Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (230)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná jednohubka. Mileniálski trtkovia vám budú tvrdiť, že je to nuda na skapanie, pretože tam každých 7 minút nevypuknú digitálne veľkochujoviny, nie sú tam vrieskajúce kozy, otravne pizdujúce zelené právničky a podobné radosti. Ja som dostal solídne vystavanú superhrdinskú variáciu na Rockyho so spoľahlivým Slyom. Väčšia akcia vypukne až v poslednej polhodine, ale ten "hammer time" je celkom výživný (samozrejme, pomohlo by šťavnatejšie gore, ale film je v podstate PG-13). Prekvapujúci zvrat je jasný už od začiatku, ale napriek tomu má "odhalenie" gule. 7/10, nech nežeriem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Slye jak ubližuje lidem, místo toho jsem dostal Slye jak se hodinu vykecává s extra nesympatickým děckem. Cítil jsem se ublíženě. Poslední půl hodina už je zábavnější, ale pořád jen na úrovni obyčejného béčka které navíc napůl lavíruje mezi akční rubanicí a filmem pro děti, a je hyzděné přemírou nedobře provedeného CGI bordelu. 5/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak Italian Stallion sa nám na staré kolená rozhodol pre superhíro (?). Ako by SAMARITÁN dopadol, keby sa ho chopil o 25 rokov skôr, dávajú odpoveď snímky ako SUDCA DREDD a DEMOLITION MAN. Takže tu máme vlastne celkom schopný pohľad na starecké patálie, plné rabovania smetiakov a faciek pre kriminálne individuá. A keďže je to akási nepriama komiksovka, samozrejme musí prísť aj na akciu. Nieje zlá a niektorá by si zaslúžila aj veľké plátno, kam snímok pôvodne mal doraziť. Sly ešte nieje v koncoch a stále mu fandím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Takhle to dopadne, když necháš genetický obludy, aby zachraňovaly tvý město. Lidi se musej naučit řešit svý problémy sami"  Sly má zase jednoduchej slovní morální status, za kterej by rozhodně nedostal žádnou pokutu.  Návrat k původnímu konceptu superhrdinů, tedy vzorů především pro děcka.  Tím  nemyslím tu kohortu, jak jim říká verbal, "neomarxistických mrdek", jenž nám dnes vytváří koncepty správného myšlení o všem, ale jako vážně úplně  normální děcka.  Což může být pro mnohé (a jak je vidno na ratingu i je) zcela  nepochopitelný záměr. Navíc když se na konci hlavní hrdina nefalšovaně nasere a ty hajzly nebude jen neutralizovat, on je prostě vystřílí do posledního kreténa. Osobně jsem pak až zamáčkl nostalgickou slzu, když v posledním záběru Sly zase odkráčel, tak jak to vždycky uměl jenom von.  A tak zase jednou o jednu protestní hvězdu víc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Znuděný a unavený Stalone ve znuděném a unaveném akčním béčku, který by chtěl být dospělejším/starším pohledem na superhrdinské filmy. Bohužel chybí tempo, zajímaví hrdinové, případně nějaké oku lahodící akční atrakce. Zbyde pouze film o přátelství starého dědka a malého kluka, které neskončí perverzním dramatem ale nevýraznou akcí, kde se Sly trochu snaží ale pořád působí, že je tu za trest. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)
  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama