Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

Master19 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem až do konce a musím říct, že jsem sám překvapen, že mě to bavilo. Pravdou je, že jsme se u toho doma vždycky museli ládovat klobáskou, sýrem, brambůrkami, prostě něčím slaným... protože na sladké až tak úplně nejsme. Ale možná právě proto jsme s otevřenými ústy hleděli na to, jak vlastně vznikají takové abstraktní věci jako makronky, trubičky, špičky a vůbec prakticky všechno sladké. Ačkoliv to byla soutěž, krutá, ale spravedlivá a s těmi pekaři/cukráři taková... milá. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nastesti tu licencni kopii britskeho Bake-off dostala do rukou CT a ne komercni TV, takze to docela ujde.  CT umi uz varici porady setsakramensky dobre a nesnazi se tu o nejake zdimani emoci a rivalitu, vse je v prijemnem az kamaradskem klima. Marsalek je ve svem oboru profik, ale neni to moderator a porad se opakuje. Na original a charizma Hollywooda, ktery je pekar a ne cukrar, nema ani nahodou. Slavikova o trochu lepsi, ma charizma prisne ucitelky jenze v druhe serii uz chybi a Landova je nevyrazna.  Bebarova jako vzdy spatna, Kopta az okate natvrdly, jak mu veli scenar puvodniho formatu. Bonusove body za historicke vlozky, ktere predci original. Uroven soutezicich jde v prvni serii strme nahoru, od Pavliny a Petry, ktere by plne obstaly v britske konkurenci, bych si asi krom koblih nechal napect radsi nez od Marsalka, ale i treti finalista Anicka pres svuj handicap prilis nezaostava. Ale druha serie je uz o dost slabsi, jak temata, tak kvalita soutezicich se rychle ponekud vycerpala krom Jany, ktera je o parnik napred pred vyrovnanym stredem. Martina je sice neskutecne infantilni, ale nakonec zabavnejsi nez dvojce moderatoru a pect hlavne slane umi perfektne. Finale ji vyslo (skvostna bonboniera) a tak to nemela nakonec porota jednoduche. 1. serie 80%, 2. serie 65%, 3. serie uroven soutezicich zatim vypada velmi nadejne, Vojta je ve svem veku neuveritelne zrucny a jasny favorit 73% ()

Reklama

Hamar 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že se mi jako člověku, který v životě upekl tak maximálně velké kulové, ten pořad tak zalíbil. Odpověď je asi v harmonii mezi soutěžícími, moderátory a poradci. Kromě toho mi to přijde i docela vtipné. Opravdu se nepotřebuji dívat na nějakou partičku retardů, kteří ze sebe dělají akorát blbce před celým národem pro pár desítek tisíc, což se děje skoro každý týden v Prostřeno. A i když mám rád i Masterchefa, někdy mě štve ta jeho úměle vytvářená dramatičnost a ostré střihy. Prostě mě "Vaří celé Česko" baví sledovat pro tu jeho nekonfliktnost a laskavost. Čas od času potřebuji sledoval i něco takového. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Pohodová soutěž o pečení. Nikdo si na nic nehraje, většinou jsou tam normální lidi se zdravými ambicemi. Nelze neporovnávat s MasterChefem, který je oproti tomuto naprostý chaos a stres s děsivě nesympatickou porotou a účinkujícími. Hrozně mi tu vadí hlavní moderátorské duo a jejich trapný řeči a scénky. Z letošního vítěze jsem nadšená. Šikovný, pečlivý a pokorný. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třetím dílu, určitě se plánuju dívat dál. Ačkoliv mně samotné pečení moc nejde, ráda se kouknu, jak to někomu jinému jde! :D Je to spíš taková poklidná soutěž a to se mi na tom líbí. Velké plus dávám za sympatickou porotu. Co se týče moderátorů, tam jsem dosud na rozpacích. Na Terezu Bebarovou se mi už dívá dobře, Václav Kopta mi se svými vtípky mnohdy nesedí. U soutěžících si říkám, že je to přeci jen první řada... já nevím, podle jakých kritérií se vybíralo, ale jestli tito mají být ti nejlepší z těch co se přihlásili... já chápu, že péct pěkně doma a pod dohledem kamer je sakra rozdíl. Ale co se týče třeba kreativních výzev, tak tam je to jedan velká katasrofa - kreativitu aby člověk pohledal (čest výjimkám) a taky mě zaráží, že u některých úkolů dokáže najednou pohořet valná většina. Člověk čeká spíš něco, co porota pochválí, než to, co se pak bude snažit diplomaticky okomentovat. 3,5* Jo a fandím Petře! :-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)
  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)

Reklama

Reklama