Reklama

Reklama

Mladá vedkyňa Meng Li (Hannah Quinlivan) vynájde špičkový systém varovania pred sopečnými výbuchmi a vracia sa na tropický ostrov, kde tragicky zahynula jej matka, v nádeji, že sa jej podarí zabrániť ďalším úmrtiam. Na ostrove sa teraz nachádza jediný sopečný zábavný park a letovisko na svete, ktoré vymyslel jeho bezohľadný majiteľ Jack Harris (Jason Isaacs). Čoskoro vypukne chaos, keď doteraz spiaca sopka začne hrozivo dunieť. Nastáva strhujúci boj s prírodou o záchranu holých životov, zatiaľ čo zo sopky prší ohnivý dážď, ktorý spôsobuje smrtiacu skazu... (TV Markíza)

(více)

Recenze (38)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak Simon Zapad sa nezda. Uz vybornym Con-airom 1997 som si myslel, ze ide o talentovaneho rezisera, co potvrdil roku 2010 Expendables. Teraz prichadza roku 2019 s dalsim filmom, o vybuchu sopky. Ono je to rezisersky na urovni, s perfektnymi dialogmi .. treba hlavne vydrazta prvych 30 - 40 minut, potom to uz ide. Pan zapad este nie je stary reziser, dufam ze o 9 - 10 rokov pride s dalsim fajnym filmom : 80 % ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když jsem z filmu viděl maximálně čtvrtinu čistého času (ty zbylé tři čtvrtiny jsem štítivě odvracel zrak a pařil na mobilu), nebrání mi to ani trochu v sepsání zasvěceného komentáře, kterým ho hodlám nemilosrdně sepsout. Nuže: Kitájci opět dostáli své pověsti bezskrupulózních filmových kýčařů; v hollywoodskosti překonali Hollywood, v bollywoodskosti Bollywood, ve slizkém sentimentálním patosu všemožné české "dojemné" filmosračky. Zatímco třeba Američani už podobné katastrofické "velkofilmy" zhusta pojímají se sebeironií a nadsázkou (viz třeba můj oblíbený kousek 2012), Číňani v téhle sopečné taškařici jedou na plné koule v naprosto zastaralém, smrtelně vážném katastrofickém stylu 70.-90.let, nadsázky, sebeironie, potažmo odlehčeného humoru naprosto prosti. Zmalovaná duchoprázdná slečinka v roli seismoložky a její seismologický otec alias geront-s-opičím-xichtem jsou páreček k pohledání, totiž k pozvracení. A prvoplánově "omračující" vizuálno a trikovno působí levně, vyčpěle a nudně, protože křečovitě a šablonovitě. Ale nepochybuju, že v Říši středu (i leckde jinde) si tahle hyperkomerční ohavnost najde početné a nadšené diváctvo. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

greenland s gerardom butlerom nijako extra nepacil (asi i preto ze som skorej ocakaval nieco ako od emmericha), ale v porovnani s touto cinskou produkciou je to oskarove dielo. cinania sa snazia a dokoncal zlanarili i byvaleho akcneho ackara simona westa (ale od jeho prvotiny con air to ide s nim, co sa tyka kvality akcnych filmov, rapidne dole). cinska produkcia sa snazi a kopiruje holywoodsky vzor kde sa da, ale vysledok je len "made in china" a to v tom najhorsom slova zmysle. k hereckej zostave sa ani netreba vyjadrovat, lebo az na jason isaacsa (ktory asi potrebuje peniaze na novy bazen) je to tristne... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší katastrofický film s vybuchujúcou sopkou. Akurát musíme vydržať serióznu úvodnú polhodinu v ktorej sa zoznámime s postavami, aby nám na nich akože záležalo. Mne boli viacmenej ukradnutí, ale potom sa konečne rozpútajú trikové orgie solídnej kvality. Akčné scény sú natoľko prestrelené, že namiesto napätia vo mne vyvolávali salvy smiechu, ale rozhodne to nuda nebola. Určite za to môže aj zbesilé tempo. Najviac ma rozosmiala naháňačka v ktorej po všelijakých možných zákrutách auto prenasleduje zlovestná láva. Vtipný, či už chcene alebo nechcene je film dosť často. Výsledkom je príjemná katastrofická jednohubka. 6/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý bavil vizuálne, aj čo sa týka katastrofických situácií, aj čo sa týka herečiek, vidno, že v Číne a celkovo v Ázii je z čoho vyberať, len nech dajú tým dievčatám moderný šat a nezväzujú chodidlá. Príbehovo to bolo slabšie, ale naozaj na Čínu je to dobré a mnohokrát lepšie než prehypované americké tzv. kinohity. ()

Galerie (194)

Zajímavosti (3)

  • Když Wentao Li (Xueqi Wang) šplhá z auta zavěšeného ze skály, tak má ocelové lano pod sebou. V tom případě by ho ale lano muselo strhnout, když auto spadlo. To se ale nestalo. (Duoscop)
  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Malajsii. (ČSFD)

Reklama

Reklama