Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aktualizovaná adaptace povídky L. N. Tolstého "Smrt Ivana Iljiče", jejíž děj se odehrává v současném Hollywoodu.
Ivan Beckman je úspěšný hollywoodský agent, jehož život kromě práce naplňují flámy, drogy a nezávazné vztahy. Kamarádí se s filmovými hvězdami a má pocit, že jeho kariéra je nedotknutelná. Utvrdí se v tom, když pro svou agenturu získá bezcharakterního herce Dona Westa, a všichni jej za to obdivují. Kolik má ale opravdových přátel? Možná, že to prověří zpráva o jeho nevyléčitelné nemoci. A Ivan se najednou nestačí divit. Těžko se vyrovnává s relativním nezájmem svého okolí a začne si uvědomovat bolestnou pravdu - opravdovou přízeň si nelze koupit. Útěchu hledá opět v drogách, kterými řešil všechny své problémy. Dokáže ve svém utrpení vystoupit ze začarovaného kruhu a nahlédnout do svého nitra? Mimořádně zdařilá modernizace nadčasového tématu působí v režii Bernarda Rose velmi věrohodně a realisticky. Danny Huston podává v roli Ivana přesvědčivý výkon, který přispívá k takřka dokumentárnímu účinku snímku. Beckmanova osobní tragédie ukazuje nadčasový model, v němž je člověk přinucen k prozření tváří v tvář smrti. Trýznivá bilance jedné lidské existence kontrastuje s pozlátkem a hektičností zábavního průmyslu. Film byl velmi dobře ohodnocen kritikou i získal několik ocenění na světových festivalech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

milancecil 

všechny recenze uživatele

Co vše může znamenat těžká, nevyléčitelná nemoc a následná, pro okolí překvapivá a v prvních momentech zdrcující smrt jednoho muže, inteligentního, divokého, někdy až výstředního, ale žádaného hollywoodského agenta, ta smrt odhalí divákovi v příběhu převedeném do téměř čisté pseudodokumentární formy, jak to vlastně bylo s jeho úspěšným životem, s jeho vztahy k lidem v něm, v branži, v nejbližším okolí, co zůstává v pozadí jeho kariéry, co pro koho Ivan Beckman znamenal, co pro koho udělal, co třeba i pozitivně vnímaného nebo naopak z koho si dovolil udělal zavilého nepřítele, koho jen v životě prudil, kdo ho proto nemohl vystát, komu přece jen na něj zůstane v mysli světlá vzpomínka, vše podané v opravdu velmi syrové, hodně drsné formě, ale rozhodně s poutavým a pečlivě propracovaným obsahem, s řadou silných podnětů k přemýšlení, překvapivě obohacující nahlédnutí do neidealizovaných mezilidských vztahů a reálií v prostředí filmové produkce, mohu jen doporučit. ()

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě to byl strašně divnej film. Hlavně díky kameře, která jako kdyby vypadla z rodinného domácího videa. Ne, nebyla tak hrozná, ale prostě mi to k filmu (zvlášť odehrávajícího se v Hollywoodu) nesedělo. Danny Huston je výborný a závěr za to též stojí. Taková nezávislá jednohubka. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Film natočený dokumentární kamerou. V podstatě to je hraný dokument na fiktivně-reálné téma. Téma není špatné, ale nějak mě to nepohltilo. Co mě nejvíc štvalo, byla naprosto nevhodně zvolená hudba na začátku a na konci filmu. Film o životě Hollywoodského agenta, který žije naplno, protože to je součástí jeho práce. Kam až se může člověk dostat v soukolí největšího filmového byznysu aniž by byl tímto byznysem semletý, podle hlavního hrdiny moc daleko ne. Hollywoodské šlápoty ale stojí za to :) Každopádně zajímavě natočený film, herecké výkony mohly být lepší, škoda. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Priemerný scenár, ťažko podpriemerné spracovanie. Nechápem ako sa niekto môže pustiť do točenia filmu s kamerou ktorej kvalita by sa vyrovnala kúskom s Hypermaketu. Mimo príšerného spracovania sa jedná o dosť podpriemerný film, ktorý hluché miesta lepí fetovaním hlavnej postavy, balením dievčat alebo vymetanie všeliakých párty po okolí. 28% ()

Violeta

všechny recenze uživatele

Zase ta moje hloupá přecitlivělost! Možná to velice sugestivní zpracování způsobilo, že mi přijde jako špatný vtip "hodnotit" poslední hodiny - nejen umírání, ale i odcházení - člověka. Možná kdybychom tu měli místo hvězdiček palce nahoru, naladila bych se snáz na absurditu filmu a především těchto hodnocení a nasázela sem plný počet. Jenže nemáme, a tak bych si i já závěrem dovolila přihodit své absurdní polínko a popřála některým zdejším fajnšmejkrům minimálně stejně zajímavý a pěkný konec - čehokoliv si jen budou přát. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno