Reklama

Reklama

Správný čas žít

  • USA Then Came You (více)
Trailer 1

Vtipný a dojemný film o dospívání oslavující přátelství, lásku a život... Správný čas žít vypráví povznášející příběh, který nám připomíná, že není důležité, jak dlouhý život máme, ale zda jej dokážeme prožít naplno. Snímek se točí kolem Skye (Maisie Williams), energické dospívající dívky sužované nevyléčitelnou nemocí, která se spřátelí s devatenáctiletým hypochondrem Calvinem (Asa Butterfield). Calvin, který se bojí vlastního stínu, pomáhá Skye plnit její výstřední seznam úkolů. Přitom se učí čelit a překonávat vlastní obavy a nakonec se zamiluje do krásné, ale zdánlivě nedotknutelné Izzy (Nina Dobrevová). (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Tituss Burgess řekl, že role, kterou hraje, byla původně napsána pro ženu, a cítil se velmi poctěn, když mu režisér zavolal a zeptal se ho, zda by ji hrál. (BMW12)
  • Skye (Maisie Williams) je poslední osobou, kterou ve filmu slyšíme promluvit, když řekne slovo „možná.“ Potom můžeme vidět ještě několik dialogů, které jsou ale ztlumené a hraje přes ně hudba.
    (filmovyfan)
  • Některé Calvinovy výrobky zobrazují osobu ve skoku z podstavce. To symbolizuje spojení mezi Calvinem (Asa Butterfield) a Skye (Maisie Williams), která byla šampionkou ve skocích do vody předtím než onemocněla. (filmovyfan)
  • Společné pro postavu Skye a Aryu Stark ze Hry o trůny (od r. 2011), kterou také hraje Maisie Williams, je to, že obě si sepisují seznam. Skye seznam věcí, které chce stihnout než zemře a Arya seznam lidí, které chce zabít. (filmovyfan)
  • Scéna, kde Skye (Maisie Williams) pracuje v pánském holičství, byla natočena v populárním Pugsly's Barbershop v Kingstonu v New Yorku. V této čtvrti se natáčela většina filmu. (filmovyfan)
  • Skye nosí po celou dobu punčochy a boty Converse All Stars, protože je Maisie Williams považovala za něco, co se výborně hodí k charakteru postavy. (filmovyfan)
  • Název filmu se poprvé objeví až před závěrečnými titulky. (filmovyfan)

Reklama

Reklama