Reklama

Reklama

Podivuhodný Laos

(TV film)
Velká Británie / Japonsko, 2018, 52 min

Obsahy(1)

Nádherná pouť po zemi slonů, přírodních krás a pradávných duchovních tradic... Laos se svou deset tisíc let starou historií je opravdovou perlou jihovýchodní Asie. Dnes tento vnitrozemský stát ležící na poloostrově Zadní Indie patří mezi nejchudší na světě, kdysi ale zasahoval daleko za hranice svého současného území. Během našeho putování objevíme krásy hlavního města Vientianu i bývalého královského sídla Luang Prabangu, v Phonsavanu najdeme krajinu zjizvenou těžkým bombardováním v době vietnamské války a na závěr poznáme město Pakse, centrum provincie Čampasak. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Laos je vnitrozemský stát v Západní Indii vedle Vietnamu. Je to samá džungle, v níž jsou stovky honosných buddhistických chrámů. Země je plná nevybuchlých min z války ve Vietnamu. Celý dokument je pěkně udělaný, tvůrci si dali záležet, ale je to strašný mišmaš, ze kterého si nakonec nic nezapamatujete. A co se mi rozhodně nelíbilo, že kamera bere všechny ty zmíněné chrámy a vlastně celý Laos stále jen ze shora. [3. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekrásny dokument s úžasnou atmosférou jediného miesta na Zemi. Prastaré architektonické historické skvosty si tu ruka v ruke na bežnej dennej bázy spolunažívajú s najmodernejšími stavbami a staré tradície v pohode nažívajú s modernou dobou. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkná laciná země s příjemným podnebím, usměvavými obyvateli , celkem zachovalou přírodou a zdá se nepřelidněná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Každá krajina je krásna a prináša svoje vizuálne potešenie. Laos nie je výnimkou, kde búrlivá rieka Mekong a pasúce sa slony ani nedávajú vedieť, že ide o jednu z najchudobnejších krajín na svete. Aj tam ju dostali tí úžasní komunisti. Apropo práve názov Laos znamená "krajina miliónov slonov". Dokument ponúka krásne obrázky a skvelý výklad: https://dokumenty.tv/podivuhodny-laos-laos-z-vysky-dokument/ ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama