Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jak je tady v poslední době zvykem, opět naprosto podhodnocený hororový kousek. Zatímco se komiksový Marvel nebo DC vytasí po 101 se stejným originem nějaké postavy a jsou vysoko ohodnoceni, tak příjde jiný tvůrce s nápadem, schopností vytvořit atmosféru strachu a je za to sražen. Netflix občas umí příjemně překvapit menším filmem a tohle byl rozhodně ten případ. Líbilo se mi chování postav, kterému jsem rozuměl a uměl jsem si představit, jak se asi musely cítit daleko v cizí zemi, kam si sebou přivezly bubáky minulosti. Určitě jeden z nejzajímavějších filmů roku. 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Uprchlický pár z Afriky si s sebou do řadového bytu na periférii Londýna přináší kromě odhodlání začít nový život též traumata z kmenových čistek a ztráty dcery při překračování moře, zosobněná šeptavými duchy a plíživým čarodějem ve stínech a zdech domu. Ti straší velice působivě, než zaměří pozornost na kruté příběhové "vysvětlení", co je přivedlo, které si je silným emočním dopadem (na postavy i na diváka) tak jisté, až paradoxně intenzitu sevření povoluje (a tak jsem si párkrát zívnul). Originální lepší 3* ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto by mohlo získať Oscara, spomínajú sa utečenci, mŕtve dieťa pri pokuse opustiť Afriku, zlí biely sociálny pracovníci ktorí sa snažia vyhnať utečencov naspäť do vlasti z ktorej utiekli pred vojnou vlastných kmeňov, afroamerická zodpovedná mamba sa pohoršuje nad bielou tínedžerkou ktorá močí pri plote...rasistické správnym smerom je to dostatočne ale Oscar z toho nebude, nie sú tam homosexuáli. Odhliadnuc od týchto rasistických prvkov to je ale celkom solídne spracovaný film s nádherným sídliskom štýlu Gelnica či Jelšava, avšak keď sa muž pýta či sú v Londýne dostáva odpoveď že možno ale nakoniec sa dozvedáme že je v stoke. Teda Stoke, kde väčšinu svojej kariéry strávil Peter Crouch, ktorý sa spomína v chante fanúšikov v pube. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Utečenský pár prchá z vlastní země a v Londýně dostává azylový dům, ale začíná je strašit nejen jejich nepříjemná minulost a tragická ztráta dcery, ale i posednutý démon, který se usídlil v domě. A tak začíná neustávající teror v podobě mrtvých vycházejících ze zdí a ducha mrtvé dcery. Začátek slibný, herecké výkony přesvědčivé a atmosféra doplněna o precizní hudbu byla mnohdy dobrá (místy připomínající Jordana Peeleho). Druhá polovina ale značně sešlápne z pedálu a až moc velkou část tvoří putování do myslí hlavních postav, což působí někdy dost otravně a i samotné finále je hodně nešikovně zakončeno. Originalita z filmu přímo tryská a jedná se o netradiční horor, který se bude divákovi buď líbit, nebo jej bude nenávidět. Dalo by se říct, že His House je určitá alegorie na boj s vlastními démony, ale úplne do vkusu se mi to netrefilo a dojem zanechalo dost rozporuplný. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný horor. A určite tu nie som od toho, aby som riešil politicko-rasistické sračky o utečencoch v Európe, a aj keby boli hlavné postavy fialové, tak by ma to trápilo najmenej. Film sa ani nesnaží vyvolávať politické diskusie, skôr sa koncentruje čisto na postavy v cudzej krajine, ktoré majú problém s démonmi svojej minulosti - a tie ich strašia noc čo noc. Otravovať môžu iba byrokratické vedľajšie postavy, ktoré našťastie zabrali len malú časť. Mňa zaujímal film najmä ako horor - takže, či dokáže vyvolať nepríjemnú atmosféru, či dokáže vydesiť, či ma presvedčia herci, že to myslia vážne a podobne. A hoci sa určite nejedná o najstrašidelnejší film roka, tak na mňa urobil vo väčšine aspektov veľmi dobrý dojem, pri niekoľkých scénach som dokonca zacítil príjemné mrazenie, ktoré mi tak často chýba. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama