Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Opečovávaná dívka absolvuje rychlokurz přežití, protože se po útoku mutantů musí dostat na povrch, daleko od bezpečí svého podzemního domova. (Netflix)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2020) (S01) 

Ze začátku mě to nijak výrazně nenadchlo, ale postupně se můj dojem zlepšoval. Máme tady postapokalyptický svět, který ale nejdřív nevypadá nijak extra zajímavě, jasně zvířecí gangy možná trošku bavily (žáby v sáčku, kočičí dřevorubci...), ale je to celé jen takový podivný road trip ve stylu Mad Maxe ze Zoo. Naštěstí postupně přibývají zajímavá překvapení a vše se podivně zamotává, takže nakonec chci vědět co je Kipo zač a co přesně se tu děje. Výsledek těchto odhalení to může v další sérii ještě o něco zvednout, ale i poslat do kytek, ovšem prozatím mě to zaujalo... Slabé 4*, nebo taky 6,5/10 ()

Série 2 (2020) (S02) 

Dojem z druhé série docela kopíruje ten z té první. Ze začátku jsem opět nebyl nikterak zaujatý, přišlo mi, že vše budované v první sérii bylo hned v tom prvním díle série druhé strašně rychle a divně rozřešené a že se zase musíme vydat na další složitý road trip za dalším poznáváním sebe sama, kdy není důležitý cíl, ten se postupně mění, ale jde přeci o tu cestu... Navíc jsem měl v celé první půlce dojem, že se nic nového, či přelomového vlastně vůbec neděje a spousta rádoby velkých překvapení na mě zrovna moc nezabírala. Naštěstí druhá polovina je už mnohem zajímavější, přinese zkrácenou a dramatickou rodinnou etudu, která mě zaujala (i když jsou to v podstatě z velké části zase Darth Vader zvraty a to hned v několika liniích...), dokonce i tu "sympatii k paviánovi" jsem nakonec pocítil a jasně - největší zlo přeci nikdy není to nejnápadnější. Takže nakonec dám stejné hodnocení jako v první sezóně a počkám na třetí řadu i když začínám mít dojem, že tuším, co mě v ní čeká... 6,5/10 ()

Série 3 (2020) (S03) 

Pořád tak nějak stejný dojem. Slabší začátek série je i tady, i když se to rozjíždí tentokrát o něco rychleji. No a zbytek? Nápaditě zaobalené poselství o toleranci, kdy se potvrzuje jen to, že násilí vede jen k dalšímu násilí, z kterého vede jediná cesta, pochopení toho co máme tak nějak všichni společné a největším nepřítelem je zase jednou lidská zaslepenost, i když vlastně docela pochopitelná. Největším tahákem pro mě byl během celého seriálu především zajímavý svět a různé zvířecí kultury. Zbytek už tak výrazně nepřekvapil, ale i tak bylo vše zpracované minimálně přijatelně. Yumyan still owns you all! 6,7/10 ()

Reklama

Reklama