Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja astronómovia náhodne zachytia signál, ktorý považujú za správu vzdialenej mimozemskej civilizácie. Skutočnosť je ale ešte neuveriteľnejšia, ako by si kedy dokázali vôbec predstaviť. (KoLonada00)

Recenze (14)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nápad to nebyl špatný, jenže je v něm hrozně moc ale. Například celých úvodních 45 minut šlo odvyprávět v klidu za deset minut, a nic by se nestalo. Nějaký náznak v posunu vztah a děje jednou za půlhodiny taky není nijak moc divácké. Pak zde máme různé patetické kecy, bratrství (jednu chvíli jsem si fakt z toho jejich chování myslel, že ti dva v autě vepředu jsou dva teplouši, kteří spolu dřív chodili), velká slova o slova usmíření, nekonečnosti vesmíru, 42 a tak. A ta závěrečná honička za baterií už vyzněla vyloženě směšně, protože to okázalé, patetické hrdinství tvůrci dovedli už za čáru únosnosti a uvěřitelnosti ("Byli jste první!" - no a co, že?, to nikoho nebude v takovou chvíli už zajímat, kdo zachytil nějaký signál o hodnu dřív nebo později, takže celá honička je směšná a zbytečná i z tohoto úhlu pohledu). Přitom tři lidi v autě v lese, koukají na hvězdičky, něco se děje nezvyklého, fakt fajn nápad. Jen to chtělo o půlku zkrátit a trochu poladit, vyškrtat kecy a líp zpracovat konec. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to nebylo tak špatné, jak jsem se obával. Ano, je tu hromada nelogičností, ono vůbec to, že na ty jejich přístroje chytili nějaký signál a v nějakém středisku, kde mají obrovské satelity, něco chytí až o dost později. Nebo co třeba to absolutní vymazání dat a shoření pevného disku, stalo se to úplně bez nějakého opodstatnění, navíc data se jen tak vymazat nedají. Je toho víc, ale nechce se mi to všechno vypisovat. Taky ta délka dvě hodiny je úplně zbytečné, protože 3/4 filmu se trojice hlavních hrdinů nehne z místa a sotva vyleze z auta. Jenže zase tomu filmu nemůžu upřít jisté napětí, které nastoupí od nalezení signálu (což ale trvá bůhvíproč 45 minut), samotná trojice mi byla celkem sympatická a navzdory všem nelogičnostem mě to prostě od té 45 minuty začalo bavit. Bavilo mě i to finále, které na jednu stranu bylo napínavé jako prase, na tu druhou bylo směšné a jako by vypadlo z nějakého dílu Kobry 11 ve kterém nic zrovna nevybuchuje. A tyhle dva pocity se ve mě praly až do té závěrečné scény, která se mi líbila, jen mohla být o něco kratší. Ona obecně každá scéna působí jinak - jsou tam hodně dobré, ucházející, zbytečné a utahané. Udělat z toho nějaký "best of" sestřih, mělo by to asi 80 minut a bylo by to mnohem lepší. A žánr dobrodružný je dost sporný, protože pokud nepovažujete hledání signálu na počítači za dobrodružné, je ten žánr mimo. Přesto se mi to z nějakého důvodu celkem líbilo (asi tématem), i přes všechny ty nelogičnosti a utahanost. Bez nich bych dal klidně i víc. Takhle ale víc dát nemůžu ani náhodou. 3* ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Super sci-fi. Tři chlapi si řeší své osobní záležitosti a občas filosofují. Pecka. Přesně to, jak nemá sci-fi vypadat. Ale chápu, že se v tom někdo může vyžívat. V koukání na tři muže, kteří ani nic neprožili. A ten konec? Tak oni honí čas, ale sbírají kdejaký kabel či stativ skoro bez ceny, ale teleskop tam nechají. Bóóóže. Ještě že to mělo skvělou hudbu. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, nudné, skoroplagiátorské a přepózované. Tupě se opakující hudba jde doslova na nervy a příběh se po hodině a půl nudy zdramatizuje nedostatkem el.energie a průjezdem křižovatky na červenou. Gréta by doporučila třít ebenovou tyčku liščím ohonem, já doporučím milovníkům sci-fi shlédnout pro zapsání do katalogu a zapomenout. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Nebudu se opakovat - ano, i tři bratři v triku udělají dobré divadlo :-) Jako... sci-fíčko o "nejsme ve vesmíru sami" s celkem nízkým rozpočtem to úplně špatné nebylo. Je sice pravda, že v dvouhodinovém dílku je mnoho zbytečných keců nepodstatných a absence jich by nikomu nevadila, avšak pak by metráž byla zase neúměrně krátká :-) Pak je tady (samozřejmě z důvodu navázání dramatična) mnoho nelogických "detailů" a technických přešlapů (př: proč měli pořád rozsvícené světlomety na autě? "cosi" na nízké orbitě a nikdo to nezaznamenal?? Data se "jen tak" vymažou a to dokonce i z pamětových modulů nezapojených?? Které rádio stanice asi tak vysílají kolem 1Ghz... atd . atd) No... nicméně, s přeskakováním nepodstatných blábolů se to shlédnout dalo, ale myslím, že zítra už si na tento snímek ani nevzpomenu (a to včetně toho muslima, který tam byl jen do počtu, nebot to tam tak muselo být).... protože StarWars čeká :-) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama