Reklama

Reklama

Evropa z výšky

(seriál)
  • Velká Británie Europe from Above
Velká Británie, (2019–2023), 23 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Podívejme se ze vzduchu na krásy Německa, Itálie, Nizozemí, Polska, Španělska a Velké Británie. Uvidíme historické i zeměpisné milníky, to vše prostřednictvím nejmodernější snímací techniky, která nám umožní během okamžiku měnit roční období či rozproudit statické obrazy novými barvami, nechat během vteřiny zmrznout alpské vodopády apod. Čeká nás živoucí portrét regionů oplývajících tradicemi, krásnou přírodou i technickými zajímavostmi... V druhé sérii zamíříme nad řeckou Akropoli i ke stavbě nejdelšího mostu v Turecku či masivním finským ledoborcům. Z ptačí perspektivy si vychutnáme tradice i inovace, které dávají dnešnímu světu jeho tvář. (National Geographic)

(více)

Recenze uživatele Phietros k tomuto seriálu (8)

Nizozemsko (2019) (S01E01) 

Nejmenší z Evropy a přesto nejhustěji zalidněná metropole plná průplavu a historických budov to je Amsterdam. Na severu urodna krajina, obklopena vodou plná polí to je Noordoospolder. Celkově bezkopcovita krajina plná větrných turbín (Roubenee), staré větrné mlýny, Rotterdam a jeho obrovský přístav, spousty skleníku a salatova farma, Bourtangee vesnice v hvězdicovem útvaru. Haag - na pláži stavba mega ohňů s palet na nový rok který gangy založili v 50.letech, druhy den očista své duše novoročním plaváním v ledovém moři ()

Itálie (2019) (S01E02) 

Benátky, Colloseum, Vatikán nejmenší země na světě, jižní pobřeží, messinsky průliv dělí Sicílii, tam lovení mečounu z lodě z jeřáby pomoci harpun, sopky vesuv, Etna, ovlivníky, Carra a mramorové lomy, Modena - Ferrari Maserrati, Paganini, v Livigno závodní dráha z ledu a Lamborghini na sněhu. 95% ()

Německo (2019) (S01E03) 

Hrady, zámky, technologie VW, moderní parkoviště s roboty, nejvetsi evropský vývozce z Hamburku, nejvetsi umělý kopec v Berlínu, největší pozemní rypadlo na světě na těžbu uhlí, vlaková trať pro vagonek s poštakem z Olandu, Tropical island v bývalé výrobně vzducholodí. 95% ()

Spojené království (2019) (S01E04) 

Turbína Rolls-Royce a testování pro letectví, napajedlo s ramenem pro lodě u kanálu - hodně vydařená hračka a top věc, parní lokomotiva, výroba whisky a renovace dubových sudů, projekt eden a velké moduly, přístav pro vodní ropné plošiny. 75% ()

Španělsko (2019) (S01E05) 

Madrid - Segovia a její památky, římský akvadukt na 2 tisíce let starém úzkém mostě, Katalansko - tisícileté dějiny a moderní stavby, Barcelona - paneláky sestavené v pravidelných  blocích, Lariocha země vína, údolí Aňana - solné pánve a továrna na sůl, Galicia - atlanstské pobřeží costa da morte, zima a Pyreneje, největší železniční nádraží v Evropě - kanfrank, 241metru dlouhá hlavni budova, přes 40 let opuštěno, nyní rekonstrukci, Hrad Alkasar, Andalusie - kdysi se natáčeli filmy, mega solární elektrárna, Rio tinto - červená řeka a krajina s rudy železa a kovu, vypadající jako měsíční krajina - za mě top! 80% ()

Polsko (2019) (S01E06) 

Opevnění Malbork největší středověký hrad v Evropě, přístavní město Kdaňsk a loděnice, nejvyšší socha Ježíše na světě, Waršava a gigantické stavby, mrakodrap warsotown největší v EU, tradice na den svatých a dušičky, pálace a zámky, malebné vesničky, Horská hybridni dráha, zlatavé pláže Baltského moře. 80% ()

Finsko (2021) (S02E05) 

Jižní země je nejvíce obyvatelná - Helsinky leží na malém poloostrově, průmysl závislý na přístavu Tornio v Baltském moři, ledoborci a navádění, pomoc kapitánům, krmení sobů, kterých v zemi žije přes  200 tisíc, tramvajové linky a banánová údržba, tuleni a jezera, ostrovní pevnost, dříve proti Rusům, suchý dok starý 250 let, lesnicky průmysl z 20%, vodní cestou posílají kmeny jako veliký vor, ostrovní moře nejrozsáhlejší na světě, ledový testovací okruh. 80% ()

Turecko (2021) (S02E06) 

Omívají ho vody tří moří, dominuje Ankara a Istanbul - mešita sultána Ahmeda, Kappadokie - krajina jak ze sci-fi, pohádkové Komíny, údolí s obydlim ve skalách, labyrint chodeb v podzemí, lety s balony, Malatya země meruněk, námořní super dálnice a výstavba mega mostu, sušení koberců na kobercových polí, nomádi a kozy, pohoří kačkar a čajovníky, 3kg čajových lístku vypijí na osobu ročně, Anatolie - jezero cildir, rybaření v zimě, hierapolis - minerální bazénky, pekelné brány jeskyně s plyny a dříve zvířecí oběti býků, 70% ()

Reklama

Reklama