Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Úzkostlivá Syd se snaží překonat nástrahy střední školy, trable v rodině i zamilování do svojí nejlepší kamarádky. A ještě udržet na uzdě svoje nadpřirozené schopnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Karlosisgeek 

všechny recenze uživatele

No... První díly byli super ale konečný to byla čirá nuda. Předposlední díl kde byla Sid atd. Po škole byla asi nejlepší epizoda který bych dal 75%, zbytek série byl takový meh. Na celý seriál jsem koukal jako pozadí, na to že to má být na způsob End of the f***Ing world, tak to je oproti tomu velký Mech. Seriálu dávmá max. 65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tvorba Jonathana Entwistla môže v budúcnosti byť celkom zaujímavá. Ešte som sa nedostal k jeho predošlému projektu "The End of the F***ing World", no myslím si, že trailer mi stačil na to, aby som zhodnotil, že to bude asi niečo podobné ako je toto. "I Am Not Okay With This" Po dopozeraní prvej série tohto sa možno k "The End of the F***ing World" dostanem, no na druhú stranu nie všetko na tomto je zvládnuté na 100%. Sú elementy, ktoré fungujú a potom sú tu veci, ktoré nefungujú. V prvom rade poviem, že niekedy je super mať krátke epizódy seriálu. Možno nepotrebujeme veľa na to, aby sme dostali niečo silné. No... myslím si, že v tomto prípade to úplne neplatí. Hoci je tempo každej epizódy dobré a viac-menej sa snaží séria pokryť všetky fronty, tak mám pocit, že sa tu toho snažia obsiahnuť obrovské množstvo. A potom sa nezvládajú na všetky dejové línie sústrediť dostatočne. Hlavná má prednosť a kopec vecí mimo nej ostáva nedoriešených alebo spracovaných len tak ledabolo. A z toho dôvodu je ťažké niektoré momentky nejako silnejšie emočne uchopiť. Takisto nám seriál skúša niektoré veci vysvetliť a potom prídu iné, ktoré nevysvetlí vôbec. Len zrazu sa stanú. Ako napríklad v poslednej epizóde absolútne nechápem ako sa jednej postave dostala do rúk jedna nemenovaná vec, ktorá má za následok všetko čo bude nasledovať.A myslím si, že toto sme si zaslúžili ako diváci vedieť, lebo je to veľmi dôležitý moment. Ale zase sú tu aj mnohé silné stránky seriálu.Najviac ho podľa mňa pretláča Sophia Lillis, ktorá veľmi dobre zachytila našu hlavnú hrdinku Syd. Spolu s jej plusmi aj mínusmi. Jej kamarát Stan je tiež podľa mňa veľmi zaujímavý a vtipný. Myslím si, že dokáže príbeh asi najlepšie oživovať. Rovnako skvelý je aj mladší brat Syd - Liam. Má niekoľko skvelých momentiek. Dina je podľa mňa okey. Schopnosti Syd sú takisto zaujímavé a dobre spracované. A pôsobí to trošku ako kedysi keď som pozeral "Heroes". Má schopnosti, ktoré nevie ovládať, bojí sa ich a nechce, aby sa stalo niečo, čo by mohla ľutovať. Lenže aj strach má na to celé vplyv. Záver je podľa mňa skvelý a dáva potenciál k tomu, aby bola ďalšia séria skvelá. No uvidíme. Dúfam, že sa zamerajú na problémy prvej série a podarí sa im to urobiť o niečo zaujímavejšie. Potenciál na to tu je. Uvidíme. Hodnotenie: B ()

Reklama

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od téhle minisérie čekala příliš, a tak přišlo menší zklamání. Vizuálně to bylo podařené, koukalo se na to vážně hezky, prostředí bylo líbivé a pro mě nesympatickou S. Lillis v roli Syd vyvažoval vtipný W. Oleff (opět) jako Stan, který měl šanci ukázat své herecké výkony v nejlepším světle. Ze začátku jsem se ale prala s myšlenkou, zda to Carrie připomíná úmyslně nebo zcela náhodou, ale po pár dalších odkazech, která se týkala i jiné osmdesátkové tvorby, jsem pochopila, že je to asi úmysl. Trochu jsem se bála, aby se nespoléhalo jen na ten retro feel, ale nakonec byl ten mix žánrů docela zajímavou podívanou. Přesto mi ta podobnost zrovna s Carrie z nějakého důvodu pila krev, stejně jako celá Syd - ač jsem se vážně snažila si ji trochu více oblíbit. Jenže s poslední epizodou přišel šílený závěr, který nakonec potěšil a rozehnal i ty negativní pocity ohledně celého díla, takže jsem nakonec byla spokojená. Nemyslím si, že se jedná o něco převratného, ale jako oddechovku jsem to vlastně dokázala mít ráda. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Fajn jednohubka, kterých (narozdíl od druhých) v daném žánru nemám ještě plné zuby. Supr přirozené obsazení, moc fajn komorní atmosféra, feel-good paleta barev, sem tam prosakující originalita (v rámci možností) a především kulervoucí finále. Nečekal jsem víc - a taky jsem vlastně víc nedostal. Ale bavilo mě to a chci nášup! ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Další dobrá věc od Netflixu. Zajímavý příběh od tvůrců Stranger Things a The End of the F***ing World, který se točí okolo sedmnáctileté teenagerky, která zjistí, že má superschopnosti. Je to skvělé natočené a obsazení z To je taky super. Příběhově mě to bavilo a poslední epizoda hodně nalákala na další řadu. 1. série - 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Bloodwitch, oblíbená kapela Stanleyho Barbera (Wyatt Oleff), byla vytvořena speciálně pro seriál. Texty a hudbu pro písně, které slyšíme, napsal Graham Coxon a nazpíval je společně s Tatyanou Richaud. (J.F.B.)
  • Pandémia koronavírusu spôsobila zrušenie pripravovanej druhej série. I Am Not Okay With This tak skončilo po prvej sérii. (KukulienkaHO)

Reklama

Reklama