Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Buď je to nadhodnocené, nebo jsem to absolutně nepochopil - jakési metaforicky znázorněné zlo, které proudí skrze hnusný barák do hlavních černošských protagonisů, mě nechalo ledově klidným. Děsivé to nebylo a nějaký skrytý význam tvůrců jsem neodhalil. Mám pocit, že se v době pandemických nařízení a omezení stále více místních uživatelů uchyluje k užívání drog.......................moje hodnocení = 2,5 z 10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že artověji podávané horory, které se snaží o něco více než jen děsit, nemám zrovna v hledáčku a málokdy si s nimi rozumím (Snad jen Ari Aster je výjimka). Jeho dům je však někde jinde a přestože je zde řada scén, které se v klasických hororech nevyskytují a budou tak mnoha divákům vadit, já byl mile překvapen. Film funguje jako sonda do života uprchlíků, kterým budete přát lepší život, tak jako čistokrevný horor, který děsí více než 90% konkurence. Určitě by se našlo několik "ale", film to je velice dobrý a Remi Weekes by mohl být novou hororovou hvězdou. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Před sledováním jsem si nevšimla žánrového zařazení, takže jsem dostala něco velmi, velmi odlišného od očekávání. Je to tedy lidsko-právní horor, jako můj oblíbený Under The Shadow. Ten byl filmařsky vyzrálejší a propracovanější, ale i tak skládám His House nic než poklony, a protože je to celovečerní debut, tak o to víc. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ryzí etnický horor o tom, jak dva migranti hodinu a půl demolují azylový dům, který vyděsí leda tak úředníky městského bytového fondu a potenciální budoucí sousedy těchhle mazlíčků, kteří se kdoví proč cpou do Evropy a topí se při jachtingu ve Středozemním moři, i když je cestou ze Súdánu tolik bezpečných a také bezpečně dosažitelných zemí, kde žádná válka není, a navíc jsou plné soucitných bratrů v Koránu, jako například Saudská Arábie, Spojené Arabské Emiráty, Jordánsko, Maroko, Egypt či Turecko. Pouhý fuckt, že je jen v Súdánu přes třicet miliónů dalších potenciálních adeptů na migraci navodí nejednomu „xenofobovi“, co není schopen pomoci ani svým sociálně slabým příbuzným, ale musí ze svých daní vyživovat tasemnice, aniž by se ho kdokoliv ptal, tisíckrát intenzivnější pocit hrůzy než pár negrů s pomoučenými xichty, bafajících z děr ve zdech. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Když už ta duchařina v ošuntělém baráku začne působit na film, podpořený Sundance Intitutem podezřele jednorozměrně, scénář vyrukuje s docela silným příběhovým motivem, který to zachrání. A z filmu vzejde docela zajímavá kombinace dramatu o uprchlickém traumatu a hororového postrašení s tradičními žánrovými fígly, vytuněnými intenzivním sound designem. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama