Reklama

Reklama

The Rescue

  • Čína Ťin ťi ťiou jüan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh se nesoustředí jen na pracovní nasazení, ale nabízí též náhled na trénink a do soukromí skupinky záchranářů, kteří riskují své životy, aby zachránili přeživší z havarovaného letadla, rozbouřené řeky či hořící lodě. Nebezpečná práce si vybírá svou daň, někteří odcházejí a na jejich místa nastupují noví kolegové. Skupinu vede Gao Qian (Eddie Peng), který se kromě pracovních povinností ještě musí starat o malého synka, na jehož výchovu je po smrti manželky sám. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (24)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dante Lam! Můj nejoblíbenější režisér z Číny současnosti vystřídal akci za katastrofy a natočil nejlepší katastrofický film za posledních pár let, kde exceluje čínská hvězda Eddie Peng! Film se soustředí na skupinu záchranářů, kteří chodi na různé nebezpečné mise zachraňovat lidi a díky tomu vzniká krásná různorodost a pestrost v žánru. Jestliže někde sledujeme výbuch sopky, zemětřesení či tsunami, tak zde máme katastrofy rovnou 4 a všechny jsou epické a velkolepé. Dojde na Ropný vrt, divokou řeku, havárie letadla, což je nejšílenější scéna z filmu ( velmi realistické a nepříjemné a záběry na těla pasažérů vyvolají správné znepokojení) a finále Vám neřeknu HA, stačí říct, že má půl hodiny a je to obrovský. V první půlce dojde na trochu toho klasického melo dramatu, což je v Asii takové to nutné zlo, ale jakmile se film rozjede, tak drží za koule (pro holky kozy) celý film. Je napínavý, epický, soundtrack absolutně boží!, efekty velkolepé, dojde i na pár skvělých slow motion záběrů a intenzita nezná hranic. Někdo si v zahraniční recenzi stěžoval, že to, co tam hlavní hrdina předvádí by dávno nepřežil. Takže pokud patříte mezi diváky, kteří přemýšlí nad tím, zda to někdo může přežít či ne, tak si film neužijete. Všechny ostatní čeká katastrofická jízda, při které si zapotíte prdel.V letošním duelu Hong Kong vs Jížní Korea zatím 2:1 pro Čínu. Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost*****, Hudba*****, Vizuál*****, Atmosféra*****, Napětí*****. 8.5/10. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Film dvoch rozdielnych polovíc. Prvá slabšia zato druhá trhala gule. Počiatočná scéna na ropnej plošine bola na môj vkus až moc digi orgie, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Snyder navyše s rádoby strašne štýlovou kamerou typu Michael Baye s 360 stupňovými otočkami okolo hrdinu a slow-mo a nutná dávka čínskeho patriotizmu, kde neexistuje prírodná sila, ktorá by zastavila neohrození čínski ľud. Do toho za mňa nie moc vydarené, infantilné scénky s malým prckom hlavného hrdinu, ktoré mali nášmu neohrozenému bojovníkovi s prírodnými živlami dodať viac ľudský charakter a dôvod sa oň báť pri jeho cirkusových číslach. Prvých päťdesiat minút som bol preto mierne znechutený a myslel, že zvyšok už len preklikám. To by bola ale veľká chyba, lebo prišla scéna s lietadlom pri ktorej mi padla sánka na podlahu a od nej už šlo všetko riadne od podlahy. Brutálne tempo s perfektnou akciou, aj keď mierne pritiahnutou za vlasy, ale stále dosť realisticky pôsobiacou a prvotriednymi efektami, do toho perfektne trafený hudobný podmaz, ktorý to celé hnal ako splašené kone do vyhroteného finále, popri ktorom dosť prekvapila aj drsnejšia dejová odbočka s malým prckom. Druhá polovica filmu bola naozaj veľmi vydrená a za mňa môžem povedať, že obsahovala jedny z najlepších katastrofických či záchranárskych pasáží aké som do teraz vo filme videl. Veľmi silné tri až štyri. A Eddie Peng ja riadny sympaťák aby som nezabudol. ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Další spolupráce Pengáče a Dante Lama. Po zápasnících, cyklistech a vojácích přichází tentokrát na řadu záchranáři. Superhrdina Eddie se vrhá do ohně i do vody a zachraňuje přeživší z vrtné plošiny, rozbouřené řeky, havarovaného letadla i hořící lodě. Příběh se tedy nesoustředí na jednu katastrofickou událost, ale na "obyčejný" život skupinky záchranářů. Neřeší se jen jejich pracovní nasazení v terénu, ale nahlédneme i do jejich soukromého života a tréninkových metod. Zajímavé prostředí, sympatické postavy, hodně dobrá hudba, do vyššího hodnocení mi tam přesto ještě něco chybělo, ale silné 3,5* Přeloženo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

5*, 100%, proste jednotku s hviezdičkou si zaslúžia titulky od Langi, čo nie je prekvapenie, keďže to je v titulkárskej komunite známa firma. ;-) A film samotný sa mi hodnotí ťažko, lebo štýlom to ide úplne mimo môjho vkusu. V akčných scénach to je digibordel úplne odtrhnutý od reality. Digi panďuláci skáču z CGI helikoptér do počítačom animovaného ohňa vo virtuálnych lokáciách. A najhoršie na tom je, že ak tam náhodou niečo bolo naozaj skutočne natočené, tak to pôsobí tak umelo, že to nerozoznať od CGI. Ja mám radšej praktické afekty a CGI ma nudí. Hlavne v tomto prevedení, keď postavy stvárajú tak absurdné kúsky, že sa to nijak nelíši od komixov. Len namiesto zloduchov tu bojujú s ohňom. No a mimo akcie to bola pre mňa rovnako neznesiteľná nuda v ktorej postavy viedli nekonečnejšie dialógy jak v 300 dielnej telenovele a nakoniec mi bolo jedno kto si koho zobral a kto zhorel na popol. Ale pre koho je kvantita CGI dôležitejšia ako jej kvalita a zmysluplné použitie, tak zažije extázu a užije si úchvatnú hasičskú agitku. Ja si radšej znova pustím Sklenené peklo. 1/10. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Něco jako Kobra 11, ale čínské a s propracovanou grafikou, která však spíše evokuje jen nějakou počítačovou hru. Výsledkem je nestoudně nesmyslná superheroická a zmatená šaškárna jako v ostatních podobných případech. V podstatě celou dobu sledujete, jak pár nezajímavých postav létá v nakresleném vrtulníku ala Simir. (12%) ()

Galerie (100)

Reklama

Reklama