Reklama

Reklama

Relikvie

Trailer 2

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (121)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Australský příspěvek do duchařského žánru nedopadl až tak dobře, jak počáteční hodnocení slibovalo. Příběh se trochu táhnul a scénáristicky to mělo vcelku hluchá místa, které nezachránily ani výkony zdejších hereček. Na horor to bylo trochu moc unylé, na drama trochu moc nezajímavé. Vyloženě ani nemůžete nijak soucítit s postavami, protože si u diváka nevybudují téměř žádné sympatie. Až tak zásadně mě tento snímek ale neotravoval a poskytl i docela zajímavé rozuzlení, nicméně osvětlení této pointy zůstalo neodkryto a to mi vadilo asi nejvíc. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dojebalo jak banda negrů kurvu ze čtvrtý cenový! Začátek filmu, kdy dvě škeble (máma a dcera) jely najít třetí škebli (babču) to byla taková klasika. První čtvrt hodinu sem si říkala, že tam bude v tom baráku strašit výhružně se tvářící topinkovač, či nahlas "funící" vysavač, poté mi došlo, že hlavní padouch bude určitě to pootočený křeslo. A ono ne. Babča se vrátí do baráku, tváří se občas dost pošukaně, teda pošahaně, a když jí zrovna nejebe, tak vypadá, že jí každou chvíli jebat začne. Regulérně mě děsila, jelikož já se xmrti bojím starých, šílených babizen, zvlášť když maj psycho výraz. Bylo mi teda jasný, že babka se vrátila lehce pozměněná (nechtěla sem věřit, že takhle mrdlá byla vždy) no a ke konci filmu se rozjelo extrémní psycho, kdy sem opět viděla, místo hlavní hrdinky, samu sebe na tripu, jenže ona se z toho, na rozdíl ode mě, nemohla vykecat skříni. Každopádně na konci sem byla regulérně zesraná a když se babce svlíkla kukla, tak mi bylo jasný, že sem si šlehla moc a mám zas vidiny. Chyba lávky, Alík sjetej nebyl, páč není nikdy, a viděl to samý co já. Co to znamená? Husto-kruto-přísný horor, brácho !! ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Dcera, máma a bláznivá bába. Sledovat tuhle trojici 90 minut byl fakt vopruz. Možná by mě to bavilo víc, kdybych si Relic pustil v neděli, při večeři s babičkou a spolu hádali, jak to dopadne. Já se na to bohužel díval sám, za tmy a měl jsem co dělat, abych u toho neusnul. Druhá * za celkem slušný finále (oloupaná babča), ale jinak fakt nebavilo, strašně suchý Horor. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně nebyl šálek mého čaje, ale jsem si jista, že spousta lidí bude schopna ohodnotit třeba i čtyřmi hvězdičkami. Já mezi ně nepatřím. Prostředí bylo fajn, bábi naháněla hrůzu (ale to ony ty babičky v hororech zkrátka umí), tempo až příliš nudně pomalé, příběh nedostatečně zajímavý a konec mě zprvu sice překvapil (jakože cože?), ale vzápětí zklamal. Myšlenku jsem nejdříve nepochopila, ale nepřišla mi zajímavá ani po vysvětlení. Asi jsem v tom hledala něco hlubšího a nadpřirozeného, a ono tam vlastně celou dobu jde o něco naprosto PŘIROZENÉHO. A v tom to je. V tom je celý ten film. Celý ten příběh. A mně to nestačilo. Bylo to originální, temné, kvalitně zpracované - ale nelíbilo se mi to. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální horor, který do žánru haunted hause vnáší čerstvý vánek v podobě manifestace demence, která pohlcuje celou rodinu. Babky už v minulosti dokázaly pěkně vyděsit ( Visit, Deborah Logan, Marianne) a zdejší Robyn Nevin má také něco do sebe. Spíš než děsivé je Relic znepokojivé, poměrně atmosférické a ve finále také napínavé, škoda pomalejšího tempa, ale zahrán je film skvěle a technická stránka je také na slušné úrovni. Rozhodně film za povšimnutí stojí a Alsheimer je podán uvěřitelně jelikož jsem s podobným člověkem už žil a jednu scénu bych mohl vytrhnout z reality. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Austrálii (spolkový stát Victoria). (Rominator)

Reklama

Reklama