (ta druhá půlka točí filmy pro retardované děti). Film který si zaslouží obdiv už jen proto, jakým způsobem byl financován a v jakých podmínkách vznikal. I přes celkovou průměrnost tohoto filmu se Robert stal vzorem a inspirací začínajících filmařů po celém světě, tudýž je velmi cenný. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velký rodinný film o tradičních mexických hodnotách, zvycích a morální síle zúčastněných aneb krásně laciná a lacině krásná zábava, která ztrácí dech pouze ve vypjatých emocionálních scénách, které jsou kamenem úrazu, ač jedna zcela bravurně paroduje kultovní rádoby horror I spit on your grave. Režie je více než zdatná, ovšem těžko říci, zda bych si to celé tak zajímavě užil bez znalosti pozdější (paradox) Rodriguezovy tvorby. Takhle jsem si alespoň vychutnal celý herecký ansábl, kterému vévodí hlavní hrdina, jenž svou vizáží připomíná mix Stanislav Gross/Steve Guttenberg. Pohodová jednohubka, po které sice nic nezůstane, ale možná dostanete chuť na další.... ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Úžasné je, že tento film vznikal doslova na kolenou s velmi malým rozpočtem a přesto si dokáže maximálně, mě jako diváka podmanit. Za což můžu jenom říct, klobouk dolů. Ovšem o to víc je třeba docenit, remake, jakým je Desperado. Tam už si s tím Rodrigues pěkně vyhrál a maximálně film doladil a to vč. scénáře. A právě proto, zde nemůžu dát pět hvězd, neboť tohle je jen takříkajíc zážeh motoru. No a tu další hvězdu ubírám, neboť, přestože se Peter Marquardt snažil, mě jakožto herce v roli gangstera, prostě nepřesvědčil. Koneckonců, mohl Rodrigues roli hlavního gangstera zahrát klidně sám. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Bezvadně natočený jednoduchý příběh o nešťastné záměně dvou lidí, která od základů změní poměry v zapadlém městečku. Některé záběry jsou naprosto fantastické (např. pohled mariachiho od baru ke stolu za ním a zpátky), u akčních scén je to sice horší (to už vůbec nezmiňuji podivně oranžovou krev), ale všechno doplňují vtipné okamžiky (rychlé vytáčení telefonu, kapela jeden muž, postřílení zabijáků navzájem...). Rozhodně stojí za shlédnutí, jako protipól nějakého "dokonalého" hollywoodského velkofilmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Režijní debut Roberta Rodrigueze byl původně plánován jen pro Mexický trh domácího videa, ale společnosti Columbia Pictures se snímek natolik líbil, že odkoupila vysílací práva pro USA. (Terva)
  • V roce 2011 byl film uložen do Národní filmové knihovny jako kulturně, historicky a esteticky významný. (Terva)
  • Robert Rodriguez natočil film s přátely, proto byl tak levný. (cariada)

Reklama

Reklama