Reklama

Reklama

Strýc

Trailer

Obsahy(1)

Kris žije se svým částečně postiženým strýcem na dánském venkově, kde společně provozují chátrající farmu. V jejich osobitém, ale láskyplném vztahu, založeném na každodenní rutině, není třeba slov. Kris je dominantní dříčka, která ke svému strýci přistupuje s mateřskou a přehnaně ochranitelskou péčí. Během komplikovaného porodu se Kris podaří zachránit tele a tím v sobě znovu probudí zájem o veterinární medicínu. Naváže přátelský vztah s upovídaným veterinářem Johannesem a pomalu začíná objevovat život mimo farmu. Když se zamiluje, je nucena čelit zásadním životním otázkám. (Cinemax)

(více)

Recenze (8)

xterri 

všechny recenze uživatele

Trochu depkoidni, ale presto vlastne mily film. Ukazka toho, jak take muze vypadat laska, ktera je opravdova a cista. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Brutálne silný záver pri raňajkách, ktorý by, samozrejme, nefungoval bez predchádzajúceho, prevažne mlkveho a pomaly ubierajúceho sa, deja. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako nič nemám proti "hodným strejdúm", ale tento sebec mi čím ďalej, tým viac liezol na nervy. I keď je to iba môj uhol pohľadu, niekomu sa mohol zdať tento rodinný vzťah možno až idylický. Podľa mňa bol toxický a keď dedo žuval pri spoločnom stolovaní jedlo v ústach, mal som chuť rozbiť telku. Inak ale ide o relatívne príjemný civilný film, len si ťažko predstaviť, že si niekto dá spoločné rande v trojici, kde je jeden navyše a určite s ním nikto nechce skončiť v posteli. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film z dánského venkova, který asi nesedne každému, ale mně se docela líbil. Poklidný styl vyprávění provázejí stejně působící záběry krajiny se zaměřením na oblohu, což vás tak nějak konejšivě dovede až na konec příběhu. Jen mě mrzí, že myšlenkové pochody Kris nejsou moc čitelné. Jejímu chování jsem občas vůbec nerozuměla. (65%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

přesně podle mého gusta.Příběh dívky která má své sny a své plány ale vše se zvrtne když onemocní strýc na statku.Tvrdá každodenní práce člověka zocelí ale stále mu bije srdce pro rodinu.Scénář vypráví příběh hodně citlivě,nic moc nevysvětluje a ani nebrnká divákovi na city ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nutella, krávy, Scrabble a chlapi. Příběh dlouhý, tichý a stereotypní, jako život Kris. Ta však má možnost životní změny, chlapům to ale zrovna neulehčuje, není si tímto krokem jistá. Strýc je pohledem do jejich nálad, pocitů a touhy, zkrátka pohledem do její hlavy a to i přes název, jenž je vzhledem k závěru trefným. Frelle Petersen nevyjadřuje tuhle stereotypnost pouze děním, ale třeba i kamerou, jejím pohledem na stejnou rovinatou krajinu, dokonce podobně nasvícenou. Jeho příběh je potom velmi nenápadný, přesto však silný. 75% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek ze života.Podobné téma viděl,jen hlavní charakter byl muž a jeho otec,který byl úplně postižený.Zde je to trochu jiná sonda do života.Film určitě přinese dávku artovních charakterů,takže opět bez konce:) Kris je holka,která láska dost minula,její táta spáchal sebevraždu.Ta otázka svých zájmů tu byla hodně v otazníkách.Pud veterinářky byl převtělen do onoho strýce na kterém byla úplně zavislá.Toť celý film.Menší románek s klukem dokázal city jen usměrnit.Líbila se ta nevšední každodennost či lépe stereotyp.Prostě plno záběrů se opakuje,ale takhle to chodí.Menší tajemství bylo mezi veterinářem,kde jsem si říkal,že mu šlo spíš hodně o Kris,ale i to se ukázalo jako moje falešná stopa.Nečekejte nic zázračného,ale zkuste se vcítit spíš jestli by Vaše já udělalo to stejný.75% ()

Reklama

Reklama