Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

Master19 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem až do konce a musím říct, že jsem sám překvapen, že mě to bavilo. Pravdou je, že jsme se u toho doma vždycky museli ládovat klobáskou, sýrem, brambůrkami, prostě něčím slaným... protože na sladké až tak úplně nejsme. Ale možná právě proto jsme s otevřenými ústy hleděli na to, jak vlastně vznikají takové abstraktní věci jako makronky, trubičky, špičky a vůbec prakticky všechno sladké. Ačkoliv to byla soutěž, krutá, ale spravedlivá a s těmi pekaři/cukráři taková... milá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, oproti těm blockbusterům a přespekulovaným a přebarvičkovaným show je tohle střídmě úměrné, docela pohodové, člověk si zaslintá, jde vyjíst ledničku, nikdo se v tom pořadu nesnaží být za každou cenu drsný, přehnaně vtipný, strašně chytrý, takže jako oddechovka v pohodě. Jen nechápu to protežování Kopty. Komu kurnik leze do zadku, že i přes svůj nesporný moderátorský antitalent moderuje kdeco včetně Českých levů/lions? ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

2020: Natočeno ještě před kovidem a asi takhle, zatím jsem ve fázi vyčkávání, co donesou další díly. Ale zatím se mi na tom líbí prostředí toho zámečku, to by mě zajímalo, kde to je, ty interiéry, kde se peče, jsou taky moc pěkné a má to i slušnou kameru. Jenže zase střih je trochu divočina. No a Bebarová+Kopta jsou moderátoři pořadu, který by mohl jít o víkendu odpoledne někdy po receptáři... takže řada 2020 je za 3 hvězdy a vítězce jsem to i přál. 2022: Koukám na první díl, byť jsem to ani neměl v úmyslu a přitom je to vlastně príma podívaná, která mě baví, a podle mě jsou tam všichni mnohem šikovnější hned ze startu než minule. Takže jsem hned frčku přihodil. Ale tentokrát jsem to přál někomu jinému. 2024: Třetí řada je fajn, vybrali celkem šikovné lidi a koukám na to pořád celkem se zaujetím. No a tentokrát jsem to přál všem třem finalistům, všichni byli šikovní. ()

Benedygtus odpad!

všechny recenze uživatele

Srovnani s Master Chefem je celkem ocividne a bohuzel ve vsech smerech je Master Chef o milove kroky dal, zvlaste pak posledni rada s Janem Puncocharem, P. Forejtem a R. Kasparkem, kteri nezdimou emoce a dokazou porad opeprit vtipem. Pece cela zeme, ma problem predevsim v lidech, soutezici jsou nezapamatovatelni, televize z nich dela jeste nesikovnejsi nez jsou ve skutecnosti a porota?! Vic rumu = vice chuti = vitezstvi?! Jak kdyby to hodnotili 15-lety pubescenti. Absolutne zadny vtip od nikoho a i samotna kamera a rezie je zoufalstvi. Nemam tuseni po chvili ani koho hodnoti natoz, co kdo vytvoril. Je to strasna zpatlanina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)
  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama