Reklama

Reklama

Kurýr: Zásilka smrti

  • Velká Británie The Courier (více)
Trailer 1

Obávaný obchodník se zbraněmi Ezekiel Mannings (Gary Oldman) byl po letech destrukční činnosti v podsvětí konečně chycen. Je umístěn do domácího vězení v New Yorku, ale i tak pokračuje v podnikání. Ezekielův bývalý zaměstnanec Nick Murch (Amit Shah) byl vzat pod vládní ochranu jako korunní svědek soudního řízení proti Manningsovi. Ten ale udělá všechno, aby proces zmařil. Najme si zvláštního kurýra (Olga Kurylenko), nepřekonatelnou jezdkyni na motocyklu a nejlepší ve své profesi. Ta má nevědomky doručit zásilku smrtícího plynu na utajenou adresu, kde chrání Nicka. Kurýrka zachrání jeho i sebe před jistou smrtí. Aby Nick mohl splnit to, k čemu se zavázal, kurýrka ho musí ochránit a čelit armádě bezohledných najatých vrahů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Samotný film nie je nič extra. Nevžil som sa do deja a akčné scénky ma nudili. Vlastne som pri každej čakal aby už skončila. Olga Kurylenko ma už na konci zenitu ako sexica, ak nie je už nejaký rôčik po ňom a nevytrhne to ani kombinéza a motorka. Ako by napísal niekedy dávnejšie užívateľ h0n24 "Zapomenutelné. Nedoporučuji". ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

He, he, he... Ne. Jako chápu, že pro béčkové akčňáky "na zabití času" je laťka většinou docela nízko, přesto by nebylo špatné se občas pokusit se ji alespoň trochu přiblížit. To že do ansámblu dostanu bondgirl, která by strašně moc chtěla být novou Milou Jovovich (ale moc jí to nejde) a po krku ji pošlu mimo jiné absolutně znuděného Garyho Oldmana (u kterého přemýšlím kolikátý naprosto identický záporák v řadě to už byl) dobrý film rozhodně nedělá. Naprosto trestuhodně nezáživná hodina a půl, kde nemá nápad ani scénář, ani akce, ani choreografie ani samotné řemeslné zpracování. Naprosto ukázkový příklad toho, že i když se budu sebevíc snažit aby to vypadalo efektně, když proto nic neudělám a budu plácat páté přes deváté, bude to tomu odpovídat. Ten závěrečný double twist byl pak už jen krásným plivancem do tváře nejenom divákům co u filmu do závěrečných titulků vydrželi, ale také samotné logice, na které se zdál být film postaven. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pozitívom boli celkom slušné killy, ale to je asi jediné pozitívum. Ostatné veci sú prachsprosté béčko-céčkové kulisy (bez výpravy), choreografia možno na pohľad fajn, ale v skutočnosti 50 kilová vychrtlina proti metrákovám hovadám v pästnom súboji jednoducho nemá šancu, nech je zo sebelepšej armádnej jednotky, jedna bomba do brucha a má utrhanú polku vnútorností. Takže jedna hviezda za slušné killy a gore pri nich a druhá hviezda zo slušnosti voči ostatnému osadenstvu na čele s Gary Oldmanom, ktorý mal svoje scény natočené tak do cca 30tich minút a Dermot Mulroney ešte skôr. Škoda, mohlo to byť ďaleko lepšie, ale pravda je taká, že Oľga Kurylenko by mala radšej presedlať na nejaké drsnejšie porno, tam by sa hodila viac. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak zoufale nudnou a fádní taškařici jsem už dlouho neviděla. Děsný casting, dialogy stejně břitké jak pět let starý velbloudí trus, akce stupidní, koženka Olenka, která má ručičky jak hůlčičky válcuje drsňáky, jak náš kocour origami. Nicméně nic z toho by mi nevadilo tolik, jako to, že celý film byl strašně nezáživný a já si už po deseti minutách přála, aby toho nešťasného šmudlu rychle zabili, nad mrtvolou popili a šli domů. Prostě kravina, co sice dle mého není odpad, ale má slušně nakročeno. Za mne jedna otrávená hvězďule. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Akčná prestrelka, ktorá sa odohráva v podzemnej garáži. Príbeh ako tak klasický – zlikvidovanie svedka, aby nemohol svedčiť – s nemalo dávkou korumpovaných ľudí. Olga Kurylenko v pohode, škoda že z minulosti „Kuriérky“ sa nedozvieme viac. „Svedok“ Amit Shah podáva celkom solídny výkon. Podľa výsledku je možné povedať, že voľba Garyho Oldmana na rolu bezcitného záporáka nebol jackpot. Jednoducho z jeho hry a z jeho charakteru teraz necítim to, čo by som mal cítiť (napr. oveľa väčší strach). Celý akčný film má krehkú konštrukciu, ktoré napokon zruinuje (a tým ho dostane na kolená) záver (fakt nikoho nič lepšieho a kreatívnejšieho nenapadlo?). Ten záver v danej forme je trochu výsmechom smerom divákovi, ktorý čakal zmysluplnejšie a korektnejšie ukončenie. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Motocykly na natáčení poskytla německá značka BMW. (Rominator)

Reklama

Reklama