Reklama

Reklama

Podivín (Nicolas Cage) žijící v divočině státu Oregon se vydává do Portlandu hledat nejen své ukradené „lanýžové“ prasátko, ale i svou minulost. (cerdax2)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Sice hezky natočená rádoby neotřelost, které sice nechybí srdce, ale schází ji rozhodně vyrovnanější ruka. Debut je bohužel cítit na sto kilometrů. Nevyváženost mísící se s iritujícími scénami (např. scéna z podzemí je vyloženě na facku), které by byli tak moc rády "mindfucky" a které až moc touží po tom být něčím víc ( nečím jiným ) jde napříč celým filmem. Cage to táhne. Minimalisticky soustředěný a bez patosu do kterého by mohl lehce spadnout. Jeho postava je charismatická a dokáže vás i přes velké pochyby i rozpaky udržet v zájmu. Citlivě smutný závěr to pak spíš zachraňuje a vytáhne z naprostého bordelu. Velké zklamání. Těšil jsem se moc. Nebýt Nica, je to za čistý dvě. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nikoláš se za posledních pár let objevil v hodně šílenostech a tak do filmu o uneseným praseti půjdou lidi bezpochyby s určitým očekáváním, to se ale nesplní. Jedná se totiž o jeho pravděpodobně nejserioznější roli minimálně od zapomenutý pecky z roku 2013, Joe. I přes absurdní zápletku filmu netrvalo dlouho aby dokázal že je něco víc a já osobně už po pár minutách ani krvavý vyvrcholení tak nějak nechtěl vidět, líbilo se mi to pohodlný hypnotický tempo a to jak film zakončili mi přišlo dobrý, ačkoliv docela smutný. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož sem si o Praseti dopředu nic nezjišťoval,čekal jsem další Cageovskou šílenost,kde se bude hlavní hrdina mstít za svoje prase.Nemohl jsem tedy být překvapenější,když sem zjistil,že jde o úplný opak - sympatický,pomalý,zvláštní a poměrně smutný kousek,kde se sice pátrá po praseti,ale gró filmu je někde jinde.Cage je zpočátku nemluvný a podivný vágus (fyzicky se v tom stavu udržuje celou dobu),kterému ovšem nelze upřít charisma a když se postupem času začne odkrývat jeho minulost stane se navíc lehce sympatickým a navíc zajímavým.Kanaďané jdou poslední dobou cestou podobných filmů,přičemž jejich úroveň je kolísavá.Prase rozhodně patří do té lepší poloviny,i když uznávám,že zdaleka nebude a není pro každého...70% ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo dva měsíce zpátky řekl, že budu na konci nové cageovky o lovci lanýžů a jeho čuníkovi ronit slzy jako hrachy, tak bych (přestože bečím u kdečeho) nejspíš nevěřil. Masterclass v subtilitě, eliptickém - a do poslední chvíle překvapivém - vyprávění a v tom, jak správně vést nejlepšího nejhoršího herce na planetě. Mikuláš Klec i prasátko Peppa v životní formě. 9/10 ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Neon | Pig je film s pomalým tempom, ale zároveň je fázovanie filmu dosť príjemné. Dej je jednoduchý, Nicolas Cage hľadá svoje stratené prasa. Ale počas filmu sa dostavia určité prekvapenia, ktoré sa mi dosť páčili a veľmi pekne rozvíjajú hlavného protagonistu. Scéna v reštaurácii, kde náš hlavný hrdina konfrontuje určitú postavu, je vynikajúca. Konečný zvrat je ale vcelku predvídateľný, tak či tak vás záver emočne dostane. A John Wick sa mal volať Pes. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu si producenti nemohli dovolit trénované prase, proto se této role ujal štáb, který však musel celý proces zvládnout během tří dnů. Při natáčení se pak několikrát stalo, že prase kouslo Nicolase Cage do prstu, což si vždy vyžádalo ošetření. (HellFire)
  • Film byl ve střižně po naléhání distributorů zkrácen o celou hodinu. (HellFire)
  • Režisér Michael Sarnoski měl podle svých slov na natočení filmu pouhých 20 dnů, všichni herci tak museli své role zahrát „na první dobrou“, jelikož jakékoliv prodlevy nebo dotáčky by navýšily rozpočet. (HellFire)

Související novinky

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno